Bästa concealer för torr hud 2024 (Bäst i test)

Att få en concealer att se bra ut på en torr hud är svårt då det ofta blir kakigt och lägger sig i fina linjer. När en concealer lägger sig i fina linjer och på torra partier kring ögonen så framhävs det ännu mer och du ser tröttare ut.

Därför är det viktigt att du hittar en concealer som återfuktar samtidigt som den döljer mörka ringar och andra skavanker.

En concealer för torr hy ska dölja mörka ringar, vara återfuktande, ha en krämig textur och smälta in fint i huden. Det är även bra om concealern har en bra applikator som gör det enkelt att applicera ut concealern på de ställen man vill täcka.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Eleven, Bangerhead och Kicks

1.NARS Radiant Creamy ConcealerBästa concealer mot mörka ringar
2.e.l.f. Hydrating Camo ConcealerBästa concealer som återfuktar
3.Yves Saint Laurent Touche ÉclatBästa concealer med lyster
4.RMS Beauty ’Un’ Cover-Up ConcealerBästa ekologiska concealern

Bästa concealern för torr hud är NARS Radiant Creamy Concealer som både återfuktar huden under ögonen så att den inte blir torr men också täcker mörka ringar under ögonen bra. Nars concealer är populär bland både make up artister och amatörer.

Concealern lägger sig jämnt och fint under ögonen utan att bli torr. Nyans utbudet på Nars concealers är stort och passar för alla hudtoner. Nackdelen är att den är dyr men har du råd så ska du absolut sattas på denna concealer.

Är du ute efter en prisvärd återfuktande concealer ska du kika på e.l.f. Hydrating Camo Concealer. Här får du en grym concealer som återfuktar huden men som också täcker dina skavanker bra utan att torka ut huden under dagen. Perfekt för dig med torr hud under ögonen. Nackdelen med denna concealer är att den har en stor applikator vilket gör appliceringen av concealern lite klumpig.

Bästa concealern för lyster är utan tvekan den klassiska Yves Saint Laurent Touche Éclat. Vill du ha en naturlig och lätt täckning som ger lyster är det den här concealern du ska satsa på. Den är lätt att applicera och du behöver endast en liten mängd då den är dryg. Även om concealern är dyr så räcker den länge. Nackdelen är att den endast finns i få nyanser.


Bästa concealer för torr hud – 4 bra concealer som täcker och återfuktar

Jag har en tendens att bli torr i hy och ibland även kring mina ögon. Och har haft problem med att concealern lägger sig i fina linjer och där jag är torr vilket inte alls ser bra ut. Även om jag har varit duktig med att återfukta med ögonkräm innan.

Men när jag började använda concealers som är mer krämig och återfuktande så har jag inte haft det problemet igen. Därför är det viktigt att välja en concealer som passar din hudtyp för att få det bästa resultatet.

Bara för att din kompis är super förtjust i en concealer betyder det inte att just den concealern kommer att se bra ut på dig. Utgå alltid från dig vilka önskemål du har av en concealer och vad som passar din hy. En torr hy ska t.ex, inte ha en concealer som ger ett matt resultat det gör att du ser torrare ut.


1. NARS Radiant Creamy Concealer – Bästa concealer för mörka ringar

bästa concealer för mörka ringar

NARS Radiant Creamy Concealer är en återfuktande och krämig concealer som döljer dina mörka ringar under ögonen väl. Concealern smälter in lätt i huden och ger ett jämt och fin resultat.

Många make up artister använder sig av Nars concealer då den är så lätt att arbeta med och täcker alla skavanker. Concealern finns i flera nyanser därför finns det en nyans för alla hudtoner.

Själva concealern är toppen och det finns inget negativt att säga om den. Det enda är att priset är väldigt högt men du får också vad du betalar för. Jag kan varmt rekommendera Nars concealer för dig som vill ha en bra concealer för torr hud och som täcker mörka ringar.

För vem passar NARS Radiant Creamy Concealer?

NARS Radiant Creamy Concealer passar dig som vill ha en concealer som täcker mörkar ringar utan att den blir torr på huden. Vill du lägga lite extra pengar för en concealer som är lätt att arbeta med och som återfuktar så ska du absolut välja Nars concealer.

Jag har själv testat den här concealern från Nars och verkligen älskar den. Den blir inte torr och du slipper att den creasar sig under ögonen. Ett bra färgutbud gör att du kommer hitta den perfekta nyansen för dig. Enda anledningen till att jag inte använder den idag är för att den är dyr.

Fördelar

 • Återfuktande
 • Blir inte torr
 • Täcker mörka ringar bra
 • Finns en nyans som passar alla hudtoner
 • Lätt att applicera

Nackdelar

 • Dyr

2. e.l.f. Hydrating Camo Concealer – Bästa concealer som återfuktar

bästa återfuktande concealer

e.l.f. Hydrating Camo Concealer är ett riktigt budget kap för dig som vill ha en bra concealer som återfuktar huden och täcker skavanker och mörka ringar bra.

Concealern är lätt att jobba med och blandas in fint i huden under ögonen och ger ett jämt resultat utan att torka ut eller se kakigt ut under dagen.

Nackdelen som jag tycker är med denna concealer är att den har en stor applikator vilket gör att det lätt kan bli för mycket concealer och lite klumpig att applicera med.

För vem passar e.l.f. Hydrating Camo Concealer?

e.l.f. Hydrating Camo Concealer passar dig som vill ha en prisvärd återfuktande concealer som inte blir torr under ögonen och lägger sig i fina linjer.

e.l.f concealer påminner om Tarte Shape Tape med täckningen men till ett mycket bättre pris. Det enda som jag tycker negativt är att applikatorn är stor och lite klumpig att applicera med då det lätt kommer för mycket produkt. Men det är ju en smak sak av vad man gillar.

Fördelar

 • Återfuktar
 • Ger full täckning
 • Prisvärd
 • Krämig textur
 • Dryg

Nackdelar

 • Få nyanser
 • Stor applikator

3. Yves Saint Laurent Touche Éclat – Bästa concealer för lyster

bästa concealer för lyster

Yves Saint Laurent Touche Éclat är den klassiska concealern från Yves saint Laurent som ger lyster och ljusar upp under ögonen utan att torka ut huden. Går även att använda den som highlighter och endast lite produkt behövs då den är dryg.

Concealern är lätt att applicera med hjälp av en pensel som liknar en penna. Du klickar enkelt ut concealern med några klick och applicera sedan ut den under ögat med hjälp av penseln. Ger dig direkt en fräsch och naturlig finish utan att se glittrig ut.

Nackdelen är att priset är väldigt högt och att det finns i för få nyanser. Annars är själva concealern väldigt bra och lätt att använda.

För vem passar Yves Saint Laurent Touche Éclat?

Yves Saint Laurent Touche Éclat passar dig som vill ha en concealer som ger lyster under ögonen och som smälter in fint i huden.

Vill du ha ett lätt täckande och naturligt resultat så är den här concealern för dig. Jag gillar att använda den här concealern när jag vill fräscha till mig och ha en lätt och naturlig sminkning. Du ser genast piggare ut med den här concealern tack vare att den ger lyster.

Fördelar

 • Lätt applicering
 • Ger lyster
 • Fin finish
 • Går att använda som highlighter
 • Dryg

Nackdelar

 • Dyr
 • Få nyanser

4. RMS Beauty ’Un’ Cover-Up Concealer – Bästa ekologiska concealern

bästa ekologiska concealern

RMS Beauty ’Un’ Cover-Up Concealer är en ekologisk concealer som ger lätt täckning och återfuktar huden utan att torka ut. Går även att använda som foundation. Concealern går att bygga upp om mer täckning önskas.

Concealern är tillverkad av certifierade ekologiska oljor, vaxer, smör och är även rik på vitaminer och antioxidanter. Det jag gillar med den concealer är att den är så lätt på huden att den knappt märks av. Den är också lätt att blanda in och lägger sig fint utan att se kakig ut.

Nackdelen med den här concealern är att förpackningen är en burk. Jag gillar inte alls när man måste ner med fingrarna eller sminkborstar direkt ner i burken. Det gör att det lätt kan komma in bakterier om du inte är noga med hygienen eller använder rena borstar. Det gör också att sminket inte håller lika länge som ett smink som kommer i exempelvis tub.

För vem passar RMS Beauty ’Un’ Cover-Up Concealer?

RMS Beauty ’Un’ Cover-Up Concealer passar dig som vill ha en concealer som är ekologisk och som återfuktar huden under ögonen. Vill du bara ha en lätt och uppljusande effekt under ögonen så är den här perfekt för dig.

Har du däremot väldigt mörka ringa under ögonen så är inte den här concealern något för dig. Satsa istället på någon av de andra jag rekommenderade tidigare i inlägget som ger mer täckning än vad denna concealer gör.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Återfuktande
 • Lätt täckning
 • Concealer och foundation i ett
 • Smälter in fint i huden

Nackdelar

 • Förpackningen

vilken färg på concealer

Saker att tänka på när du köper en concealer

 • Täckningsgrad Hur mycket täckning vill du att en concealer ska ge? Det finns lätt, medium och heltäckande concealer. Täck inte mer än vad du behöver. Jag tycker en medium täckning är den bästa och en lättare på sommaren.
 • Textur – En concealer har lite olika texturer, den kan vara lätt flytande och tunn eller tjock och krämig. En concealer för torr hy passar bäst med en tjockare och krämigare concealer.
 • Nyans – Välj en nyans på din concealer som är en till två nyanser ljusare än din foundation för att ljusa upp under ögonen och dölja trötthetstecken som mörka ringar. Det finns också concealers som färgkorrigerar huden de har färgerna grön, lila, gul eller rosa beroende på vad du vill täcka.
 • Förpackning – Concealers finns i alla möjliga förpackningar. Jag tycker det är viktigt att kunna applicera en concealer enkelt och smidigt. En concealer som kommer med en bra applikator tycker jag är smidigast.

Vilken färg på concealer?

Utgå alltid att ta en till två nyanser ljusare concealer än din foundation för att ljusa upp under ögonen. Tar du en för ljus concealer ser det både onaturligt ut men du ser också tröttare ut med en för ljus concealer under ögonen.

Många concealers kommer precis som foundation i olika undertoner som är kall, varm och neutral. Välj en nyans på concealer som har samma underton som din foundation och din egen hudton.

Vilken färg tar bort mörka ringar?

vilken färg tar bort mörka ringar

Rosa, gul, persika/orange är färger som neutraliserar bruna, lila och blåa toner som är färger som vi upplever som mörka ringar under ögonen. Är du väldigt mörk under ögonen så räcker det tyvärr inte att bara lägga lite ljus concealer under ögonen utan du kan behöva färg korrigera de mörka ringarna innan du lägger din concealer ljusare concealer.

Beroende på om dina mörka ringar är bruna, lila eller blåa så kan du välja en concealer med någon av dessa färger.

 • Rosa – Neutraliserar bruna toner
 • Gul – Neutraliserar lila toner
 • Persika/Orange – Neutraliserar blåa toner

Applicera en färg korrigerande concealer först efter det så lägger du din vanliga concealer som ljusnar upp och är i samma underton som du har på din foundation.

Är concealer bra för huden?

En concealer är ett smink som täcker mörka ringar och blemmor på huden och har därför inga långvariga egenskaper på huden kring ögonen som en ögonkräm har. En concealer ger ett snabbt resultat som sedan tvättas bort på kvällen.

Att använda en concealer under ögonen eller på plitor du vill dölja gör inte att din hud kring ögonen eller i ansiktet blir sämre av att använda en concealer.

Hur lägger man concealer under ögonen?

hur du lägger concealer under ögat

Du kan applicera ut concealer på lite olika sätt beroende på vad du har för concealer. Oftast så är det en applikator i locket på din concealer som du kan fördela ut din concealer med som tre prickar (se bild). Använd sedan en fuktad beautyblender, mindre sminkborste eller dina fingrar för att bland ut concealern jämt och fint under ögat.

Har du en concealer som kommer i en burk kan du antingen applicera concealern med en concealer pensel, mindre sminkborste eller dina fingrar.

Så här applicerar du en concealer:

 • Dutta ut concealer som tre prickar under ögat (se bild). Det räcker med lite concealer att börja med. Bygg istället på med concealer. För mycket concealer kan lätt göra att det blir kakigt under ögat och att det lägger sig i fina linjer.
 • Ta en fuktad beautyblender, mindre sminkborste eller dina fingrar och blanda ”dutta” in concealern jämt under ögat.
 • För att få din concealer att sitta på plats hela dagen och inte glida undan eller lägga sig i fina linjer så ska du sätta det med ett transparent puder. Men var försiktig med pudret speciellt om du har en torr hud. Blir det för tort med puder under ögat kan du spraya lite settinhgspray på en mindre sminkborste och dutta ut det under ögat istället.

Ett tips! Använda med fördel dina ringfingrar för att blanda in concealern under ögat. Det ger ett mer jämt och naturligt resultat då värmen från fingrar gör att concealern smälter in bättre i huden. Du kan också lägga en liten mängd concealer direkt på ett finger och sedan värma upp concealern mellan fingrarna innan du applicerar ut den under ögat för att få den att smälta in bättre.

Hur länge håller en concealer?

En concealer håller i sex månader men den kan hålla mycket längre. Allt beror på vilken förpackning och hur du förvarar din concealer. Förvarar du concealern svalt och torrt kan den hålla längre än sex månader.

Concealern kan även hålla längre om förpackningen har en pump eller en kork med en applikator på. Då du inte kommer i kontakt med concealern med dina fingra eller sminkborstar. Byt ut sin concealer om den skär sig, ändrat färg eller luktar konstigt.

I vilken ordning applicerar man concealer och foundation?

Applicera din concealer efter din foundation för att täcka mörka ringar under ögonen eller andra skavanker i ansiktet som finnar och plitor.

Det är bra att ha två nyanser på concealer en som är en till två nyanser ljusare än din foundation för att ljusa upp under ögonen och en concealer som är i samma nyans som din foundation för att täcka plitor.

En foundation lägger du inte under ögonen utan lämna det området för din concealer. Annars kan det bli ett tjockt och kakigt lager under ögonen. Har du finnar eller röda plitor du vill täcka så är en grön concealer bra då grönt neutraliserar rött. Men använder du en färgad concealer så lägg den innan du applicerar foundation.

concealer för torr hud

Är en grön concealer bra?

Ja en grön concealer är bra för att neutralisera röda färger som finnar, röda plitor eller röda partier du kan ha i ansiktet som jag nämnde innan.

Använder du en grön concealer så applicerar du den före din foundation på de partier i ansiktet du vill täcka röda nyanser. Sedan applicerar du din foundation ovan på det.

Kan man använda concealer utan foundation?

Ja det kan du. Det går jätte bra att bara använda sig av concealer i ansiktet om du inte vill känna dig för sminkad men ändå vill täcka små skavanker och mörka ringar under ögonen. Jag själv använder mig oftast av bara concealer när jag sminkar mig.

Varför du ska ha två nyanser på concealer

Vill du bara använda concealer så är det bra att ha två nyanser på concealers som jag skrev tidigare i inlägget. En concealer som du har under ögonen för att ljusa upp och en concealer du har i resten av ansiktet för att täcka andra skavanker eller finnar.

Varför du ska ha två olika nyanser är för att under ögonen vill du ha en ljusare concealer som täcker mörka ringar och ljusnar upp för att ge dig ett piggare utseende. Sen vill du ha en nyans som matchar din hudton bättre för att täcka exempelvis finnar i ansiktet.

bra concealer för torr hy

Varför du bör köpa en bra concealer

En concealer är ett måste i sminkväskan om du frågar mig. Och måste jag välja ett enda smink jag får använda så är det concealer. En concealer suddar snabbt och enkelt bort sena kvällar och nätter och gör att du ser piggare ut än vad du kanske är.

Förutom att pigga till dig så hjälper den även att täcka finnar och andra plitor du kan ha i ansiktet emellan åt.

4 fördelar med en bra concealer:

 • Gör att du se piggare ut
 • Täcker blemmor och finnar bra
 • Lätt att applicera
 • Sitter hela dagen

Vanliga frågor om concealer

Vad kostar en concealer?

En concealer kostar allt från 50-300kr. Beroende på innehåll, märke och förpackning så kan priset variera.

Bra billig concealer?

En bra billig concealer är Maybelline Instant Anti-Age Eraser Concealer som täcker mörka ringar bra, en annan bra och billig concealer är e.l.f. Hydrating Camo Concealer den täcker mörka ringar och återfuktar huden kring ögonen och passar dig med torr hud.

Hur ljus concealer ska man ha?

Ta en concealer som är en till två nyanser ljusare än din foundation. Undvik att ha en för ljus concealer det gör att du ser tröttare ut.

Hur länge håller en concealer?

En concealer kan hålla i 6 månader till 1,5 år beroende på hur du förvara den och i vilken förpackning concealern är i. Förvara du concealern svalt och mörkt så håller den länge.

Kan man låna sin kompis concealer?

Ja det kan du men färgen och själva konsistensen på concealern kanske inte passar din hudton och hudtyp vilket gör att det inte kommer se likadant ut på dig som på din kompis. Jag skulle inte rekommendera att låna din kompis concealer.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat olika concealer från olika märken genom åren både från billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilken concealer för torr hud som flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa concealer för torr hud. Många av de concealer som andra rekommenderade har även jag provat. Hoppas du ska hitta en bra concealer som döljer mörka ringar under ögonen med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar