Bästa läppglanset 2024 (Bäst i test)

Vill du ha en mer naturlig makeup look och inte använda läppstift ,då är läppglans ett bra alternativ. Det ger dig enbart glans och en lätt neutral färg på läpparna.

Ett läppglans låter din egna färg på läpparna lysa igenom. Du kan även lägga läppglans ovanpå ett läppstift om du vill ha extra glans på läpparna.

Ett bra läppglans ska ge dig glansiga och fina läppar men de ska också återfukta och skydda dina läppar mot väder och vind. Ett bra läppglans ska sjunka in snabb och inte kännas klibbiga på läpparna.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Bangerhead och Kicks

1.Clarins Instant Light Natural Lip PerfectorBästa läppglanset allround
2.NYX Professional Makeup Butter GlossBästa läppglanset med färg
3.Lily Lolo Natural Lip GlossBästa ekologiska läppglanset
4.Buxom Full-On Plumping Lip PolishBästa plumping läppglans

Det bästa läppglanset är utan tvekan Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Det återfuktande läppglanset som inte klibbar, ger fin glans och skimmer har i flera år varit mångas favorit och även mitt.

Förutom att göra dina läppar fina är Clarins läppglans även vårdande för dina läppar. Det är lätt att applicera tack vare en smidig tub. Jag kan faktiskt inte hitta några nackdelar med detta läppglans så bra är det.

Är du ute efter ett läppglans som ger lite mer färg ska du kika på NYX Professional Makeup Butter Gloss som har både ljusa ock mörkare färger. Ett prisvärt läppglans som sjunker in i läpparna och känns inte klippigt.

Både namn och doft på dessa läppglans kommer från bakverk så det är nästan så man vill äta upp det. Nackdelen är att jag upplever att den försvinner snabbt från läpparna vilket gör att det går åt mycket läppglans för att återapplicera.

Vill du ha ett ekologiskt läppglans så är Lily Lolo Natural Lip Gloss valet för dig. Här får du ett läppglans som vårdar och återfuktar dina läppar samtidigt som du får glans och en lätt färg på läpparna.

Doften på läppglanset är choklad och vanilj och passar utmärkt att bära till vardags. Nackdelen är en för liten förpackning och läppglanset tar därför slut fort.


Bästa läppglanset – 4 bra läppglans för fina läppar

Jag använder själv mycket läppglans och jag använder hellre det än ett läppstift. Jag tycker att det återfuktar läpparna samtidigt som jag får en fin glans och fyllighet till läpparna. Gillar också att det är mer neutrala färger eller väldigt svagt pigmenterade.

Ett läppglans tycker jag är ett bra alternativ till dig som precis som jag inte är så förtjust i för mycket färg på läpparna och som mer är ute efter återfuktning men som ändå piffar upp läpparna i en sminkning. Jag kan också tycket det är fint att lägga läppglans över ett läppstift för att få extra glans.

Det finns läppglans som har mer färg än andra och vissa som är mer skimmriga. Det finns även läppglans som ger en plumpig-effekt så dina läppar sväller en aning för att ge ett intryck av fylligare läppar. Jag går igenom de mest populäraste läppglansen på marknaden i de olika kategorierna här nedan.


1. Clarins Instant Light Natural Lip Perfector – Bästa läppglanset allround

bästa läppglanset clarins

Clarins Instant Light Natural Lip Perfector är ett återfuktande och skyddande läppglans som finns i åtta fina neutrala nyanser. Clarins lip perfector innehåller sheamsmör, vitamin A, mango och oliv som hjälper till att göra dina läppar jämna och mjuka.

Läppglanset går utmärkt att använda uppe på ett läppstift för extra glans och kommer i en praktisk förpackning som gör det lätt att applicera läppglanset. Med Clarins Instant Light Natural Lip Perfector får du återfuktande läppar i upp till fyra timmar.

Jag kan faktiskt inte hitta någon nackdel på detta läppglans så bra är det. Och köper detta läppglans själv om och om igen.

För vem passar Clarins Instant Light Natural Lip Perfector?

Clarins Instant Light Natural Lip Perfector passar dig som vill ha det perfekta läppglanset. Den ger fin glans, återfuktar och skyddar dina läppar från kyla, vind och värme. Klibbar inte som vissa läppglans kan göra utan ligger perfekt på läpparna.

Finns i flera fina skimmriga nyanser och doften av vanilj och kola är så god. Jag verkligen älskar detta läppglans och jag vet att jag inte är ensam om att göra det.

Fördelar

 • Återfuktar i 4 timmar
 • Bra förpackning
 • Doftar gott
 • Fina nyanser
 • Skyddar läpparna mot yttre påfrestning

Nackdelar

 • Finns inga

2. NYX Professional Makeup Butter Gloss – Bästa läppglans med färg

bästa läppglanset med färg

NYX Professional Makeup Butter Gloss är ett läppglans som har fått både namn och doft från bakverk. Det är ett krämigt läppglans som smälter in i läpparna och känns inte klibbig.

Det finns ett bra utbud på färger både neutrala men även mörka färger. Går utmärkt att använda ovan på ditt favorit läppstift eller bara som det är. Doften på läppglanset är ljuvligt nästan så man vill äta upp den. Dock inget för dig om du är doft känslig.

Nackdelen är att läppglanset försvinner fort från läpparna och jag måste ofta förbättra det. Vilket i sin tur gör att den tar slut fort.

För vem passar NYX Professional Makeup Butter Gloss?

NYX Professional Makeup Butter Gloss passar dig som vill ha ett läppglans där det finns lite fler färger att välja bland som både är ljusa och mörka. Det är även ett väldigt prisvärt läppglans och det klibbar inte.

Jag gillar det här läppglanset för färgutbudet men jag gillar mest de neutral och rosa färgerna bäst. Jag älskar doften på dom, det luktar verkligen bakverk. Så vill du ha ett bredare färgutbud på läppglans så är dessa något för dig.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Klibbar inte
 • Doftar gott
 • Finns i ljusa och mörka färger

Nackdelar

 • Försvinner fort från läpparna

3. Lily Lolo Natural Lip Gloss – Bästa ekologiska läppglanset

bästa ekologiska läppglanset

Lily Lolo Natural Lip Gloss är ett läppglans som är ekologiskt (organiskt) och påminner mer om ett läppbalsam med färg. Läppglanset hjälper till att återfukta dina läppar under dagen, den har även en lätt doft av choklad och vanilj.

Lily Lolo Natural Lip Gloss innehåller organisk jojoba samt vitamin E som hjälper till att våra och skydda dina läppar under dagen. Den är lätt att applicera och sjunker in fint på läpparna.

Nackdelen med läppglanset är att de endast innehåller 4ml läppglans och tar slut fort om du använder det dagligen.

För vem passar Lily Lolo Natural Lip Gloss?

Lily Lolo Natural Lip Gloss passar dig som vill ha ett ekologiskt läppglans som ger fin glans och vårdar läpparna samtidigt. Läppglanset finns i fyra skimmer nyanser som är rosa och persika färgade.

Jag tycker Lily Lolos läppglans är super skönt att ha på läpparna då det känns mer som ett läppbalsam än ett läppglans. Passar perfekt att bära till vardags och känns inte klibbigt på läpparna.

Fördelar

 • Ekologiskt
 • Vårdar och skyddar
 • Fina och naturliga färger
 • Doftar gott
 • Lätt att applicera

Nackdelar

 • Liten förpackning

4. Buxom Full-On Plumping Lip Polish – Bästa plumping läppglans

bästa plumping läppglanset

Buxom Full-On Plumping Lip Polish är ett läppglans som ger glansiga läppar med en svag färg nyans samtidigt som den plumpar läpparna. Du kan känna en pirrande och stickande känsla på läpparna i början när du applicerar läppglanset men som sedan försvinner.

Buxom läppglans innehåler även vitamin A och E som återfuktar och håller dina läppar mjuka under dagen. Det håller sig även kvar på läpparna en längre tid. Buxom Full-On Plumping Lip Polish har även vunnit Kicks Beauty Awards för att vara det bästa läppglanset.

Nackdelen är att läppglanset är dyrt och är du känslig mot stickande känsla på läpparna så ska du inte köpa denna.

För vem passar Buxom Full-On Plumping Lip Polish?

Buxom Full-On Plumping Lip Polish passar dig som vill få lite fylligare läppar och glans. Det här läppglanset ger en stickande och pirrande känsla i läpparna vilket gör att de svullnar en aning och gör att läpparna ser lite fylligare ut.

Jag upplever att läpparna ser lite fylligare ut än vanligt när jag använder detta läppglans. Men det är för stunden sen måste jag applicera mer läppglans för att få den stickande känslan igen som gör att läpparna ”svullnar”. Annars tycker jag den är superfin på bara läpparna eller ovanpå ett läppstift.

Fördelar

 • Plumping
 • Vegansk
 • Återfuktande
 • Innehåller vitamin A och E

Nackdelar

 • Dyr

läppglans

Saker att tänka på när du köper ett läppglans

 • Färg Vill du att ditt läppglans ska ge lite färg eller ingen alls? Många läppglans har en svag nyans i sig och vissa har en starkare färg. Vill du kunna använda läppglanset ovanpå ditt läppstift så rekommenderar jag att ta ett läppglans som är neutralt i färgen.
 • Förpackning- Vilken förpackning och applikation föredrar du? Det finns läppglans som kommer i en tub som Clarins läppglans som du enkelt bara trycker ut och applicerar på läpparna eller den klassiska där du skruvar upp locket med applikatorn och doppar i flaska och sedan applicerar.
 • Doft – Många läppglans har en sockrig doft av vanilj som jag vet många gillar men har du svårt för dofter så läs noga innehållsförteckningen för att se om den är doftfri.
 • Återfuktning – Många läppglans ger återfuktning och skydd men inte alla. Jag tycker att det är viktigt att läppglanset kan ge båda samtidigt som du får fina och glansiga läppar.

Hur får man läppglans att sitta?

För att få ditt läppglans att sitta är det viktigt att du regelbundet skrubbar (exfolierar) dina läppar så du får bort torra och fnasiga partier på läpparna. Det gör att det varken ser fint ut men också att du kan behöva applicera läppglans ofta. Återfuktning är också viktigt för att få ett läppglans att sitta bra.

En bra och smidigt läppskrubb är Buxom Power-Full Lip Scrub som dessutom återfuktar dina läppar. Det är ett stift som du enkelt applicerar på läpparna, ta sedan dina fingrarna för att se till så att du fått skrubb över hela läpparna. Torka sedan bort med ett torrt papper eller handduk.

Gör en egen läppskrubb hemma

Egen läppskrubb: Blanda 1 tsk socker med 1 tsk olivolja (mandelolja, arganolja, kokosolja) i en skål. Fukta läpparna med vatten innan du applicerar läppskrubben. Massera försiktigt in skrubben på läpparna skölj sedan av och åter fukta med ett läppbalsam.

Vad är skillnaden på läppglans och läppstift?

Den största skillnaden på läppglans och läppstift är att läppglans ger inte någon direkt färg till dina läppar som ett läppstift gör.

Ett läppglans ger en skimrande glansig färg på dina läppar den låter din egna läppfärg lysa igenom medans ett läppstift täcker helt din egna läppfärg. Texturen på ett läppglans är även mer klibbigt än vad ett läppstift är.

Ett läppstift finns i alla olika färger tillskillnad från ett läppglans som oftast finns i neutrala och rosa toner vissa finns i andra färger men de ger inte ett lika täckande resultat som ett läppstift gör.

clarins läppglans

Vilken färg på läppglans?

Eftersom ett läppglans inte är så färgstarkt utan lite lätt genomskinligt med skimmer så kan du i princip ta vilket läppglans du vill. Men ska du välja ett läppglans som är mörkare eller har mer färg i sig så kan du tänka på samma sätt som när du väljer färg på läppstift.

Har du en kall hudton ska du välja läppglans som har en kall underton (drar åt det blåa hållet). Har du däremot en varm hudton så ska du välja läppglans som har en varm underton (drar åt det oranga hållet). Väljet du färg efter din egen hudton så kommer du hitta en färg som passar dig bra.

Hur länge håller ett läppglans?

Som regel håller ett läppglans i ett år efter att du öppnat förpackningen. Men har läppglanset ändrat färg eller luktar annorlunda innan ett år har gått så ska du slänga den på en gång. Det betyder att det kommit in bakterier.

Men du kan också använda ett läppglans efter utgångsdatumet, ha bara koll på färg och doft så är det ingen fara att använda ett läppglans som är över ett år. Ett läppglans har kortare hållbarhet än vad ett läppstift då ett läppstift inte innehåller något vatten.

bra läppglans

Hur får man bort läppglans?

Ibland händer det att läppglans hamnar på kläderna oavsett hur försiktig du är. Men du kan enkelt få bort det med lite husmorsknep och oftast med saker som finns i hemmet. För att få bort en fläck med läppglans på kläderna behöver du:

 • Ett gamalt kreditkort eller annat plastföremål
 • Diskmedel

Så här får du bort läppglans från kläder:

 • Börja med att skrapa bort överflödigt läppglans med hjälp av ett kreditkort eller annat liknade
 • Droppa en droppe diskmedel på fläcken. Diskmedel löser upp fett, låt verka en stund
 • Gnugga in diskmedlet i fläcken och låt verka ytterligare någon minut
 • Skölj bort diskmedlet från fläcken i varmt vatten
 • Tvätta ditt plagg som vanligt i tvättmaskinen
 • Torka plagget

Är fläcken från läppglanset fortfarande kvar upprepa stegen igen tills du fått bort fläcken.

Vad innehåller läppglans?

Beroende på vilket läppglans så kan innehållet skilja sig åt men det de flesta läppglans innehåller är någon form av återfuktning och vitaminer som A och E, olika oljor.

De flesta läppglans innehåller även doft och smak ämnen. Och det är oftast dessa ämnen som kan göra att alla inte kan använda ett läppglans pågrund av allergier och doft känslighet. Men det finns parfym- och doftfria läppglans ett bra alternativ är bareMinerals Mineralist Gloss Balm.

Finns det läppglans till barn?

Ja det gör det. Det som skiljer läppglans för barn från ”vuxen” läppglans är att de är helt genomskinliga. De har också andra dofter som bland annat coca cola, körsbär, persika och godis dofter. Det är också billigare och oftast förpackade i färggladare färger och figurer.

Men ett barn kan även använda ditt läppglans om de vill det finns inget farligt i det förutom att de får lite färg och glans på läpparna. Men de bör undvika läppglans som har plumpig effekt då de inte uppskattar den stickande känsla på läpparna.

hur länge håller ett läppglans

Varför du bör köpa ett bra läppglans

Gillar du inte läppstift men ändå vill piffa till dina läppar så är läppglans ett bra val för dig. Ett läppglans återfuktar läpparna samtidigt som du får glansiga läppar med en neutral färg. Perfekt att använda till vardags eller för att lägga ovanpå ditt favorit läppstift för att få extra glans.

Ett läppglans är lätt att applicera och du behöver inte vara lika noggrann och precis som med ett läppstift. Skulle det komma utanför så syns det inte och dy kan lätt torka bort det.

4 fördelar med ett läppglans:

 • Återfuktar
 • Skyddar läpparna mot väder påfrestningar
 • Ger glansiga läppar
 • Lätt färgade

Vanliga frågor om läppglans

Kan man använda läppglans på stranden?

Nej jag skulle undvika att använda läppglans på stranden. Läppglans innehåller oljor och är du i direkt solljus så kan du bränna läpparna. Använd istället ett läppbalsam med spf i på läpparna när du är på stranden eller vistas i direkt solljus.

Vad kostar läppglans?

Ett läppglans kan kosta allt från 50-300kr. Det som avgör priset är innehållet, märket och hur mycket läppglans tuben innehåller.

Hur många lager läppglans ska man applicera?

Det räcker med ett lager läppglans. Applicerar du för mycket läppglans kan det istället kännas klibbigt och läppglanset har svårt att sjunka in i läpparna.

Finns det läppglans som ger färg?

Ja det gör det, det finns röda, cerise och mörka färger på läppglans. Men färgade läppglans ger inte ett lika täckande resultat som ett läppstift gör utan du kan behöva åter applicera läppglanset flera gånger under dagen.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat alla typer av läppglansen från olika märken genom åren både från billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilket läppglans flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa läppglansen. Många av de läppglans som andra rekommenderade har även jag själv testat. Hoppas att du ska hitta ett bra läppglans som återfuktar och ger dig en fin glans på läpparna med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar