Bästa bronzern med glow 2024 – (Bäst i test)

En bronzer eller ett solpuder som det också kallas för ger så mycket till en look. Den ger ditt ansiktet en frisk och hälsosam färg.

Är det något jag inte vill vara utan så är det en bronzer. Det piggar upp vilken ansikte och sminkning som helst. Det finns matta bronzers och de finns de med lite extra glow. En bronzer finns i lite olika texturer som puder, kräm, stick och som flytande.

En bra bronzer ska ge dig glow och lyster, fuska fram en bränna som om du varit ute i solen, ge dig ett piggare och fräscht utseende. En bronzer (solpuder) är ett mörkare puder eller kräm som appliceras i ansiktet där solens strålar träffar dig naturligt.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Eleven och Kicks

1.Anastasia Cream BronzerBästa bronzer med glow kräm
2.Lumene Invisible Illumination Liquid BronzerBästa bronzer med glow flytande
3.Isadora Bronzing PowderBästa bronzer med glow budget
4.Nars Bronzing PowderBästa bronzer med glow puder

Den bästa bronzer krämen är Anastasia Cream Bronzer. Bronzern ger färg till ansiktet på ett naturligt sätt och är lätt att blanda in i huden. Den håller hela dagen utan att kladda eller att kännas kladdig. Bronzern finns i 4 fina nyanser som är varma och neutrala.

Det bästa är att den är lätt att applicera och du slipper skarpa kanter av den. Nackdelen är att nyanserna är för mörka och passar inte dig som haren väldigt ljus hy.

Bästa flytande bronzern är Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer som passar alla hudtoner och som kan används på flera sätt än bara som bronzer. Eftersom den är flytande kan du blanda några droppar i din foundation eller ansiktskräm för att få en jämn brun färg över hela ansiktet.

Ju mer färg du vill ha ju mer droppar tillsätter du. Bronzern smälter in fint i huden eller i sminket och blir inte kakigt eller ger skarpa kanter. Nackdelen är att den kan vara lite svår att applicera i början då den är rinnig.

Är du ute efter en budget bronzer som ger fin färg och glöd så är klassikern Isadora Bronzing Powder något för dig. Det är en väl pigmenterad bronzer som direkt ger färg till en trött och glåmig hud.

Bronzern kommer i en stor förpackning och räcker länge. Finns i 5 nyanser och passar de flesta hudtoner. Enda nackdelen är att det lätt kan bli för mycket om man inte är försiktig vid appliceringen och du får en kant. Börja därför med lite bronzer och bygg istället upp färgen.


Bästa bronzern med glow – 4 bra bronzers som ger färg och lyster

Är det något jag inte vill vara utan när jag sminkar mig så är det en bronzer (solpuder). Det ger ditt ansikte färg och liv, som en fejk bränna kan man säga. Vilket gör att du ser mycket piggare och fräschare ut.

Förut fanns bronzers bara i puder men nu kan du hitta bronzers i kräm, stick och som flytande. Vilket är toppen och gör att det finns något som passar alla och för olika tillfällen. Jag tycker att en bronzer som är krämig eller flytande smälter in lättare i huden och det är sällan det blir en kant eller ojämnt som det lätt kan bli med ett puder.

Vill du ge ditt ansikte färg och form så ska du investera i en bra bronzer. Och jag tycker att de som är lite dyrare faktiskt är bättre, de är lättare att applicera och de smälter i huden bättre. Här nedan ska jag tips dig om olika bronzers som ger lite extra glow och lyster.


1. Anastasia Cream Bronzer – Bästa bronzer med glow kräm

anastasia bronzer cream

Anastasia Cream Bronzer är en lätt kräm bronzer som ger färg och glöd till ansiktet. Går även att använda som en contouring. Bronzern är lätt att bära på huden och smälter in fint och naturligt. Anastasia cream bronzer ger en naturlig lyster utan något glitter.

Du får ett hållbart och jämt resultat som inte kladdar eller oxiderar. Bronzern är även fri från mineraloljor, parabener, oljor, sulfater och cruelty free. Passar alla hudtyper och går även att använda på kroppen för att skapa konturer och bronza.

Nackdelen är att Anastasia Cream Bronzers nyanser kan vara för mörka för dig som har en väldigt ljus hy. De finns i 4 varma och neutrala färger.

För vem passar Anastasia Cream Bronzer?

Anastasia Cream Bronzer passar dig som vill ha en lättarbetad bronzer i kräm formula. Den blandas in jämt och fint i ansiktet och med resten av ditt smink. Går även att använda direkt på huden om du bara vill ha lite extra färg till ansiktet.

Anastasia Cream Bronzer är inte glittrig utan ger en naturlig och fin lyster då den är krämig. Bronzern kan du applicera med en fuktad beautyblender eller en tätare sminkborste. Jag älskar den här bronzer då den är oljefri och att den inte känns kladdig på huden trots att det är en kräm bronzer.

Fördelar

 • Naturligt solkysst
 • Kladdar inte
 • Smälter in i huden
 • Oxiderar inte
 • Ger ingen oljig känsla
 • Doft fri

Nackdelar

 • Passar inte dig med väldigt ljus hy

2. Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer – Bästa flytande bronzern

bästa flytande bronzer lumene

Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer är en bronzer som är flytande för att ge ett så naturligt resultat som möjligt men ändå ge färg åt ansiktet. Bronzern smälter in bra i huden och finns endast i en färg men passar ändå alla hudtoner.

Bronzern är helt veganska och fri från parabener den är även doft fri. Du kan använda bronzern på lite olika sätt eftersom den är flytande. Har du en för ljus foundation kan du bland i några droppar av Lumenes Liquid Bronzer. Eller om du inte vill sminka dig utan bara ha lite extra färg till ansiktet kan du blandad den tillsammans med din ansiktskräm.

Nackdelen är att den kan vara lite svår att applicera i början innan man lär sig hur den funkar. Den är flytande viket gör den rinnig. Det lättaste är att ta lite på din fuktade beautyblender eller sminkborste först och sen applicera den i ansiktet. Eller så duttar du ut små prickar i ansiktet där du vill bronza.

För vem passar Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer?

Lumene Illumination Liquid Bronzer passar dig som vill ha en bronzer som inte är så skarp i färgen och som smälter in i huden utan att se sminkad ut. Vill du ha en bronzer som passar till fler användnings områden ska du välja denna. Då du även kan blanda den med din foundation och ansiktskräm för att ge färg till hela ansiktet.

Jag använder Lumenes liquid bronzer mycket på sommaren och blandar den i min ansiktskräm för att få en mer solkysst hudton i hela ansiktet. Du kan även variera intensiteten på färgen genom att använda fler droppar eller bygga upp färgen i lager.

Fördelar

 • Vegansk
 • Passar alla hudtoner
 • Naturlig finish
 • Fri från parabener
 • Doftfri

Nackdelar

 • Kan vara svår att applicera

3. Isadora Bronzing Powder – Bästa bronzer med glow budget

bästa bronzer isadora

Isadora Bronzing Powder gör din hud gyllen brun och har mycket pigment i sig. Det här är en riktig prisvärd klassiker och jag tror många har använt sig av den.

Bronzern kommer i en stor förpackning så du får mycket för pengarna och den räcker länge. Isadora Bronzing Powder är ett puder med lätt skimmer i vilket ger glow och glöd till ditt ansikte.

Nackdelen med Isadoras bronzer är att du får vara försiktig när du applicerar den då den är så pass pigmenterad att det lätt kan bli skarpa kanter och för mycket av det goda. Så var lätt på hand och använd en luftig och fluffig borste.

För vem passar Isadora Bronzing powder?

Isadora Bronzing Powder passar dig som vill ha en budget variant på bronzer och som vill ha en stor förpackning som räcker länge. Isadora har 5 fina nyanser och det finns en färg som passar för de flesta hudtoner.

Jag har själv använt mig av Isadoras bronzer i flera år och det jag älskar mest med den bronzern är att de har så otroligt fina nyanser som blir fina på huden. Men använd en stor och luftig borste och knacka av överflödigt puder och bygg istället upp färgen. Det är lätt att det blir för mycket annars.

Fördelar

 • Bra pigmenterat
 • Ger fin färg och glöd
 • Stor puder dosa
 • Prisvärd
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Lätt att det blir skarpa kanter

4. Nars Bronzing Powder – Bästa bronzer med glow puder

nars bronzing powder

Nars Bronzing Powder är en populär och prisbelönad bronzer som ger färg och fin glöd åt ansiktet. Bronzern finns i fyra nyanser där den mest sålda nyansen är Laguna. Bronzern är lätt skimmrig men utan att det ser glittrig ut.

Det är lätt att bygga upp Nars bronzer och den blandas in fint i huden utan att ge några skarpa kanter. Den jämnar även till fina linjer och porer och ger ett jämt resultat. Nars bronzer kommer i en smidig förpackning som är lätt att ta med sig om man vill bättra på färgen under dagen.

Enda nackdelen är att det är en dyr produkt för det lilla man får. Men det är också en grym puder bronzer som ger ett fint resultat som annars är svårt att få med just ett puder.

För vem passar Nars Bronzing Powder?

Nars Bronzing Powder passar dig som kan tänka sig att lägga lite extra pengar för att få en bra puder bronzer som ger ett jämt resultat utan kanter.

Det jag gillar med Nars bronzer förutom att innehållet är magiskt och ger en fin och naturlig glöd så är det deras förpackning. Den tar lite plats i sminkväskan och även om förpackningen är slimmad så räcker Nars bronzing powder länge. Den är även lätt att applicera vilket är ett plus.

Fördelar

 • Fyra fina nyanser
 • Lätt att applicera
 • Blandas in fint i huden
 • Smidig förpackning
 • Lätt att bygga upp

Nackdelar

 • Dyr

vad är skillnaden på solpuder och bronzer

Saker att tänka på när du köper en bronzer

 • Vilket resultat vill du ha – Vilket resultat är det du vill ha av en bronzer? Är det ett naturligt och diskret? Mycket glöd och färg? Eller vill du ha ett matt resultat? Alla bronzers ger lite olika resultat så börja med att ta reda på hur du vill ha det och välj sedan en bronzer efter det.
 • Applicering – En bronzer ska vara lätt att applicera och smälta in bra tillsammans med ditt smink och din hud.
 • Vilken typ av bronzer – En bronzer går att köpa i lite olika format som stick, puder, kräm och flytande. Vad gillar du och vilken form av bronzer passar bäst för din hudtyp? Är du torr i hyn ska du välja en krämig bronzer framför ett i puder. Har du oljig hy ska du välja ett i puder framför en krämig.
 • Nyans – Oftast finns en bronzer i få nyanser som 2-4 nyanser där de passar lite olika för olika hudtoner. Så kolla noga vilken nyans du tror passar dig bäst. En nyans som passar din kompis kanske inte alls passar för din hudton.

Vad är skillnaden på ett solpuder och en bronzer?

Det är ingen skillnad alls det är faktiskt samma sak fast med olika namn. Solpuder (terracottapuder) är det svenska namnet medan bronzer är det engelska namnet.

Vad det betyder är att det ska ge dig en fejk bränna som om du varit ute i solen. Det är ett mörkare puder finns också i en krämigare textur eller i stick som du sminkar dig med för att ge lite extra färg åt ditt ansikte. En bronzer piggar verkligen upp en sminkning och är ett måste i sminkväskan.

Hur applicerar man en bronzer?

En bronzer applicera du som en trea på båda sidorna av ansiktet (se bilden nedan). Men även på varsin sida av ditt näsben. Det är dels för att ge färg till ditt ansikte men också för att framhäva och forma ditt ansiktet.

Beroende på vad du har för bronzer om det är puder eller krämigt så använder du olika sminkverktyg men du applicerar bronzern på samma ställen i ansikte oavsett typ av bronzer.

Så här applicerar du en bronzer:

 • Välj rätt sminkverktyg – Har du en puder bronzer använder du en stor och fluffig borste, använder du en krämig bronzer använder du en fuktad beautyblender eller en sminkborste som har kortare och tätare strån.
 • Puder Bronzer – Ta upp puder bronzern med din fluffiga borste knacka av överflödigt puder och svep en tre på ena sidan ansikts halvan, var lätt på hand (Pannbenet, kindbenet och käklinje). Det är bättre att ha lite bronzer på borsten och bygga upp färgen gradvis. Fortsätt sedan på andra halvan av ansiktet.
 • Krämig Bronzer – Ta din fuktade beautyblender och dutta den i krämen för att få upp bronzer med den. Applicera sedan bonzer på samma ställen som med ett puder (pannan, kindbenet och käklinje). Dutta ut bronzern i ansiktet med hjälp av beautyblendern. Svep inte över ansiktet när du använder en beautyblender.
 • Ge även näsan lite färg – Lägg även lite bronzer på sidan av näsan för ge färg till mitten av ansiktet. Lägger du mitt på näsan blir intrycket platt.
 • Bygg upp – Önskar du mer färg så applicerar du mer bronzer. Men börja alltid lätt och med lite färg det kan snabbt bli för mycket och då är det lätt att det blir skarpa kanter vilket inte ser naturligt ut.
hur du applicerar en bronzer

Hur väljer man bronzer?

Det beror helt på vad du har för hudtyp och hudton för att hitta en bronzer som passar dig. För att få reda på vilken som passar dig ska du ta reda på vad du har för hudtyp och hudton. Jag hjälper dig att reda ut det här nedan.

Din hudtyp:

 • Oljig/Fet hy – Får bästa resultat av en bronzer som är pudrig och matt. Undvik krämig bronzer och bronzers med för mycket glitter eller skimmer i. Det gör att du kommer se ännu mer oljig ut och göra dina porer mer synliga.
 • Torr hy – Det bästa för en torr hy är däremot att välja en bronzer som är krämig eller flytande och gärna med lite lyster och glow i. En torr hy bör undvika puder bronzer då det lägger sig uppe på ditt ansikte och framhäver dinna torra partier mer viket också kan gör att du ser äldre ut.
 • Normal/Kombinerda hy – Tillhör du den här hudtypen så kan du använda dig både av en krämig bronzer men också av en puder bronzer.

För att hitta rätt färg på din bronzer så behöver du veta vilken hudton du har. Bronzers säljs inte i så många nyanser men det finns oftast en bronzer som passar för olika hudtoner kall, varm, neutral ton.

Din Hudton:

 • Kall underton – En kall underton har oftast blåa blodådror det kan du kolla på din underarm. Du passar bra i silver och kan bränna dig lätt i solen. Välj då en bronzer med kalla inslag. Väljer du en varm bronzer så kommer du uppleva att den är gul eller orange på dig.
 • Varm underton – En varm underton har oftast blodådror som ser lite gröna ut och passar bra i guld. Du får lätt färg på sommaren och bränner dig sällan. Välj en bronzer går åt det varma hållet. En bronzer som har en kall ton kan gör att du ser grå och smutsig ut.
 • Neutral underton – En neutral hudton ligger mellan en kall och varm under ton vilket gör att du ligger där emellan. Så har du en väldigt mörk hy kan du gå åt det varma hållet och har du en en lljus hy kan du välja en kall ton.

Vad är skillnaden på bronzing och contouring?

Skillnaden mellan en contouring och bronzing är att en contouring gör du för att framhäver dina egna ansiktsdag och de naturliga skuggorna du redan har i ditt ansikte. En counturingskugga är oftast i en kall nyans för att matcha de naturliga skuggorna så bra som möjligt.

För att applicera en countoring är det bästa att använda en konformad sminkborste för att verkligen kunna markera skuggorna väl. Du lägger en contouring under ditt kindben, längsmed hårfästet i pannan och längsmed din käklinjen.

En bronzing däremot är till för att ge färg och liv åt ditt ansikte. En fejkad solbränna helt enkelt som går mer åt det varma hållet än det kalla som en contouring gör. En bronzer sveper du inte över hela ansiktet utan du blandar in den med din bronzer längsmed hårfästet i pannan, kindbenen och käklinjen.

hur applicerarr man en bronzer

Varför blir min bronzer fläckig?

Varför en bronzer oftast blir fläckig kan bero på lite olika saker. Största orsaken är att du inte har en återfuktad hud innan du applicerar din bronzer. Det gör att vissa partier i ditt ansikte som är torra drar åt sig färgen extra mycket och blir därför skarpare vilket ser fläckigt ut.

Det kan också bero på att du använder dig av fel sminkborste som gör att den applicerar för mycket bronzer som kan vara svårt att tona ut sen. Applicerar du för mycket bronzer kan det också se fläckigt ut. En stor och fluffig borte är bäst att applicera puder bronzer med.

Hur länge håller en bronzer?

En bronzer som är i puder håller oftast längre än en bronzer som är flytande eller i en kräm textur. En puder bronzer kan hålla i upp till 18-36 månader om du använder rena sminkredskap. Skulle den se lite oljig ut på utan är det bara att skrapa bort med en vass kniv.

En bronzer som är flytande eller kräm har däremot en kortare hållbarhet än vad en puder bronzer har. En krämig bronzer kan hålla upp till 6-18 månader efter att du har öppnat förpackningen. Men skär sig formulan, luktar konstigt eller har en annorlunda färg då är den gammal oavsett om det är innan utgångsdatumet.

vilken bronzer passar mig

Varför du bör köpa en bra bronzer

Du bör köpa en bronzer för att det ger liv till din makeup. Du får en naturlig och solkysst färg i ansiktet som gör att du ser både pigg och fräsch ut. En bronzer hjälper även till att forma dit ansikte. En bronzer är ett måste för mig när jag sminkar mig och inget jag kan vara utan.

3 anledningar att köpa en bra bronzer:

 • Ger fin färg
 • Ger lyster och glow
 • Passar för alla hudtoner och hudtyper

Vanliga frågor om bronzer

Rouge eller bronzer först??

Bronzer först sen går du över med rouge på kinderna och tonar in i din bronzer.

Ska man ha en krämig bronzer eller en puder bronzer?

Det är en smak sak av vad du gillar. En oljig hy passar bättre med en bronzer i puder medans en torr hy passar bättre i en kräm bronzer.

Hur mycket kostar en bronzer?

En bronzer kan kosta allt från 100-400kr beroende på märke och vad den innehåller. Oftast är en dyrare bättre både i pigmentering och hur bra de sitter på ansiktet under dagen.

Kan man använda bronzer som ögonskugga?

Ja absolut. Det kan faktiskt vara riktigt fint och det binder även ihop din sminkning när du har samma bronzer färg i resten av ansiktet.

Vilken sminkborste använder man till bronzer??

För puder använder du en stor och fluffig borste och till en krämig eller flytande bronzer funkar en beautyblender, fingrar eller en sminkborste med täta och kompakta strån.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat en del bronzers från olika märken genom åren både från billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig. Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilken bronzer med glow flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa bronzers med glow. Många av de bronzers som andra rekommenderade har även jag själv testat. Hoppas att du ska hitta en bra bronzer som ger dig en fin färg och glöd till din makeup med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar