Bästa setting spray med glow 2024 (Bäst i test)

Vill du få sminket att hålla en hel dag? Klara av stressiga dagar på jobbet och i skolan utan att det glider av? eller sena utekvällar? Då ska du skaffa dig en grym setting spray. Vill du dessutom få lite extra lyster så ska du ha en setting spray med glow. Jag listar de bästa setting sprayen som håller sminker på plats och ger dig fin lyster.

En setting spray (fixerings spray) ska i första hand hålla sminket på plats, återfukta, göra så att det blir en snygg finish att sminket smälter ihop med huden och ser naturligt ut. En setting spray med glow ger dig också extra lyster och daggig look.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Nordicfeel och Kicks

1.Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting SprayBästa setting spray med glow
2.Anastasia Dewy Set Setting SprayBästa setting spray för torr hy
3.NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting SprayBästa setting spray budget
4.HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte FinishBästa setting spray för oljig hy

Den bästa setting sprayen med glow är Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting Spray. Precis som sitt original så håller den sminket fint i upp till 16 timmar och klara av alla väderslag som regn, fuktighet och blåst.

Men med Urban Decay All Nighter Ultra Glow får du även ett fint glow som väcker en trött och glåmig hy till liv. Sprayen är vegansk och går att köpa i två storlekar. Nackdelen är att den är dyr. Men för det du får så är det värt pengarna.

Är du ute efter en setting spray med glow som passar extra bra för dig med en torr hy ska du spana in Anastasia Dewy Set Setting Spray. Här får du en setting spray som fixerar sminket, ger extra återfuktning och en dewy look. Det är en bra spray som fördelas jämt och lätt över ansiktet och sjunker in snabbt.

Anastasia Dewy Set Setting Spray är fri från gluten, alkohol, parabener och mineraloljor och är även dermatologiskt testad. Nackdelen är att doften kan upplevas stark om du är känslig mot dofter. Jag tycker personligen den luktar gott av vanilj och kokos.

Den bästa budget setting sprayen med glow är NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray som har blivit en stor favorit hos många. Den hjälper till att fixera ditt smink under en hel dag samtidigt som du får glow. Behöver du extra återfuktning under dagen kan du med fördel spray den över ansiktet.

Sprayen är fin och lägger sig som en dimma över huden och den är 100% vegansk. Nackdelen är att den har en skum doft svårt att förklara och alla upplever ju dofter olika. Som tur är så är det ingen doft som ligger kvar utan försvinner fort.


Bästa setting spray med glow – 4 bra setting sprays som håller sminket på plats

Alltså wow sen jag började använda en setting spray så har verkligen mitt smink suttit snyggt på plats hela dagen i alla väder och till och med när jag har tränat och svettats.

Jag vet inte vad jag gjorde innan setting spray kom in i mitt liv, det är väldigt sällan jag behöver bättra på sminket under dagen viket är skönt. Sminket smälter ihop fint på huden när jag använder en fixerings spray och jag får en lätt och naturlig lyster.

En setting spray är inte bara till för att sätta sminket och få det att hålla, den återfuktar också vilket kan vara skönt om man är extra torr vissa dagar. Vill du ha ett smink som är fint en heldag och slippa att sminket glider av så fort du blir lite varm? Då ska du skaffa dig en bra setting spray.

En setting spray finns i lite olika utföranden där den kan ge extra återfuktning, glow eller matta ner. I det här inlägget går jag igen de setting sprays som ger glow.


1. Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting Spray – Bästa setting spray med glow

bästa setting spray med glow

Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting Spray är precis som originalet men ger en fin och uppiggande lyster då de har tillsatt hyalaronsyra och agavextrak i just den här sprayen. Setting sprayen ser till att hålla ditt smink snyggt i upp till 16 timmar.

Innehåller den patenterade Temperature Control Technology som gör att sprayen sänker temperaturen på ditt smink. Det innebär att Urban Decay setting spray gör att sminket sitter i alla väder, regn, fuktighet och hårda vindar. Sprayen är super fin och lätt, som att gå in i en fukt dimma.

Nackdelen är att den är dyr men det är ändå den bästa setting sprayen på marknaden så det är den värld. Är du osäker på den så kan du köpa den i i en mindre storlek på 30 ml om du bara vill testa setting sprayen.

För vem passar Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting Spray?

Urban Decay All Nighter Ultra Glow Setting Spray passar alla som vill ha glow och väcka en trött och glåmig hud till liv. Du får ett smink som garanterat håller sig fint hela dagen och i alla väderslag.

Det här är även min favorit och jag har testat både denna och Urban Decays original setting spray. Och du får verkligen en fin lyster med Urban Decay All Nighter Ultra Glow tillskillnad från originalet. Den är doft fri men jag tycker ändå att den luktar något. Inte alls något stark och doften försvinner nästan direkt vid applicering.

Fördelar

 • Veganskt
 • Återfuktande
 • Ger fin lyster
 • Finns att köpa i två storlekar
 • Jämn och tunn spray

Nackdelar

 • Dyr

2. Anastasia Dewy Set Setting Spray – Bästa setting spray för torr hy

bästa setting spray för torr hy

Anastasia Dewy Set Setting Spray är en återfuktande setting spray som passar dig med en torr hy extra bra. Du får en naturlig dewy (daggig) look utan att se oljig ut. Förutom det så hjälper den till att hålla ditt smink på plats en hel dag.

Anastasia Dewy Set Setting Spray har en doft av kokos och vanilj som luktar så gott, inte alls starkt. Det går att använda setting sprayen även utan smink och flera gånger under dagen för att ge huden extra återfuktning. Sprayen är fri från gluten, alkohol, parabener och mineraloljor och är även dermatologiskt testad.

Nackdelen är doften på sprayen även om jag tycker att den luktar gott och inte är stark så kan just den vara jobbigt för dig som är känslig mot dofter.

För vem passar Anastasia Dewy Set Setting Spray?

Anastasia Dewy Set Setting Spray passar alla som vill ha extra återfuktning, fixera sminket och få en dewy look. Sprayen är transparent och inte glittrig som man lätt kan tro med designen på flaskan. Eftersom sprayen har en doft av kokos och vanilj så bör du som är känslig mot dofter undvika den.

Anastasia Dewy Set Setting Spray sprayer ett tunt och fint lager över ansiktet och sjunker in snabbt i huden. Känns ansiktet kakigt eller för pudrigt efter att du sminkat dig så är den här sprayen perfekt att spraya på efter då den får sminket att smälta in fint i huden.

Fördelar

 • 100% Vegansk
 • Cruelty-free
 • Tunna och fin spray
 • Återfuktar
 • Ger ett fint glow

Nackdelar

 • Doften kan upplevas stark

3. NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray – Bästa glow setting spray budget

nyx setting spray

NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray är en budget setting spray som ger glow och fixerar ditt smink under en hel dag. Den sprayar jämt och fint över ansiktet som en dimma och går utmärkt att använda flera gånger under dagen för extra återfuktning.

NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray sjunker snabbt in i huden och gör att sminket smälter ihop fint i varandra.

Nackdelen är att den har en annorlunda doft som luktar som alkohol. Svårt att förklara men doften är stark och luktar inte alls gott. Som tur är så försvinner den rätt fort från huden.

För vem passar NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray?

NYX Proffesionl Make Up Dewy Finish Setting Spray passar alla och för dig som är ute efter en setting spray med glow till ett bra pris.

Setting sprayen säljs i två storlekar en som är på 60ml och en på 118ml. Den mindre storleken gör det perfekt att ha med sig när man är på språng eller reser. Eller om du bara vill testa den för att se om du tycker om setting sprayen eller inte.

Fördelar

 • 100% vegansk
 • Prisvärd
 • Fixerar sminket
 • Ger lyster
 • Säljs i två storlekar

Nackdelar

 • Annorlunda doft

4. HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish – Bästa setting spray för oljig hy

bästa setting spray för oljig hy

HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish är en setting spray som främst passar dig med en oljig och fet hy då du får ett matt resultat av denna. Den här setting sprayen fixerar makeupen, gör porer mindre synliga och ger återfuktning.

HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish hjäper till att lugna en stressad hy och gör att sminket sitter på plats trots regnskurar, svett och vind. Sprayen är 100% vegansk och är dermatologiskt testad på känslig hy.

Även denna setting spray har som många andra en doft som kan uppfattas som stark om du är känslig mot dofter. Jag tycker att den har en god och fräsch doft men jag är heller inte känslig mot dofter.

För vem passar HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish?

HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish passar dig som har en fet och oljig hy eftersom du bör undvika produkter som ger glow så är en matt setting spray bättre. Passar även känslig hy bra då den är dermatologiskt testad.

Sprayen på den här flaskan är helt magisk, det är en fin och mjuk spray som fördelar sig jämt över ansiktet som en dimma och du slipper den här strålen vissa setting sprays kan ha som gör att det känns helt blött i ansiktet.

Fördelar

 • 100% Vegansk
 • Passar dig med fet hy
 • Ger ett matt resultat
 • Återfuktar och lugnar
 • Lätt spray dimma

Nackdelar

 • Doften kan upplevas stark

bästa fixering sprayen

Saker att tänka på när du köper en setting spray

 • Hudtyp Vilken hudtyp har du? Välj en setting spray efter det. Har du en fet hy ska du till exempel ha en spray som mattar ner glansighet, en torr hy vill ha extra återfuktning.
 • Spray – Det viktiga med en spray är att den ska spray ut misten som en fin dimma över ansiktet inte i strålar så det känns som att du får vatten kastat över dig.
 • Doft – Vissa settings spray kan dofta men med en väldigt lätt doft som försvinner nästan på en gång vissa har inge doft alls. Så om du är känslig med dofter så kolla upp om setting sprayen du tänkt köpa luktar något.
 • Resultat – Är du ute etter någon speciell effekt? Med en setting spray kan du få ett både matt resultat, extra glow eller återfuktning.

Hur använder man en setting spray?

En setting spray även kallad för fixering spray är det sista steget du gör när du har sminkat klart dig. Ha för vana att alltid skaka flaskan innan du använder den för att blanda runt allt innehåll i flaskan väl.

Håll munstycket cirka 20 centimeter från ansiktet och spraya sedan. Håller du för nära kan det känns väldigt blött i ansiktet istället för en lätt spray dimma. Låt sen sprayen sjunka in i huden, vill du skynda på det så kan du klappa in fukten från sprayen lätt med handflatorna i ansiktet.

Du kan även använda en setting spray på andra sätt än att bara spraya över ansiktet för att fixera ditt smink.

Tips på hur du kan använda din setting spray:

 • Spraya setting spray på din ögonskuggsborste innan du doppar den i din ögonskugga det ger din ögonskugga mer intensitet och passar extra bra för metalliska ögonskuggor.
 • Spray din foundationborste innan du applicerar din foundation för att få mer lyster vid appliceringen.
 • Spraya setting spray innan du t.ex applicerar din bronzer, highlighter eller rougre det gör att sminket smälter in bättre i huden vid applicering. På så sätt undviker du att sminket blir kakigt.
 • Vill du inte applicera setting powder över din concealer för att det ser kakigt ut? Spraya istället setting spray på en mindre borste och dutta ut över din concealer för att få den att sitta på plats utan att det kakar sig och ser torrt ut. Eller spraya lite på ditt ringfinger och dutta ut.

Är det viktigt att ha en setting spray?

Ja det är viktigt om du vill att ditt smink ska hålla sig fint en hel dag utan att sminket smälter bort under dagen vilket är lätt hänt om du inte använder någon setting spray. Med en setting spray behöver du sällan bättra på sminket under dagen.

Det en setting spray (fixering spray) gör är att den fixerar ditt smink, gör att din foundation, rouge, bronzer och highlighter smälter samman fint och suddar ut kanter och tar bort kakighet som kan uppstå om du använder för mycket puder. En setting spray gör att sminkningen ser mjuk ut.

hur använder man en setting spray

Hur länge håller en setting spray?

Det står lite olika för olika märken hur länge en setting spray håller det är allt från 6-24 månader. Det står alltid på flaskan hur länge setting sprayen håller efter att du har öppnat flaskan.

Kolla efter en liten rund burk på innehållsförteckningen där står det en siffra och ett M t.ex. (6M) det betyder att flaskan håller i 6 månader efter att du öppnat den.

Har du köpt en setting spray men inte öppnat den så håller den i fler år. Men skulle din setting spray ändra färg eller lukta konstigt så ska du alltid slänga flaskan oavsett om den gått ut eller inte.

Hur vet jag vilken setting spray jag ska ha?

Börja alltid med att ta reda på vilken hudtyp du har. Varför det är så viktigt är för att du ska få ett så fint och bra resultat som möjligt som passar just för din hy.

Fet/Oljig hy

Använder du med fet hy en setting spray som ger lyster och glow så kommer du att se super glansig och flottig ut istället för att få en lätt naturlig lyster. Satsa istället på en fixerings spray som ger ett matt resultat det kommer att dämpa dina glansiga partier i ansiktet.

Torr hy

Har du en torr hy ska du istället satsa på en setting spray som ger glow och lyster, du vill undvika ett matt resultat. Använder du en matt setting spray så kommer du att se torrare ut vilket gör att du kan se äldre ut. En setting spray med extra fukt är också ett bra alternativ för dig med torr hy.

Normal/Kombinerad hy

Har du däremot en normal till kombinerad hy så kan du välja vilken setting spray du vill, det som avgör är vilket resultat du vill ha om det är lyster eller ett matt resultat. Oftast brukar en matt setting spray passa bättre på sommaren då en kombinerad hy blir lite mer oljig under sommaren då huden producerar med sebum (talg).

Vad är skillnaden på setting spray och setting powder?

Skillnaden på ett setting powder och en setting spray är att ett setting powder är extra bra för en oljig hy då pudret absorberar bort oljan från huden och på så sätt ger en fin finish. Både ett setting powder och en setting spray har samma fördelar att fixera sminket och få det att hålla och se fint ut hela dagen.

Även normal och kombinerad hy kan använda sig av ett setting powder och speciellt i t-zonen där vi oftast blir oljiga under dagen. Vill du att ditt smink ska sitta extra bra så rekommenderar jag att du använder både ett setting powder och en setting spray. Där du använder pudret först och avslutar med setting spray.

hur länge håller en setting spray

Hur ofta kan jag använda en setting spray?

Du kan använda en setting spray hur mycket du vill. Men det räcker att använda den en gång som är när du har sminkat klart dig.

Men känner du dig torr så kan det varar skönt att spraya på sig lite extra under dagen för att få lite fukt, det är absolut inget fel att använda en setting spray flera gånger under en dag. Det är och inget som förstör ditt smink. Det brukat oftast räcka men två till tre sprut för att täcka ett helt ansikte.

Kan man göra en egen setting spray?

Ja det kan du göra. Det är rätt enkelt men jag skulle säga att det är mer som en face mist som fräschar till sminket under dagen och som återfuktar huden. Vet inte riktigt hur bra en egen setting spray är för att göra sminket mer hållbart.

Jag har testat att blanda några egna setting spray och jag tycker den är härlig att spray på ansiktet och det ger bra och skön återfuktning till huden. Den gör även att sminket smälter in fint och naturligt i huden. Så jag tycker helt klart det är värt att testa speciellt för dig som vill ha återfuktning.

Det här behöver du för att göra en rosvatten spray:

 • En spray flaska (du kan spara en gamla setting spray flaska och använda den)
 • 1/4 Vatten
 • Fyll i resten av flaskan med rosvatten

Skaka flaskan. Nu är den klar för att användas, just rosvatten är bra då det återfuktar och lugnar inflammationer huden.

bra setting spray

Varför du bör köpa en bra setting spray

Du bör köpa en bra setting spray om du vill få ett hållbart smink som ser fint ut hela dagen utan att smetas ut så fort du blir lite varm. Sminket kommer till och med se snyggt ut om du hamnar i en regnskur eller efter ett träningspass på gymmet.

Vill du att din party sminkning ska se snygg ut hela natten efter en svettig kväll på dansgolvet så är det en setting spray du ska investera i.

5 Anledningar att köpa en bra setting spray:

 • Fixerar sminket
 • Sminket håller sig fint hela dagen
 • Ger återfuktning
 • Gör att sminket smälter ihop fint med varandra och in i huden
 • Slätar ut skarpa kanter

Vanliga frågor om setting spray

Ska man ha setting spray före eller efter att man applicerat mascaran?

Finns inget rätt eller fel. Men det vanligaste är att du avslutar din sminkning med en setting spray. Alltså efter att du applicerat din mascara.

Setting spray eller face mist?

Setting spray fokuserar på att kapsla in sminket för att få det hållbart och sitta snyggt hela dagen. Medans en face mist är mer som en återfuktning till ansiktet och ger lyster.

Vad kostar en setting spray?

Beroende på storlek på flaskan så variera priset men mellan 100-350kr ungefär. Sen spelar så klart märket stor roll.

Vilken är den populäraste setting sprayen?

Den mest populäraste och omtyckta setting sprayen är Urban Decay och Nyx setting spray.

Är det någon skillnad på en billig vs en dyr setting spray?

Ja det kan man säga att det är. En dyrare setting spray är faktiskt bättre än en billig då en dyrare innehåller fler och bättre ingredienser som gör att sminket håller längre än med en billigare. Men en billigare behöver inte vara dålig .


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat olika setting spray speciellt för glow då jag älskar att ha lyster. Har testat setting sprays från olika märken genom åren både billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig. 

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka settings sprays med glow som flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa setting sprayen. Många av de setting sprayen som andra rekommenderade har även jag själv testat. Hoppas att du ska hitta en bra setting spray som gör att ditt smink sitter snyggt och ger dig en fin lyster med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar