Hur får man en glow up? (snabbt & enkelt)

Alla vill vi åt den där fina naturliga lystern som får oss att stråla både inifrån och på vårat yttre. Det yttre glowet kan du enkelt få med hjälp av smink och rätt hudvård.

En glow up får du snabbt genom att sminka dig med hjälp av highlighter, glow drops och med flytande- krämigt smink, undvik smink i puder då det ger ett matt resultat.

För en naturlig glow up utan smink är det viktigt att exfoliera huden, använda glow serum och ansiktskrämer som ger lyster och återfuktar på djupet.

Innehåller reklam genom annonslänkar för kicks och Lyko

Glow up utan smink – 6 enkla steg för naturlig glow!

För att få ett fint glow up utan smink så ska du använda dig av lystergivande fuktmist, toner, serum och ansiktskräm.

En återfuktad hud är A och O för att få lyster i huden men också exfoliering för att få bort döda hudceller.

När du kommit till steg tre så fukta ansiktet med en fuktmist mellan varje steg för att verkligen återfukta och ge ett extra glow.

1. Rengör ansiktet

ansiktsrengöring

Rengör din hud varje morgon och kväll för att få bort smuts och oljor som samlats i ansiktet från dagen och natten.

Att vara noga med ansiktsrengöringen är det viktigaste steget för att få ett glow till huden. Rengör vi inte huden ordentligt så kommer inte toner, serum och kräm att sjunka in och göra sitt jobb på din hud.

Det blir bara som att lägga på ett lock med produkter över huden.

Eftersom vi inte kan exfoliera huden vaje dag så är det viktigt att vi rengör huden två gånger om dagen.

2. Peela/exfoliera huden

exfoliera för glow

En peeling eller en exfoliering är även den lika viktig att du gör 1-2 gånger i veckan för att få bort döda hudceller som ligger på huden och för att ta fram ny och fräsch hud.

Genom att få fram fräsch hy så kommer bara det att ge dig ett glow.

En peeling med små korn i passar den tåliga huden bättre medan en exfoliering som är en kemisk peeling passar en aknebenägen- och känslig hy bättre. Självklart kan du välja det du gillar.

3. Applicera toner (ansiktsvatten)

applicera toner

Genom att använda en toner efter din rengöring återställer du fuktbalansen i huden. Huden kan oftast kännas torr och stram efter en ansiktstvätt, det slipper du när du har en toner efter. En återfuktad hud ger glow.

Efter att du applicerat din toner så låter du den sjunka in innan du går vidare med nästa steg.

När tonern har sjunkit in i huden kan du fukta ansiktet ytterligare med en fuktmist. Det är för att tillföra extra fukt till huden.

toner för glow

Dermalogica Multi-Active Toner

Mest populära toner för mer glow

4. Applicera glow serum

glow serum

Efter tonern är det dags att applicera ett lystergivande serum. En personlig favorit på glow serum kommer från märket Mantle och deras the glow serum.

Applicera några droppar av ditt serum i ansiktet, oftast behöver du inte så mycket eftersom serum är väldigt drygt i konsistensen.

Smörj och klappa försiktigt in serumet i huden, vänta några minuter tills den sjunkit in i huden innan du fortsätter med nästa steg. Även efter detta steg sprayar du lite fuktmist över ansiktet. Låt sjunka in.

5. Lägg en sheet mask

glow sheet mask

Nu är det dags att lägga din sheet mask, det här är en riktig fuktboost som kommer att ge glow till din hud.

En sheet mask är gjord i en tunn duk/tyg som är dränkt i ett vårdande och återfuktande serum. Masken har utklippta hål för ögon och mun. Den ska ligga på ditt ansikte i cirka 20 minuter, det är lite olika tid beroende på märke, så läs vad som står på förpackningen.

Hur fungerar en sheet mask?

Eftersom serumet ligger i tyget så funkar tyget som ett skydd så att serumet verkligen kan jobba på djupet och gå ner ordentligt i huden.

Min favorit när det kommer till sheet mask är Versos deep hydroation mask. Den återfuktar huden på djupet och ger en otrolig lyster och håller i dagar.

När det gått 20 minuter tar du av dig masken och klappar in överflödigt serum i huden. Låt det sedan sjunka in innan du fuktar ansiktet ytterligare med fuktmisten.

Använd en sheet mask 2-3 gånger i veckan för att behålla en glowig och återfuktad hud.

6. Applicera en fuktkräm

fuktkräm för glow

Sista steget för att få ett glow up utan smink är fuktkrämen. Applicera nu din fuktkräm över ansiktet klappa försiktigt in det i huden. Låt den sjuka in innan du sprayar ansiktet en sista gång med fuktmisten.

Nu är du klar! Och med en fin glow i huden utan att använda smink.

Önskar du extra glow kan du droppa i lite glow drops (flytande highlighter) i din fuktkräm.

Glow up med smink – 9 snabba steg för glow med smink!

Du kan enkelt få till ett glow up med hjälp av smink. Jag ger dig 9 snabba steg i hur du lyckas med en bas med glow up. Innan du sätter igång med sminket så se till att du har en väl preparerad och återfuktad hud.

Det kommer göra att sminket ser bättre ut och fäster bättre. Är du torr i hyn så kommer du inte få något glow och sminket kommer att bli kakigt.

Använd gärna flytande och krämigt smink när du sminkar en glow up!

1. Applicera en glow primer

glow primer

Innan du applicerar din primer så fuktar du ansiktet med en fuktmist som du låter sjunka in i huden. När du gjort det så kan du applicera din glow primer.

Välj en primer som ger lyster, inte en som mattar ner. Genom att applicera en primer innan foundation är för att foundationen fäster och håller längre under dagen. En primer slätar också ut och jämnar till hudstrukturen.

2. Applicera foundation

glow foundation

För att få en fin glow up med smink så blandar du din foundation med flytande glow drops för att ge en naturlig lyster till hela ansiktet fast du är sminkad. Använd flytande foundation som inte ger en matt effekt.

Jag blandar alltid i Lumenes Invisible Illumination glow drops i min foundation. Det blir naturligt och gör så att du får ett hälsosamt glow.

Applicera din foundation med en fuktad beautyblender det ger ett naturligt resultat samtidigt som det blandas in fint i huden.

3. Applicera concealer

nars concealer

Lägg lite concealer under ögat för att ljusa upp och om du behöver dölja några röda partier i ansiktet. Du kan med fördel använda en återfuktande concealer om du känner att det behövs.

Här ska du använda en concealer som är lätt i konsistensen och har en lätt täckning. En concealer som är tjockare i konsistens kan lätt se matt och kakig ut så undvik det när du vill ha glow.

Använd lite concealer det räcker och dutta ut med fingertopparna eller fuktad beautyblender.

Tänk på att ha en concealer som endast är 1-2 nyanser ljusare än din foundation för att det ska smälta ihop med resten av huden.

4. Fixera T-zonen

upsalite fixerings puder

För att inte bli oljig i t-zonen eller under ögonen så applicerar du lite fixeringspuder vid näsvingen och lite under ögonen så att concealern sitter på plats och inte glider iväg under dagen.

Här ska du använda ett fixeringspuder som inte mattar ner din sminkning, utan bara tar bort det oljiga.

Jag använder mig av By Terrys Hyaluronic Hydra-Powder och Palina Upsalite powder som jämnar ut huden men utan att matta ner den.

5. Ge ditt ansikte färg med bronzer

flytande bronzer

För att ge ditt ansikte lite färg så det inte ser platt ut så applicerar du bronzer som en trea på båda sidorna av ansiktshalvorna. Det både formar och ger färg till ansiktet.

Använd ett bronzer som är i stick eller flytande för att det ska smälta in naturligt i huden men även för att det ger mer lyster än ett puder.

Jag har två favoriter när det kommer till bronzer, i stick använder jag Milk Make Up Bronzer stick och som flytande bronzer älskar jag Lumenes Instant Glow Liquid Bronzer.

De båda är väldigt lätta att jobba in i huden och är bronzers som ger bra glow. Använder du droppar så droppa ut de direkt på huden där du vill ha det och blanda sedan in det med en beautyblender eller en kompakt borste.

Med ett stick drar du sticket som ett streck där du vill ha det och jobbar in det med en beautyblender eller en kompakt sminkborste.

6. Applicera rouge

kräm rouge med glow

För att ge sminkningen ett lyft så ska du applicera rouge. Använd ett krämigt eller flytande rouge då det ger mer glow än ett rouge i puder.

Är du däremot fet i hyn så ska du undvika krämiga produkter då det framhäver dina porer samt att det kan se oljigt ut. Använd istället ett puder rouge med lite skimmer i.

Välj en färg som passar din hudton

  • Ljus hy – Passar bra i rosa färger men undvik korallfärg, det kan se väldigt orange ut på ljus hy.
  • Medium hy – Passar i de flesta färger men bäst i korall- och persikofärgade rouger. Men undvik de ljusaste färgerna då det kan se grått ut.
  • Mörk hy – Passar i starka intensiva färger.

7. Applicera highlighter (Glow drops)

glow drops

Nu är det dags att applicera det viktigaste när det kommer till lyster och glow nämligen highlighter. Här ska du använda dig av en flytande eller krämig highlighter för att det ska bli så naturligt som möjligt.

Har du droppar kan du droppa ut de direkt på ansiktet på de höga punkterna som är näsrygg, kindben, amorbåge, panna och haka. Blanda sedan ut det med en beautyblender eller en liten kompakt sminkborste.

Har du en krämig highlighter kan du dutta ut den lätt med fingertopparna.

Vill du inte ha sminkningen så glowig utan mer daggig (dewy) så kan du ta ett glowserum och lägga en droppe på dina fingertoppar och dutta ut på de höga partierna i ansiktet som du vill framhäva.

8. Applicera läppbalm

läppbalm

Glöm inte att även återfukta läpparna med ett bra läppbalm eller ett bra återfuktande läppglans. Undvik att använda ett matt läppstift då det är en glowig look vi är ute efter.

Ett matt läppstift kan få läpparna att se mindre ut och ge ett allmänt ”trött intryck”. Du vill se pigg ut, det brukar fungera mycket bättre med ett blankare läppbalsam då.

9. Fixera sminket

setting spray glow

Sista steget är att fixera och återfukta huden. Använd en setting spray som ger glow och återfuktar, en bra sådan är Lumenes Dewy Glow Setting Spray. Den luktar även väldigt gott tycker jag.

Spraya över hela ansiktet och låtet det sjunka in. Du kan klappa in det försiktigt i huden om du har bråttom.

Så där, nu är du klar!

Hur använder man glow drops?

Glow drops kan du använda på lite olika sätt. Antingen kan du blanda några droppar i din foundation eller din ansiktskräm för att ge glow till hela ditt ansikte.

Annars kan du använda den som en highlighter och applicera på de höga punkterna i ansiktet som är näsryggen, högst upp på kindbenen, amorbågen, lite på hakan och mitt på pannan.

Du kan även använda glow drops ensam som den är direkt på huden för att få en mer intensiv glow i ansiktet.

Sammanfattning – Hur får man en glow up?

En glow up kan du få på två olika sätt, antingen genom smink eller genom hudvård.

När du ska få en glow up med hudvård så gäller det att återfukta och återfukta. Använd gärna glow serum och återfuktande ansiktskräm.

För att få extra glow och lyster kan du applicera fuktmist mellan varje steg för att verkligen få glow och lyster i huden.

Att göra en glow up med smink så är trixet glow drops. De kan du blanda i din foundation eller ansiktskräm för att få en fin och naturlig lyster över hela ansiktet.

När det kommer till smink så ska du använda kräm- och flytande smink för det ger mer glow samt återfuktar huden. Avsluta alltid med en setting spray med glow i.

Lämna en kommentar