Bästa brun utan sol ansikte 2023 (Bäst i test)

Vem vill inte ha en gyllenbrun färg i ansiktet året om? Att ha lite färg i ansiktet gör att du ser pigg och fräsch ut. Tyvärr så är det svårt att få här i Sverige om vi inte tar oss utomlands. Men med en brun utan sol för ansiktet kan du enkel fuska dig till en solkysst hy på nolltid.

En bra brun utan sol för ansiktet ska vara enkel att applicera och få jämt över ansiktet, återfukta, ge en naturlig brun färg som är byggbar, ge lyster, sjunka in snabbt i huden och inte dofta för mycket brun utan sol.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Meds, Lloydsapotek och Kicks

1.St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face MistBästa brun utan sol spray
2.Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster FaceBästa brun utan sol droppar
3.Ida Warg Self-Tanning Face LotionBästa brun utan sol utan lukt
4.ACO Sunkissed Self-Tanning Face CreamBästa brun utan sol känslig hy

Bästa brun utan sol för ansiktet är St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist. Här får du en otroligt lätt använd brun utan sol för ansiktet som är en spray. Det enda du behöver göra är att spraya den över ansiktet innan du går och lägger dig och vakna på morgonen med en fin gyllenbrun färg.

Misten (sprayen) sjunker snabbt in i huden och känns inte kladdig, den doftar gott och du blir inte fläckig av den. St Tropez brun utan sol mist har även vunnit pris för att vara den bästa brun utan sol och är både min och många andras favorit när det kommer till BUS för ansiktet.

Är du ute efter en brun utan sol som du kan droppa i din ansiktskräm ska kika på Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face. Det här är en brun utan sol för ansiktet som du lätt kan skräddarsy intensiteten på färgen genom hur många droppar du använder och blandar ut i din kräm.

Clarins brun utan sol droppar är doft fri och passar för alla hudtyper då du använder dropparna tillsammans med din ansiktskräm. Du blir inte torr, får inga finnar och blir inte fläckig. Helt klart värt att investera i dessa gyllene droppar trots att priset är aningen högt.

Vill du ha en brun utan sol för ansiktet som är både doftfri och prisvärd så kan Ida Warg Self-Tanning Face Lotion vara något för dig. Det är en lätt applicerad gel-kräm som ger en naturlig brun färg på bara 3 timmar.

Nackdelen med gel-krämen är att de kan smula sig om du inte inte är återfuktad med en ansiktskräm innan. Lägga BUS gelen som sista steg ovanpå din ansiktskräm så slipper du att den ”rullar” av huden.


Bästa brun utan sol för ansiktet – 4 bra B.U.S som ger en gyllenbrun färg

Jag använder mig själv av brun utan sol för ansiktet speciellt under vinter och tidig vår då jag är lite blekare. Tycker att jag ser lite piggare och fräschare ut när jag får en lätt solkysst färg i ansiktet.

Det som är viktigt för mig är att det inte blir en onaturlig färg i ansiktet som blir alldeles för mörk utan en lätt naturlig brun färg som går att bygga på om jag vill.

Det ska även vara lätt att applicera brun utan sol för ansiktet och det får absolut inte bli fläckigt. Jag föredrar att använda en brun utan sol spray som är anpassat för ansiktet.

Brun utan sol för ansiktet finns i flera varianter och välj det som du gillar och passar för dig. Men använd inte en brun utan sol som är till för kroppen utan kolla så den är till för att användas i ansiktet.

Jag kommer att gå in lite mer djupgående på vad du ska tänka på vid val av brun utan sol för ansiktet längre ner i inlägget.


1. St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist – Bästa brun utan sol ansikte spray

bästa brun utan sol ansikte st tropez

St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist är en hudvårdande face mist som ger dig en naturlig och gyllenbrun färg på 4-8 timmar. Misten är lätt att använda och det är en lätt dimma som lägger sig över ansiktet. Det enda du behöver gör är att avsluta med misten som sista steg innan du går och lägger dig och vakna med en naturlig gyllen brun färg.

St tropez brun utan sol spray färgar inte av sig, ger fukt, lyster och en uppfräschade känsla. Du kan bygga upp färgen med att använda face misten några kvällar i rad. Spraya även innan du sminkar dig så får du fukt och en gyllene färg under dagen.

Finns egentligen ingen nackdel med st tropez brun utan sol för ansiktet det enda är om du vill ha en snabb brun färg i ansiktet direkt efter första gången. Ett tips är att börja några dagar innan så du hinner bygga upp en brunare nyans i ansiktet.

För vem passar St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist?

St Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist passar dig som vill ha en lätt använd brun utan sol för ansiktet som inte kladdar eller ger fläckar. Du slipper den typiska brun utan sol lukten och får istället en mild tropisk doft som luktar magiskt.

Det här är min favorit brun utan sol för ansiktet av flera anledningar. Det tar bara några sekunder att spray över ansiktet och jag slipper kladda med händerna. Misten sjunker in snabbt i huden och den känns fräsch.

Jag är personligen inget fan av att bli för brun eller mörk utan vill ha en lätt gyllenbrun och fräsch färg och det får jag med denna. Tips! Skaka flaskan innan användning.

Fördelar

 • 100% Vegansk
 • Lätt att använda
 • Färgar inte av sig
 • Inga fläckar
 • Återfuktning

Nackdelar

 • Inget för dig som vill ha en brun färg snabbt

2. Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face – Bästa brun utan sol ansikte droppar

bästa brun utan sol ansikte droppar

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face är en koncentrerad brun utan sol droppar som du blandar tillsammans med din ansiktskräm. Du kan själv bestämma hur mycket droppar du ska ha i ansiktskrämen vilket gör att den passar alla hudtoner. Men börja med 2-3 droppar och öka sedan på om du tycker det behövs.

Clarins brun utan sol droppar är doft fria och är lätt använda då du endast droppar några droppar i din ansiktskräm på kvällen eller morgonen. Det gör att du slipper fläckar och du blir inte torr. Använder du dropparna varje dag byggs färgen upp gradvis.

Nackdelen med dessa BUS droppar är att de är väldigt dyra för 15ml. Men jag tycker de är värda priset då verkligen alla kan använda dessa brun utan sol droppar för ansiktet.

För vem passar Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face?

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face passar dig som vill ha en enkel brun utan sol applicering för ansiktet som är doft fri och som inte torkar ut huden då du blandar den tillsammans med din ansiktskräm. Passar alla hudtyper.

Det jag gillar extra mycket med Clarins BUS droppar är att jag kan blada den med min dag-eller nattkräm. Jag kan själv skräddarsy intensiteten hur mycket färg jag vill ha i ansiktet. Men anvnänd inte dropparna ensamma utan de måste blandas i en kräm.

Fördelar

 • Doft fri
 • Skräddarsy färgintensitet
 • Blandas tillsammans med din hudkräm
 • Blir inte fläckig
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Dyr

3. Ida Warg Self-Tanning Face Lotion – Bästa brun utan sol ansikte utan lukt

brun utan sol ida warg

Ida Warg Self-Tanning Face Lotion är en vit gel-kräm som sjunker in snabbt i huden så du slipper den kladdiga känsla. Redan efter 3 timmar börjar du få färg i anikstet.

Gel-krämen är lätt att applicera och blir inte fläckig ger fin lyster och en fin brun färg. Ida Wargs brun utan sol för ansiktet är helt veganskt, cruelty free och prisvärd.

Nackdelen med Ida Wargs BUS gel för ansiktet är att den kan smula sig ”rulla” av huden om du inte är återfuktad innan. Så jag brukar alltid applicera Ida Warg Self-Tanning Face Lotion som sista steg i min hudvårdsrutin ovanpå min ansiktskräm.

För vem passar Ida Warg Self-Tanning Face Lotion?

Ida Warg Self-Tanning Face Lotion passar dig som vill ha en prisvärd och doftfri brun utan sol för ansiktet. Du får en naturlig fin brun färg som byggs på om du använder den dagligen.

Applicera Ida Wargs brun utan sol på kvällen innan du lägger dig och du kommer att vakna med en naturligt fin solkysst hy. Tvätta sedan av ansiktet på morgonen.

Även om gel-krämen är vit så var noga med att tvätta händerna efteråt annars kan du bli fläckig på händerna.

Fördelar

 • 100% Vegansk
 • Cruelty Free
 • Doftfri
 • Naturlig brun färg
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Kan smula ”rulla” av

4. ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream – Bästa brun utan sol ansikte för känslig hy

brun utan sol för känslig hy

ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream är en brun utan sol kräm som är anpassad för alla hudtyper även dig med en känslig hy. Här får du en brun utan sol som är precis som en vanlig ansiktskräm som ger en lätt brun nyans i ansiktet.

Nackdelen med ACOs brun utan sol för ansiktet är att den verkligen luktar som klassisk brun utan sol. Jag personligen gillar inte alls den doften. Men har du inga problem med det så är den värd att testa för den ger ändå en fin naturlig brun färg och är lätt att använda.

För vem passar ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream?

ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream passar dig som är ute efter en prisvärd brun utan sol och för alla hudtyper, även dig med en känslig hy.

Byt ut din ansiktskräm mot denna någon gång i veckan för att få naturlig färg i ansiktet. Förutom att ge färg så fungerar krämen som en vanlig ansiktskräm är återfuktande och huden känns mjuk och behaglig efteråt. Men glöm inte att tvätta händerna efter du använt den.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Går att bygga på färgen
 • Lätt att applicera
 • Återfuktar

Nackdelar

 • Luktar brun utan sol

applicera brun utan sol ansikte

Saker att tänka på när du köper en brun utan sol för ansiktet

 • Vilken formula på brun utan sol En brun utan sol för ansiktet finns i flera olika formula och texturer. Välj det som du föredrar och tycker är lättast att applicera. Formulan på brun utan sol finns som mist (spray), droppar som du blandar med din ansiktskräm, gel-kräm, mousse och som en färgad ansiktskräm.
 • Nyans – På vissa brun utan sol för ansiktet kan du välja nyanser som light/medium, medium/dark eller deep dark. Välj efter vad du har för hudton. Men de flesta brun utan sol som är till för ansiktet passar alla hudtoner då du kan bygga på en mörkare nyans om du vill genom att använda BUSen oftare.
 • Vilken hudtyp har du – Det är bra om du vet vilken hudtyp du har det gör det lättare för dig att välja vilken formula och typ av BUS du ska ha i ansiktet. Är du osäker på vilken hudtyp du har så är alltid BUS droppar bäst då du blandar i brun utan sol dropparna i din egna ansiktskräm. Då kan inget gå fel.
 • Lätt att applicera – Det är en fördel om det går lätt att applicera brun utan sol i anikstet den variant som är absolut lättaste att applicera är brun utan sol i spray (mist). Det enda du behöver göra är att spraya den över ditt ansikte efter att du applicerat din ansiktskräm. Och du blir varken kladdig eller fläckig på händerna efter.

Hur applicerar man brun utan sol i ansiktet?

Beroende på vilken typ av brun utan sol du använder så appliceras den på lite olika sätt. Jag går igen hur du applicerar brun utan sol i ansiktet med olika formulas.

 • Brun utan sol med spray – Applicera BUS:en som sista steg i din hudvårdsrutin alltså efter du applicerat din ansiktskräm. Håll sprayen (misten) några centimeter från ansiktet så att sprayen fördelas jämt över ansiktet. Låt sedan brun utan sol misten sjukna in i huden.
 • Brun utan sol med droppar – Har du brun utan sol droppar så droppar du så många droppar du vill i din ansiktskräm och blandar, BUS droppar passar alla hudtyper. Applicera krämen över ansiktet som vanligt. Ju mörkare färg du vill ha i ansiktet ju mer droppar droppar du i din ansiktskräm. Jag rekommenderar att du börjar med 2-3 droppar och öka successivt om du vill bli brunare.
 • Brun utan sol gel – Applicera din brun utan sol gel som sista steg i din hudvårdsrutin. Antingen använder du BUS gelen istället för din ansiktskräm några gånger i veckan eller ovanpå din ansiktskräm som sista steg. Har du en torr hy så rekommenderar jag att du applicera gelen ovanpå din ansiktskräm. Annars kan du uppleva att gelen ”rullar” av huden (smular sig).
 • Brun utan sol mousse – En brun utan sol mousse appplicerar du även den som det sista steget i hudvårdsrutinen efter ansiktskrämen. En mousse kan kännas lite torrare att ha på huden därför är det bra att ha en bra återfuktad hud innan för att undvika att det blir fläckar.

Hur du får brun utan sol jämn i ansiktet

För att få ett så jämt och fin resultat som möjligt när du använder BUS i ansiktet är det viktigaste att du förberett huden innan.

Så här BUSar du ansiktet på bästa sätt:

 • Peela/Exfoliera huden innan – Tar bort döda hudceller och ger dig en jämn yta att applicera brun utan sol på.
 • Återfukta ansiktet ordentligt – Med en återfuktad hud så slipper du att det blir fläckigt i ansiktet. Torra partier i ansiktet suger åt sig mer av brun utan sol färgen vilket resulterar i fläckar.
 • Applicera ett jämt lager – Det är viktigt att du applicerar ett jämt lager över hela ansiktet även ut på öronen och ner på hals och dekolletage.

Kan man tvätta ansiktet efter BUS?

Nej du ska inte tvätta ansiktet direkt efter du applicerat brun utan sol. Det tar en stund innan färgen börjar synas, vissa brun utan sol för ansiktet syns direkt eller efter någon timme medans andra BUS produkter behöver lite mer tid på sig.

Brun utan sol som syns efter någon timme kan du tvätta av när du är nöjd med färgen. Vill du ha en mer brun färg så låter du den sitta på någon timme extra innan du tvättar av dig den.

Jag brukar alltid applicera brun utan sol för ansiktet på kvällen då får den tid på sig att ge färg under natten och jag tvättar sedan ansiktet som vanligt på morgonen.

brun utan sol ansikte

Vilken brun utan sol passar mig?

De flesta brun utan sol som är till för ansiktet idag har ingen speciell färg som light, medium eller dark. Utan färgerna ger lite färg åt gången och ju oftare du använder dessa brun utan sol för ansiktet ju mer brunare färg får du. Då de är byggbara.

Beroende på hudtyp så kan vissa brun utan sol produkter passa bättre för vissa och sämre för andra. Är du osäker på hudtyp och vilken brun utan sol för ansiktet du ska välja och som passar för just dig? Då är ett säkert kort isåfall att använda en BUS mist (spray) eller BUS droppar som du blandar med din egna ansiktskräm. De är både lätta att använda och passar alla.

Kan man få finnar av brun utan sol i ansiktet?

Ja det kan du om du använder en brun utan sol som är till för kroppen. Kroppsprodukter innehåller andra ingredienser som är till för just kroppen och inte ansiktet.

Huden i ansiktet är tunnare och mer känslig än vad huden på kroppen är. Därför kan du få finnar i ansiktet om du använder dig av en brun utan sol som är till för kroppen i ansiktet.

Därför är det så viktigt att du väljer en BUS som är anpassad för ansiktet då är risken att få finnar väldigt liten. Det står alltid på förpackningen om det är en brun utan sol som är till för ansiktet det är också en mindre förpackning än vad det är till kroppen.

brun utan sol för ansiktet

Hur länge sitter brun utan sol i ansiktet?

Det är lite olika. Har du gjort ett bra förarbeten innan du applicerade brun utan sol som peeling och återfuktning så kommer din brun utan sol att sitta ungefär sju dagar. Slarvade du med peeling och återfuktningen så kommer brun utan sol försvinna fortare.

Ett tips är att börja använda BUS varje dag tills du byggt upp den färgen du vill ha, när du är nöjd så räcker det att applicera BUS 2-3 gånger i veckan för att få en hållbar färg som sitter länge.

Hur ofta ska man använda brun utan sol i ansiktet?

Du kan använda brun utan sol i ansiktet hur ofta du vill, det finns inget rätt eller fel. Men som jag skrev innan så kan du använda brun utan sol varje dag tills du är nöjd med färgen och därefter åter applicera brun utan sol 2-3 gånger i veckan för att underhålla färgen.

När jag vill underhålla en brun utan sol färg brukar jag ha som rutin att alltid när jag har peelat ansiktet som jag gör två gånger i veckan så applicerar jag även brun utan sol det sista jag gör efter ansiktskrämen. På så sätt får jag alltid en bra grund att applicera min brun utan sol och jag slipper att det blir ojämnt och fläckigt.

hur ofta ska man använda brun utan sol i ansiktet

Varför du bör köpa en bra brun utan sol för ansiktet

Jag tycker det är viktigt att köpa en bra brun utan sol för ansiktet. De är lätta att använda och få jämt över hela ansiktet, det går att kombinera med din vanliga hudvård och färgen sitter länge. Förutom det får du återfuktning och lyster.

Många brun utan sol för ansiktet har oftast en god doft eller ingen alls så du slipper den klassiska BUS doften.

4 anledningar till att köpa en bra BUS för ansiktet:

 • Ger naturlig färg
 • Byggbar
 • Återfuktande
 • Ger lyster

Vanliga frågor om brun utan sol för ansiktet

Varför fäster inte brun utan sol?

Det beror oftast på att du inte har peelat/exfolierat och återfuktat huden ordentligt innan. Genom att peela huden så får du bort döda hudceller vilket gör att brun utan sol fäster bättre. Återfuktning gör också att brun utan sol fäster bättre. Har skrivit lite mer ingående om detta högre upp i inlägget.

Vilken är den bästa brun utan sol för ansiktet?

Den bästa brun utan sol för ansiktet tycker jag är St Tropez face mist. Den passar alla hudtyper, lätt att använda och få jämn, doftar gott, återfuktar och sjunker in snabbt i huden. Ger lätt färg som går att bygga upp.

Vad kostar brun utan sol för ansiktet?

Priset på en brun utan sol för ansiktet kan variera från 70-550kr. Det som gör att priset skiljer så mycket är storlek på förpackningen, märke och vad den innehåller för ingredienser.

Vilka är de mest populäraste märkena på BUS i ansiktet?

Populära brun utan sol märken för ansiktet är St Tropez, Ida Warg, Clarins, Tan travel, Cocoa Brown och ACO.

Kan man använda brun utan sol för kroppen till ansiktet?

Ja det kan du men det kan ge dig finnar då en brun utan sol som är till för kroppen kan innehålla andra ingredienser än vad vi använder i ansiktet. Huden i ansiktet är känsligare än huden på kroppen.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag brukar själv använda mig av brun utan sol för ansiktet och har testa det mesta när det kommer till BUS för ansiktet genom åren. Och vet vad jag gillar och vad som passar bäst för min hy.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka brun utan sol för ansiktet flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa BUS produkterna för ansiktet. Många av de brun utan sol för ansiktet som andra rekommenderade har även jag provat. Hoppas du ska hitta en bra BUS som passar dig och som ger dig en fräsch, gyllenbrun färg med med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar