Bästa handkrämen för torra händer 2024 (Bäst i test)

Torra händer är ett problem alla har någon gång och det kan både klia och svida med torra händer. Därför är en bra handkräm ett måste i väskan och i badrumsskåpet. Oftast uppstår torra händer när det är kallt eller av för mycket tvättande i vatten och tvål.

En bra handkräm för torr hud ska i första hand återfukta händerna, lugna, skydda och reparera skadad hud. Andra bra saker en bra handkräm ska ha är att krämen sjunker in snabbt, inte kännas kladdig och vara lätt att applicera.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Meds och Kicks

1.Clarins Hand and Nail Treatment CreamBästa handkrämen för torra hud
2.CeraVe Reparative Hand CreamBästa handkrämen för självsprickor
3.Neutrogena Norweigan Formula Hand CreamBästa handkrämen för extremt torra händer
4.The Ritual Of Mehr Hand BalmBästa återfuktande handkrämen

Bästa handkrämen för torr hud är Clarins Hand and Nail Treatment Cream som har funnits med i många år och är fortfarande en favorit hos många. Clarins handkräm har en lyxig och härlig formula som sjunker in snabbt i huden utan att kännas kladdig.

Förutom att vårda huden på dina händer så vårdar krämen även dina naglar och nagelband. Nackdelen är doften som vissa kan uppleva som stark medans andra tycker att den luktar fräscht och gott. Är du doft känslig ska du undvika denna handkräm.

Är du ute efter en handkräm som är bra mot självsprickor ska du testa CeraVe Reparative Hand Cream. Här får du en handkräm som återfuktar och stärker hudens egna skyddsbarriär. CeraVe handkräm frigör kontinuerligt återfuktande ingredienser som håller dina händer mjuka och lena hela dagen.

Handkrämen är parfymfri. Nackdelen är att den inte sjunker in i huden snabbt om du inte är så torr utan välj isfall en lättare handkräm.

Hart du extremt torra händer ska du spana in Neutrogena Norweigan Formula Hand Cream som är en prisvärd och grym handkräm mot just torr hud. Du får återfuktade händer direkt och handkrämen hjälper till att lindring och skydd även på sikt.

Det räcker med en liten mängd kräm för båda händerna då krämen är dryg men absorberar ändå snabbt in i huden och känns inte kladdig. Neutrogena handkrämen är parfymfri men finns även att köpa med en lätt doft om du vill ha det.


Bästa handkrämen – 4 bra krämer för torra händer

Jag får ofta torra händer och speciellt på vintern när det är kallare ute. Jag har testat de flesta handkrämer och många av dom har inte riktigt funkat för mina torra händer då de inte går ner på djupet i huden och känns vattniga i formulan.

När jag väl hittade bra handkrämer så återfuktar de på djupet och gör händerna mjuka och lena. Även om det är en rik och fet handkräm så sjunker krämen in snabbt i huden och jag slipper den kladdiga känslan.

Efter regelbundet användande så är mina händer varken torra eller nariga. Därför är det så viktigt att köpa en bra handkräm.

Jag tipsar här om mina favoriter och många andras favoriter på handkrämer som återfuktar torr hud händerna.


1. Clarins Hand and Nail Treatment Cream – Bästa handkrämen för torr hud

bästa handkrämen för torra händer clarins

Clarins Hand and Nail Treatment Cream är en handkräm som återfuktar både händer, naglar och fingertoppar. Skyddar även dina händer från att få självsprickor.

Krämen sjunker in snabbt in och lagar även trasiga och irriterade nagelband. Clarins handkräm innehåller bland annat sheasmör och sesamolja.

Nackdelen med denna handkräm är doften. Antingen gillar du den eller så gillar du den inte. Den beskrivs på hemsidan som en lätt och fräsch doft vilket många tycker medans andra tycker att den luktar starkt.

För vem passar Clarins Hand and Nail Treatment Cream?

Clarins Hand and Nail Treatment Cream passar alla som vill skydda och vårad sina händer men även naglar och nagelband. Krämen känns lyxig och det är en skön formula som snabbt sjunker in i huden utan att kännas kladdig. Händerna blir direkt återfuktade.

Jag tycker Clarins Hand and Nail Treatment Cream är värd varenda krona då den även skyddar dig från att få självsprickor. Är du doft känslig bör du undvika denna handkräm då vissa kan uppleva att den luktar starkt.

Fördelar

 • Återfuktar händer och naglar
 • Sjunker in snabbt i huden
 • 100ml
 • Skyddar händerna mot självsprickor

Nackdelar

 • Kan upplevas som strak i doften

2. CeraVe Reparative Hand Cream – Bästa handkrämen för självsprickor

bästa handkrämen mot för självsprickor cerave

CeraVe Reparative Hand Cream är en handkräm för dig som har extremt torra händer och självsprickor. Krämen har en fet formula som sjunker in i huden relativt snabbt och är parfymfri.

CeraVe handkräm innehåller tre viktiga ingredienser som ceramider och hyaluronsyra men också CeraVes egen utvecklade MultiVesicular Emulsion Technology (MVE) som kontinuerligt frigör återfuktande ingredienser i 24 timmar. Det gör att dina händer håller sig återfuktade och mjuka hela dagen.

Nackdelen är att krämen kan kännas fet och att den har svårt att sjunka in om du använder krämen och inte har extremt torra händer. Då ska du kika på en handkräm som är återfuktande men som har en lättare textur.

För vem passar CeraVe Reparative Hand Cream?

CeraVe Reparative Hand Cream passar dig som har självsprickor eller extremt torra händer. Krämen bidrar även till att öka hudens skyddsbarriär. Passar även dig som har eksem på händerna.

Jag tycker handkrämen från CeraVe är super bra på vintern då jag blir väldigt torr, den håller mina händer återfuktade hela dagen. Använde den mycket när jag jobbade inom vården då det blir en hel del tvättande och spritande av händer och jag fick lätt självsprickor och torra händer. Det slapp jag när jag började använda CeraVe.

Fördelar

 • Bra mot självsprickor
 • Bra mot extremt torr hud
 • Doftfri
 • Sjunker in bra i huden
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Känns fet

3. Neutrogena Norweigan Formula Hand Cream – Bästa handkrämen för extremt torra händer

neutrogena för extremt torra händer

Neutrogena Norweigan Formula Hand Cream har en hög halt av glycerin som ger en snabb och långvarig återfuktning. Handkrämen går ner och verkar på djupet, hjälper även till att ge skydd och lindring till extremt torra händer både direkt men också långvarigt.

Neutrogena handkräm absorberar snabbt och känns ej kladdig på händerna krämen finns som både doft fri och med en lätt doft om man önskar det.

Jag tycker inte det finns någon nackdel med denna handkrämen. Den gör det den ska och hjälper till att återfukta extra torra händer länge.

För vem passar Neutrogena Norweigan Formula Hand Cream?

Neutrogena Norweigan Formula Hand Cream passar alla men extra bra för dig med extremt torra händer. Handkrämen är väldigt dryg så du behöver endast en liten mängd för att täcka hela händerna.

Liten och smidig tub som lätt får plats i väskan så du alltid kan ha den med dig. Händerna känns mjuka och sköna efter applicering och absolut inte kladdiga.

Fördelar

 • Passar extremt torra händer
 • Absorberar snabbt
 • Parfymfri
 • Ger en mjuk och len känsla
 • Prisvärd

Nackdelar


4. The Ritual Of Mehr Hand Balm – Bästa återfuktande handkrämen

handkräm rituals

The Ritual Of Mehr Hand Balm är speciellt framtagen för att lugna och reparera torra händer. Rituals hand balm innehåller 95% naturliga ingredienser som återfuktar och lugnar torr hud.

Rituals handkräm vårdar även dina naglar och nagelband. Handkrämen har en kryddig och energigivande doft av apelsin och cederträd. Är du doftkänslig så kan du uppleva att den luktar stark. Annars sjunker den in snabbt i huden och gör händerna mjuka och lena direkt.

Nackdelen är att det kan vara svårt att få ut handkrämen från tuben då den är väldigt dryg och fet i formulan.

För vem passar The Ritual Of Mehr Hand Balm?

The Ritual Of Mehr Hand Balm passar alla som vill ha mjuka händer och dofta gott. Rituals handkräm är en super härlig hand balm som ger återfuktning direkt och som kommer i en fin och lyxig tub. Som även är snygg att ha framme.

Jag gillar den här handkrämen dels för doften men också att jag får silkeslena händer efter. Krämen är dryg och sjunker in snabbt på händerna så du slipper vara kladdig.

Fördelar

 • 95% naturliga ingredienser
 • Lugnar och ger näring
 • Återfuktar
 • Härlig och energigivande doft
 • Sjunker in snabbt

Nackdelar

 • Svårt att få ur kräm ur tuben

Saker att tänka på när du köper en handkräm

 • Vad har dina händer för behov Vad är det dina händer behöver? har du extremt torra händer, händer med självsprickor eller behöver du extra återfuktning? För att hitta rätt handkräm så måste du veta vad dina händer är i behov av.
 • Formula – Det finns lite olika formula och texturer på handkrämer. De kan vara lätta, tunna men också feta och rika för riktigt torr hud. Det finns även handkrämer som är som ren vaselin. Välj det du föredrar. Fetare krämer kan ta lite längre tid att sjunka in i huden men är bra mot torra händer.
 • Doft – Många handkrämer är doftfria vilket passar bra för dig med en känslig hy eller om du är doftkänslig. Medans vissa handkrämer kan ha en väldigt lätt och svag doft. Så kolla alltid vad som står om du vill ha doft eller inte på handkrämen.
 • Förpackning – En handkräm ska vara i en tubförpackning för att lättaste få ut handkrämen och applicera den. En fördel är och det är ett klicklock, det gör det lättare att öppna än en med kork som behöver skruvas av. Det är också bra om tuben är lite mindre så du lätt kan ta med dig handkrämen vart du än är.

Hur ofta ska man smörja händerna?

Det finns ingen gräns för hur mycket du ska smörja in dina händer. Men har du torra händer så är det bra om du smörjer in dina händer efter varje gång du har tvättat händerna. Både vatten och handtvål torkar ut huden på händerna och använder du även handsprit efter så blir du extra torr.

Ställ en handkräm vid handfatet det kommer påminna dig om att du ska smörja in dina händer efter tvätt. Är du extremt torr så kan du även behöva applicera handkräm lite oftare när du känner att du behöver det. Jag brukar alltid ha med mig en handkräm i väskan.

Du kan inte använda en handkräm för mycket, det enda är att det kan kännas väldigt kladdigt på huden om du applicerar handkräm oftare än vad du behöver.

Hur fungerar en handkräm?

Handkrämer hjälper huden att behålla fukten så vi inte blir torra. Det är ofta på vintern när det blir kallare och luften blir torrare som vi upplever att huden blir torr. När luften är torr så drar luften ur fukt där den kan så även från våran hud som i sin tur blir torr.

En handkräm låser in fukten i huden och gör att fukten från våran hud inte avdunstar, handkrämen lägger sig som ett skydd. I handkrämer finns det tre stycken huvudingredienser som alla handkrämer innehåller, antingen innehåller de en av dessa eller alla tre.

Viktiga ingredienser i en handkräm:

 • Emollienter (Mjukgör) – Är oljor och fettsyror som hjälper till att fylla igen sprickor som vi får när vi är torra på händerna.
 • Humektanter (Återfuktande) – Gör att huden inte flagnar och hjälper huden att skapa sitt eget skydd.
 • Ocklusiver (Skyddande) – Är som ett vaselin som lägger sig ovanpå huden som ett skyddande lager mot kyla och uttorkning.
återfuktande handkräm

Kan man ha handkräm som bodylotion?

Ja det kan du. Oftast är en handkräm rikare och fetare i formulan men går absolut att använda på kroppen. Nackdelen är att handkrämen kommer att ta slut väldigt fort då handkrämer kommer i en mycket mindre förpackning än vad bodylotions gör.

Är jag extra torr på ett ställe på kroppen som armbågar eller fläckvis på kroppen så kan jag ta en liten klick handkräm och smörja in det lilla området för att få extra fukt och fett som en torr hud behöver.

Hur använder man en handkräm?

En handkräm använder du för att mjukgöra torra och nariga händer som vi kan få ibland och som beror på olika saker men oftast blir vi torrare på vintern när det är kallt ute.

Du behöver inte alls ta en stor mängd av din handkräm utan det räcker med en lite klick då handkrämer är dryga. Börja med att lägga en varsin klick på varje handrygg och gnugga handryggarna mot maranda först innan du tar insidan av handen och fingertopparna.

Varför det är bäst att göra så är för att det är på handryggen och på knogarna vi blir som torrast och det är där vi behöver mest fukt och skydd.

kan man använda handkräm som bodylotion

Kan man ha handkräm i ansiktet?

Ja om det står att handkrämen går att använda i ansiktet och även är avsedd för det. Det står på tuben om du kan ha krämen i ansiktet om det inte gör det så skulle jag undvika att ha handkräm i ansiktet då huden i ansiktet är tunnare än vad den är på händerna och kroppen.

Jag skulle rekommendera att använda en kräm som är till för ansiktet då en handkräm kan innehålla ingredienser som är mer lämpade för huden på kroppen.

Varför hjälper inte handkräm på mina torra händer?

Det kan beror på lite olika saker. Börja med att ta reda på varför du har torra händer för det kan också bero på att du har eksem på händerna och du kan behöva en handkräm som är receptbelagt som är bra mot eksem och extremt torra händer.

Det kan också vara så att du helt enkelt har valt fel typ av handkräm att du behöver en handkräm som är mer fet och rik formulan. Det torra händer behöver är främst fett och fukt, undvik handkrämer med ingredienser som kan irritera din hud.

hur använder man en handkräm

Varför du bör köpa en bra handkräm

Du behöver köpa en bra handkräm av flera anledningar. Förutom att ge dig mjuka och lena händer så hjälper även en handkräm med att skydda och lugna torr hud på händerna.

Med regelbundet användande kommer du se att dina händer blir mindre torra och självsprickorna mindre. Det är därför viktigt att välja rätt handkräm som passar för dina behov.

4 anledningar att köpa en bra handkräm:

 • Skyddar
 • Återfuktar
 • Lugnar
 • Reparerar

Vanliga frågor om handkrämer

Är handkräm bra?

Ja handkräm är bra, speciellt om du har torra händer eller självsprickor. Använd så ofta du behöver det.

Är det farligt att ha torra händer?

Nej det är inte farligt men det kan svida, klia och sticka i huden om den är torr. Därför är det viktigt att du återfuktar dina händer med en bra handkräm.

Finns det handkrämer som fungerar för hela kroppen?

Ja det gör det. Weleda Skin Food är en typisk sådan multifunktionell produkt som är fet och återfuktande kräm som du kan använda på torra partier på hela kroppen till och med i ansiktet.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv väldigt torra händer periodvis och har testat en hel del handkrämer genom åren. Och vet vad jag gillar och vad som passar bäst för mina torra händer.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka handkrämer för torr hud flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa handkrämerna. Många av de handkrämer som andra rekommenderade har även jag provat. Hoppas du ska hitta en handkräm som ger dig mjuka och lena händer med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar