Hur länge håller en fransförlängning? (+ bra tips)

Fransförlängning har blivit populärt sen det slog igenom i skönhetsvärlden. Jag förstår det och du slipper använda mascara, vilket är superskönt. Du kan vakna upp fräsch och din sminkrutin kommer gå mycket snabbare.

En fransförlängning är perfekt att göra till sommaren eller om du ska iväg på semester.

En fransförlängning håller upp till 3-5 veckor beroende på hur din franscykel ser ut och hur du sköter dina fransar. Din fransförlängning håller längre om du sköter den bra genom att tvätta fransarna regelbundet, inte gnugga eller klia i ögonen och genom att borsta dom med en fransborste varje dag.

Hur får man fransförlängningen att hålla längre?

Rengör din fransförlägning varje dag för att få bort smuts som damm, smink och oljor som kommer från huden. Rengör med en ansiktstvätt som inte innehåller några oljor, ett exempel på en sådan rengöring är BeautyAct PuritySolution Cleansing Mousse.

Varför du ska undvika oljebaserad ansiktsrengöring är för att det löser upp fransförlängningens lim, vilket gör att fransarna lossnar snabbare.

Undvik att klia eller gnugga dig i ögonen när du har en fransförlängning det gör att fransarna lossnar fortare eller går av. Borsta fransarna varje dag med en fransborste det gör att de lägger sig snyggt och och att de håller längre.

När ska man inte göra fransförlängning?

Om du är allergisk mot limmet som används eller är överkänslig ska du undvika att göra en fransförlängning, men också om du kliar och gnuggar dig mycket i ögonen.

Är du allergisk mot franslimmet kan du få en allergisk reaktion med svullna- och röda ögon. Ett franslim måste användas för att få fransarna att sitta på plats.

Är du en person som kliar eller gnuggar dig mycket i ögonen eller sover med ansiktet ner i kudden så bör du inte heller göra en fransförlängning. Om du kliar dig i ögonen riskerar du att dra bort din fransförlängning, det kan även leda till att drar bort dina egna ögonfransar.

Risker med ögonfransförlängning

Alla franslim som används för att sätta fast fransar innehåller cyanoaktrylater. Utsätter du dig för cyanoaktrylater ökar du riskerna för att utveckla allergi och astma.

Även om du inte är allergisk nu eller har några problem så kan just franslimmet göra att du utvecklar en allergi.

Tvätta ansiktet med ögonfransförlängning

Har du gjort en fransförlängning är det viktigt att du rengör dina fransar så det inte samlas smuts från smink, damm och oljor där. Genom att göra rent fransarna håller de längre.

Vad händer om man inte tvättar sin fransar?

Din fransförlängning kommer inte att hålla lika länge – du kommer att tappa din fransförlängning fortare.

Du kan även få kliande och irriterande ögon för att det har samlats smuts och bakterier på fransarna om du inte rengör dom, det i sin tur kan ge dig svullna och röda ögon.

Hur ofta ska man tvätta sin fransförlangning?

Tvätta dina fransar två gånger om dagen, morgon och kväll. Det är viktigt att du gör det, även under natten när du sover samlas det damm och smuts på fransarna. Det kommer bland annat från luften och från ditt örngott.

Under dagen samlas det mer smuts på fransarna från exempelvis ditt smink, damm och luftföroreningar ute. Därför är det extra viktigt att rengöra fransarna på kvällen.

tvätta ansiktet med fransförlängning

Så här rengör du din fransförlängning?

Så här rengör du din fransförlängning på bästa sätt och får de att hålla längre:

1. Använd rätt rengöring

Undvik rengöring som innehåller olja, kolla vad din ansikstsrengöring innehåller olja löser upp limmet på din fransförlängning.

Använd ett bra fransschampo, Lash Perfect Lift Off Foam Remover är ett fransschampo som tar bort din ögonmakeup skonsamt och passar dig med fransförlängning.

2. Gnugga inte i ansiktet

Var försiktig när du tvättar dina fransar så du inte gnuggar, det sliter på dina fransar. Även när du ska torka ansiktet så ska du vara försiktig med handuken.

Klappa bara lite lätt med handduken över ansiktet och dina fransar.

3. Borsta aldrig blöta fransar

Borsta heller inte fransarna när de är blöta, det kan göra så att det lossnar fortare. Vänta istället tills de har torkat helt innan du borstar dom.

OBS! Undvik ansiktsrengöring som innehåller oljor när du rengör din fransförlängning eftersom det löser upp limmet på fransarna och gör så att du tappar de fortare.

Kan jag ta bort min fransförlängning själv?

Ja det kan du. Var försiktig bara när du gör det, dra aldrig av fransar.

Här nedanför är några tips hur du kan ta bort din fransförlängning själv hemma. Jag har själv gjort det och det funkar, det tar lite tid bara.

Gör detta:

  1. Smörj in fransarna med någon typ av olja. Jag använder kokosolja, vaselin funkar också. Enklast är att använda en tops för att applicera oljan.
  2. Låt sitta på ett tag så fransen lossnar.
  3. Borsta fransarna eller använd dig av en pincett för att ta bort fransförlängningen (OBS! var försiktig om du använder pincett).

Det finns även remover-kit du kan köpa som är till för just att ta bort din fransförlängning hemma.

Att ta bort en fransförlängning hemma kan vara väldigt pilligt så ha tålamod när du gör det.

Hur gör man påfyllning av fransar?

Fransstylisten kommer att börja med att ta bort fransar som har växt ut för långt eller sitter fel och snett. Helt enkelt rensa upp från dåliga fransar för att göra plats åt nya.

När fransstylisten har gjort det appliceras nya fransar och glipor fylls igen. De fransarna som ser bra ut behålls kvar – så man tar inte bort alla fransar.

En franspåfyllning kan ta allt från 40-60 minuter beroende på hur mycket som behöver fyllas på.

Sammanfattning

En fransförlängning håller normalt 3-5 veckor beroende på din franscykel och hur du sköter dina fransar. En fransförlängning gör så att dina fransar ser naturligt långa och fylliga ut.

Vill du att fransarna ska se snygga ut är det bra att göra en påfyllning av fransarna var tredje- fjärde vecka.

För att få din fransförlängning att hålla länge är det viktigt att du rengör fransarna två gånger om dagen med en rengöring som inte innehåller några oljor eftersom det löser upp limmet på fransarna.

Var medveten om att alla franslim innehåller cyanoaktrylater som är ett ämne som kan framkalla allergi och astma hos dig. Undvik att göra en fransförlängning om du är känslig eller allergisk mot limmet.

Lämna en kommentar