Hur får man fylligare kinder? (med smink & träning)

Att ha fylliga kinder ger ett intryck av ett ungdomligt och piggare utseende. Vem vill inte ha det? Med åren kan kinderna sjunka ner lite vilket är helt normalt och det händer alla.

Men du kan faktiskt fuska dig till fylligare kinder utan att behöva göra något ingrepp.

Du får fylligare kinder genom att göra en contouring av ansiktet. Och på så sätt forma ditt ansikte och kinder. Applicera rouge på kindäpplet för att få dina kinder att se rundare och fylligare ut. Det handlar om att lura ögat och att skapa en illusion.

Få fylligare kinder utan fillers – Steg för steg guide!

I den här steg för steg guiden ska jag berätta hur du kan få fylliga kinder utan att använda dig av fillers. Det enda du behöver är contouring palett, rouge, highlighter och setting spray.

Det här gör du efter att du har applicerat din foundation.

1. Contouring

Börja med att contoura ditt ansikte. Du gör det genom att skugga delar av ansiktet och för att framhäva ansiktsformen. På det sättet kan du skapa en illusion av fylliga kinder.

Använd matta bruna toner, gärna åt det gråa hållet. Börja med att contoura under kindbenet, det ger en skugga som gör att kindbenet blir tydligare och därför se ut som att det poppar fram lite mer.

Använd en smal och kompakt sminkborste när du applicerar contouring och var lätt på handen. Fortsätt sedan att contoura resten av ansiktet vid pannan, käklinje och näsan.

Contouringpaletter finns att köpa på de flesta butiker där det säljs smink.

2. Tona ut

När du applicerat contouringen är det viktigt att du tonar ut den så att det inte blir skarpa kanter.

En contouring ska knappt synas.

Du tonar ut contouringen /skuggorna med hjälp av en fluffigare sminkborste.

3. Rouge

fylligare kinder rouge

Nu är det dags att applicera din rouge. Genom att veta vilken ansiktsform du har så blir det lättare att vet var på kinden du ska applicera rouge.

Att applicera rougen på rätt ställe gör mycket för att lyfta ett ansikte och ge fylligare kinder.

Olika ansiktsformer:

  • Ovalt ansikte – Applicera rougen uppe på kindbenen för att lyfta ansiktet.
  • Runt ansikte – Applicera rouge längre bak på ansiktet och snett uppåt, det ger ett intryck av ett smalare ansikte. Vill du att kinderna ska se fylligare ut så applicerar du rougen på kindäpplet.
  • Fyrkantigt ansikte – Har du ett fyrkantigt ansikte så applicera rougen framme på kindäpplet för att mjuka upp de hårda kanterna i ansiktet.
  • Hjärtformat ansikte – Här ska du undvika att ha rouge på kindbenen det gör att kindbenen blir mindre framträdande, applicera istället precis under kindbenet.
  • Avlångt ansikte – Applicera rougen i en raklinje bakåt från kindäpplet, det ger ett intryck av ett mer ovalt ansikte.

Ha alltid som regel att inte applicera rouge nära näsan utan sätt alltid pek- och långfinger mellan näsan och kinden.

Applicera rougen med lätta rörelser. Det är bättre att ha för lite färg på borsten att börja med för att sedan bygga upp färgen.

4. Applicera highlighter

applicera highlighter

När du har contourat och applicerat rouge så är det dags att lägga highlighter. En highlighter kommer att lyfta ditt ansikte.

Applicera highilighter på de höga partierna i ditt ansikte.

Här är det viktigt att du applicerar på dina kindben lite ovanför där du applicerat rougen. Det kommer att göra så att dina kindben blir tydligare vilktet gör att det lyfter ansiktet.

5. Fixera sminket

setting spray urban decay
Urban Decay setting spray

Sista steget till att få fylligare kinder är att få det att hålla hela dagen/kvällen är att fixera det med setting spray.

En setting spray gör att allt blandas fint och att sminket inte rinner av under dagen utan att det sitter på plats.

6. Klar!

Så nu är du klar! Du har lyft upp ansiktet och fått fylligare kinder med hjälp av enbart smink.

Träna dina ansiktsmuskler för fylligare kinder

Med åren så dras allting neråt även våra kinder men du kan förhindra det genom att göra små enkla ansiktsövningar.

Vårat ansikte har en hel del muskler och precis som med kroppen så kan du träna dessa muskler. I det här fallet göra så att dina kinder får ett lyft.

Övning som lyfter dina kinder

Sätt två fingrar under kindäpplet (i vecket mellan kind och överläpp) lägg ett lätt tryck med fingrarna där och le så mycket du kan.

Gör du rätt så kommer du känna att det blir som ett motstånd för dina kindmuskler när du ler. Gör detta 10 gånger 3 gånger i veckan.

Den här övningen tränar dina muskler som sitter i kinderna och det i sin tur gör att kinderna blir fylligare och inte hänger som de lätt kan göra med åren.

Sammanfattning – Fylligare kinder

Du kan med enkla medel och trix skapa dig fylligare kinder och ett lyft i ansiktet utan att göra något ingrepp.

Det enda som behövs är smink, contouring, rouge och highligher.

Genom att framhäva dragen i ansiktet och forma om det med hjälp av skuggning och hur du applicerar rouge så kan du ändra din ansiktsform så att det ser smalare, fylligare eller längre ut.

Lämna en kommentar