Bästa sminkspegeln med belysning 2024 (Bäst i test)

Att ha en bra spegel med bra ljus är A och O för att få fin och jämn makeup. Du har säkert varit med om att du inte ser likadan ut när du kommer ut till dagsljuset som när du var hemma.

Det är inte alls konstigt då belysningen inne oftast inte har samma ljus som det är ute i dagsljuset. Därför är det så viktigt med en sminkspegel med bra belysning.

En bra sminkspegel med belysning ska ge dig samma ljus som det är ute på dagen. Spegeln ska även ha någon form av förstoring så du ser ordentligt när du exempelvis målar en eyeliner eller noppar dina ögonbryn. En bra sminkspegel ska vara laddningsbar eller gå på batteri så du kan ställa spegeln vart du vill i hemmet.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Nordicfeel och Kicks

1.Browgame Original Lighted Makeup MirrorBästa sminkspegeln med belysning
2.Gillian Jones Silver Make-Up MirrorBästa sminkspegeln med förstoring
3.Browgame Tri Folded Lighted Makeup MirrorBästa sminkspegeln med LED
4.Browgame Cosmetics LED Pocket MirrorBästa sminkspegeln ihopfällbar

Den bästa sminkspegeln med belysning är Browgame Original Lighted Makeup Mirror. Här får du en bra sminkspegel som ger dig bra ljus som du själv kan justera med hjälpa av en touch knapp. Du får även med en liten 5x förstoringsspegeln som fästes på spegeln med hjälp av magnet.

Det bästa med denna sminkspegel är att den är laddningsbar vilket gör att du slipper både batterier och ett eluttag. Nackdelen är att den är väldigt dyr men med alla fördelar du får med den så är den värd sitt pris.

Vill du ha en sminkspegel med bra förstoring så är Gillian Jones Silver Make-Up Mirror något att spana in. Här får du en vanlig spegel och på andra sidan en 10x förstoringsspegel som passar perfekt om du ska noppa ögonbrynen eller om du har sämre sy.

Båda speglarna är försedda med belysning så du kan sitta vart du vill hemma. Sminkspegeln är batteridriven så du är inte beroende av något eluttag. Nackdelen är att batterierna tar slut fort och behöver bytas ofta.

Är du ute efter en bra sminkspegel me LED-ljus så ska du kolla på Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror. Det här är en spegel som ger dig bra belysning när du sminkar dig och du kan enkelt justera ljusstyrkan om du vill.

Du får tre speglar med denna så du kan se dig i alla vinklar och från sidan. Spegeln är i hopfällbar vilket gör det enkelt för dig att ta med dig den när du är ute och reser. Nackdelen är att det inte finns någon förstoringsspegel.


Bästa sminkspegeln – 4 sminkspeglar med bra ljus

Jag har precis som de flesta varit med om att jag kommit till skolan eller jobbet och inte alls sett ut som jag gjorde när jag gick hemifrån. Antingen har jag en foundation kant som jag glömt att tona ut mot halsen för att jag inte såg den eller så har jag haft alldeles för mycket rouge på kinderna.

Sen jag skaffade mig en bra sminkspegel med bra belysning som ger dagsljus så har jag inte varit med om att sminket ser annorlunda ut när jag kommer utanför dörren. Spegeln är även otroligt smidig då den går på batteri och jag inte behöver ett eluttag utan kan sitta vart jag vill och sminka mig.

Vill du som jag slippa problemet med att inte ha bra ljus när du sminkar dig och du ser exakt likadan ut i dagsljuset som du gjorde när du lämnade hemmet? Då är en sminkspegel med belysning du ska investera i.


1. Browgame Original Lighted Makeup Mirror – Bästa sminkspegeln med belysning

bästa sminkspegeln med belysning

Browgame Cosmetics Original Lighted Makeup Mirror är en sminkspegel som har LED-ljus som du kan justera ljusstyrkan på med hjälp av en touch knapp som du håller in. Ställ in rätt ljus efter vad du behöver. Sminkspegeln är en bordsspegel som du kan ställa vart du vill och belysningen spegeln laddar du med hjälp av en USB sladd som är 1 meter lång.

Det är lätt att missa den lilla förstoringsspegels som sitter på baksidan av den stora spegeln, den tar du loss och fäster fram på den stora spegeln. Den fastnar med hjälp av magnet perfekt att använda när du t.ex. ska plocka dina ögonbryn.

Nackdelen med Browgame Cosmetics Original Lighted Makeup Mirror är att den är väldigt dyr. Men många och även jag tycker den är grym att både sminka sig i och noppa ögonbrynen med därför värd det saftiga priset.

För vem passar Browgame Cosmetics Original Lighted Makeup Mirror?

Browgame Cosmetics Original Lighted Makeup Mirror passar dig som vill ha en smidig och bra sminkspegel som ger både ljus och förstorings spegel. Det jag gillar extra mycket med denna sminkspegel är att du själv kan justera ljusstyrkan på belysningen efter vad du behöver för ljus.

Spegeln är även smidig då du lätt kan ladda belysningen med en USB sladd som följer med därför behöver du inte några batterier eller eluttag så du kan sitta vart du vill och sminka dig med bra belysning.

Fördelar

 • Går att ställa in ljusstyrka
 • Laddningsbar
 • 5x förstoringsspegel följer med
 • LED-Ljus
 • Touch knapp

Nackdelar

 • Dyr

2. Gillian Jones Silver Make-Up Mirror – Bästa sminkspegeln med förstoring

bästa sminkspegeln med förstoring

Gillian Jones Silver Make-Up Mirror är en sminkspegel där du på ena sidan har en vanlig spegel och den andra sidan har en 10x förstoringsspegel. Beroende på vilken spegel du vill använda så vänder du bara på spegeln. Båda speglarna är försedda med LED belysning för att ge dig ett bra ljus.

Förstoringsspegel är perfekt att använda om du ska plocka dina ögonbryn eller och du ska måla en skap eyeliner där du behöver se bra. Spegeln är batteridriven och du kan därför ställa spegeln vart du vill.

Nackdelen med sminkspegeln är att batterierna tar slut fort och måste ofta bytas ut. Annars är det en bra och prisvärd sminkspegel och extra bra med en 10x förstoring.

För vem passar Gillian Jones Silver Make-Up Mirror?

Gillian Jones Silver Make-Up Mirror passar dig som speciellt är ute efter en bra förstoringsspegel som har belysning. Den är lätt att använda då du kan ställa den vart du vill i hemmet och ger dig bra belysning när du ska sminka dig eller noppa dina ögon bryn.

Den här sminkspegeln är även prisvärd om du inte vill lägga så mycket pengar. Jag gillar att det är en 10x förstoringsspegel och att du lätt kan vända på spegeln för att få den spegel behöver och önskar.

Fördelar

 • 10x förstoringsspegel
 • Batteridriven
 • Bordspegel
 • Bra belysning
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Batteriet tar slut fort

3. Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror – Bästa sminkspegeln med LED

bästa sminkspegel led

Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror är en sminkspegel med LED-ljus som är ihopfällbar och lätt att ta med sig om du är på resande fot och vill ha en spegel med belysning med dig. Spegeln har tre speglar vilket gör att du kan se dig i alla vinklar och få en panoramabild av dig.

Belysningen går på AAA batteri eller genom ett eluttag, USB-sladd följer med spegeln men inte batterier. Du kan justera ljusstyrkan själv efter behov.

Nackdelen är att det är ingen förstoring på denna sminkspegel och USB-sladden är kort vilket kan göra det svårt att ställa den vart du vill. Därför används spegeln oftast med batteri så du lätt kan ställa sminkspegeln där det passar dig.

För vem passar Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror?

Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror sminkspegel passar dig som vill ha en smidig spegel som du kan packa ner i din resväska för att få med dig en bra sminkspegel med belysning på resan.

Vill du även ha möjlighet att se dig i alla vinklar när du sminkar dig så är den här perfekt för dig då det är tre speglar i en som gör att du kan se dig även från sidorna.

Fördelar

 • Liten och behändig
 • Ihopfällbar
 • LED ljus
 • Tre speglar
 • Går på både batteri och eluttag

Nackdelar

 • Ingen förstoringsspegel
 • Kort USB-sladd

4. Browgame LED Pocket Mirror – Bästa ihopfällbara sminkspegeln

bästa sminkspegeln ihopfällbar

Browgame Cosmetics LED Pocket Mirror är en spegel som du lätt får ner i handväskan eller i sminkväskan när du är på språng och vill bättra på sminket. Den lilla fickspegeln har även LED-ljus för att ge dig bra belysning när du behöver det.

Belysningen går på batteri som följer med spegeln. Du får en vanlig spegel och en förstoringsspegel i ett. Det går utmärkta att ställa upp den på något så du måste inte hålla i den om du behöver använda båda händerna.

Nackdelen med spegeln är att det kan vara lite svårt att byta batteri innan du kommer på hur du ska göra. Spegeln har ett A23 batteri som sätts in på den runda delen av spegeln. Men du måste skruva upp locket för att få i och ur batteriet.

För vem passar Browgame Cosmetics LED Pocket Mirror?

Browgame Cosmetics LED Pocket Mirror passar dig som vill ha en liten spegel som du lätt får ner i väskan eller i jackfickan för att bättra på sminket under dagen.

Jag gillar verkligen att det finns en liten ihopfällbar fickspegel men belysning. Det gör att jag alltid har bra ljus vart jag än är och behöver förbättra sminket.

Fördelar

 • Batteri ingår
 • Liten och smidig
 • Förstoringsspegel
 • Ihopfällbar
 • Bra LED ljus

Nackdelar

 • Lite knepig att byta batteri på

sminkspegel med belysning

Saker att tänka på när du köper en sminkspegel

 • Belysning Det finns olika belysningar på sminkspeglar vissa har ett strakt ljus och på vissa kan du även justera ljusstyrkan efter ditt behov. Belysningen på en sminkspegel påminner om dagsljus och kan därför upplevas kallt och blått.
 • Förstoring – Alla sminkspeglar har inte förstoring så det är viktigt att du kollar upp det om du önskar att ha både en spegel med förstoring och en vanlig spegel.
 • Storlek – Vilken storlek vill du ha på din sminkspegel? Sminkspeglar finns i olika former och storlekar. Vill du kunna byta plats och sitta på olika ställen i hemmet och sminka dig så är det bra att välja en lite mindre spegel som är lätt att flytta runt på. Sitter du alltid på samma plats så kan du välja en större sminkspegel med belysning.
 • Vilken typ av sminkspegel vill du ha? – Det finns sminkspeglar med belysning som du kan fästa på kaklet i badrummet eller direkt på badrumsspegeln med hjälp av en sugpropp. Det finns också sminkspeglar som kallas för hollywood sminkspegel. Då är det en större spegel med glödlampor runt hela spegeln.

Hur fungerar en sminkspegel med belysning?

En sminkspegel som har belysning har inbyggda ljusslingor i spegeln som går runt som en ram runt spegeln för att ge dig det bästa ljuset och för att ge ljus från alla håll. Belysningen slår du enkelt på med en av och på knapp som sitter på spegel.

Det finns sminkspeglar som du kan koppla in i ett eluttag, går på batterier eller som är laddningsbara. De sminkspeglar som är laddningsbara brukar oftast vara lite dyrare att köpa. På många sminkspeglar går det även att justera belysningen på beroende på hur starkt ljus du behöver.

Vilket ljus ska man ha när man sminkar sig?

Det bästa ljuset att sminka sig i är i dagsljus gärna framför ett fönster eller med en sminkspegel som har belysning. Det är också i dagsljus som vi oftast vistas i och den belysningen som finns på arbetsplatser, skolor och offentliga platser.

En sminkspegel har oftast ett kallt ljus som drar åt det blåa hållet mer än åt det gult. Det är för att belysningen ska påminna om dagsljuset.

Ett gult ljus som är varmt som vi ofta har i våra hem kan göra att färgen på din foundation ser annorlunda ut när du sminkar dig i ett gult ljus än vad det kommer att se ut när du kommer ut i dagsljuset. Det är också lätt att applicera för mycket smink när du har en varmare belysning.

vilket ljus ska man ha när man sminkar sig

Vilken sminkspegel ska jag välja?

Välj en sminkspegel som är lagomt stor men som du ändå enkelt kan flytta på om du skulle vilja sitta någon annanstans att sminka dig någon gång. Och välj en sminkspegel som har en kall belysning (dagsljus) för att få rätt ljus.

En bordspegel är enkel att hantera då du kan flytta på spegeln och den står stadigt plus att den inte tar för stor plats. Det är även bra om spegeln inte behöver vara kopplad till eluttag för att få belysningen att lysa. Det gör dig lite mer begränsad av vart du kan placera din spegel.

Varför är det bra att använda en sminkspegel med belysning?

Som jag nämnde innan så är det bra med en sminkspegel som har belysning för att du ska få ett så likt och rättvist ljus som det är utomhus i dagsljus. Det är svårt att få just den belysningen inomhus därför ska du ha en sminkspegel med belysning.

Det är lättare få rätt nyans på din foundation om du har en spegel med belysning och du över sminkar dig inte heller vilket är lätt att göra när det är dåligt ljus.

Förutom att använda en spegel med belysning när du sminkar dig så är en sådan spegel toppen när du ska noppa dina ögonbryn. Du ser hårstråna mycket tydligare tacka vara belysningen och gör det enklare att noppa och forma dina ögonbryn.

Varför ska man ha justerbart ljus på spegeln?

På kvällen när det är mörkare hemma och du behöver ett bra ljus när du sminkar dig är det bra om du kan justera styrkan på ljuset till det starkaste läget eller när du ska noppa dina ögonbryn och behöver se bra.

Använder du spegeln på dagen när det redan är ljust i rummet behöver du inte ha lika stark belysning på din spegel och kan därför sänka styrkan på ljuset. Svagare belysning drar även mindre batteri och ström.

bra sminkspegel med ljus

Vad är skillnaden på batteridriven och eldriven sminkspegel?

Skillnaden på en batteridriven spegel och en eldriven spegel är att en batteridriven sminkspegel får sina lappor att lysa med hjälp av batterier. Vilket gör att du kan sitta vart du vill med en sådan spegel. En sminkspegel som är eldriven måste vara kopplad till ett eluttag för att du ska få någon belysning i spegeln vilket gör att du måste sitta nära ett eluttag.

Fördelen men en eldriven sminkspegel är att du aldrig behöver oroa dig för att batteriet tar slut men du är inte lika fri att sitta vart du vill. Med en batteridriven sminkspegel kan du sitta vart du vill och är inte beroende av ett eluttag.

Varför du bör köpa en bra sminkspegel med belysning

Att ha en sminkspegel med belysning gör verkligen skillnad. Det är lättare att få sminket jämt med foundation, bronzer och rouge. Jag tycker det är mycket lättare att sminka mig med en spegel som har belysning men också när jag ska noppa mina ögonbryn är den fantastisk. Och jag behöver inte anstränga mina ögon lika mycket.

3 fördelar med en sminkspegel med belysning:

 • Bra ljus
 • Förstoringsspegel
 • Lätt att flytta runt på

Vanliga frågor om sminkspeglar

Vad kostar en sminkspegel med belysning?

En sminkspegel kan kosta allt från 200-800kr beroende på märke, storlek och belysning.

Hur ofta måste man byta batteri i en spegel med belysning?

Det beror helt på faktiskt. Några faktorer som spelar in är främst hur mycket du använder spegeln och hur länge du låter den stå på med belysning. Även märke på batteri spelar roll om den håller länge eller inte. Du märker oftast när det börjar bli dags när du inte har samma styrka i din belysning som du hade i början.

Kan lamporna i en spegel med belysning gå sönder?

Nej det är väldigt sällsynt att det händer. Det är oftast att batteriet behöver bytas ut.

Hur rengör man en spegel med belysning?

Blanda en sprayflaska med vatten och 2 droppar diskmedel spraya över spegel och torka av två gånger med en microfiberduk.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat olika varianter på sminkspeglar med belysning från olika märken genom åren både från billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilken sminkspegel med belysning som flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa sminkspeglarna. Många av de speglar som andra rekommenderade har även jag haft/har. Hoppas du ska hitta en bra sminkspegel som ger dig bra ljus när du sminkar dig med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar