Vilken färg ska man ha på läppstiftet? (Din färg)

Läppstift passar alla men det gäller att hitta rätt färg på läppstiftet för just dig. Det är vanligt att köpa ett läppstift som setts på en person som passade jättebra i den färgen men såg inte alls bra ut på dig.

Varför?

Jag ska gå in på det lite närmare i det här inlägget och hjälpa dig att välja rätt färg på läppstift för dig.

För att veta vilken färg du ska ha på läppstiftet måste du veta vad du har för hudton. Är den varm, kall eller neutral. Har du ljus eller mörk hy? Alla läppstift och dess färgkombinationer finns alltid i en varm eller kall underton.

Så hittar du rätt färg på läppstift

Jag vet det kan vara riktigt svårt att hitta rätt färg på läppstift som passar just dig. Jag har själv stått där och köpt fel läppstift som inte alls såg bra ut när jag applicerade det på mig men såg jätte fint ut på tjejen i butiken.

Alla läppstift har olika undertoner som är kalla, varma eller neutrala.

Därför är det viktigt att du vet vilken din hudton/underton är för att få ett läppstift som passar dig.

Utgå från din hudton

Det absolut lättaste sättet att ta reda på vilket läppstift som passar dig är att ta reda på om du har en kall eller varm hudton.

Har du en ljus hy bränner du dig lätt i solen och blir oftast röd, läppstift i kalla toner passar dig bäst.

Har du en mörk hy bränner du dig sällan i solen och blir lätt brun, då passar läppstift med varma toner dig.

  • Ljus hy – Passar bäst i kalla toner på läppstift
  • Mörk hy – Passar bäst i varma toner på läppstift

Du kan också ställa dig i ett ljust fönster och kolla på dina blodådror som är på underarmarna. Ser blodådrorna blåa eller gröna ut?

  • Blåa ådror – Du har en kall underton och passar i läppstift med kalla toner
  • Gröna ådror – Du har en varm underton och passar i läppstift med varma toner

Olika toner på läppstift

hitta rätt färg på läppstift

Som jag nämnde innan så finns de flesta färger på läppstift i olika toner för att de ska passa alla. Med det menas att färgerna på läppstiften finns i kall, varma och neutrala toner.

  • Kalla toner – Läppstiftet drar åt det blåa hållet
  • Varma toner – Läppstiftet drar åt det oranga hållet
  • Neutrala toner – Går vaken åt varmt eller kallat (passar de flesta)

Rött läppstift

Alla passar i rött läppstift. Men det är inte bara att köpa vilket rött läppstift som helst. Röda läppstift finns i varma, kalla och neutrala toner.

Är du osäker på vilken på vilken nyans du ska välja så kan du alltid sattas på ett rött läppstift som går i en neutral ton.

Men vet du att du exempelvis att du är kall i hudtonen så kommer ett läppstift som går åt det blåa hållet passa dig ännu bättre än ett neutralt.

Rosa läppstift

Ett rosa läppstift är lättare att hitta och är enklare att få rätt. Har du en mörk hy passar du bäst i skrapa och knalliga rosa läppstift och en ljus hy passar bäst i lätta och ljusrosa färger.

Här behöver du inte tänka på någon underton. Utan utgå efter din hudfärg för att få det bästa rosa läppstiftet.

Korall läppstift

Ett korall färgat läppstift är hur snyggt som helst att bära på sommaren till en solbränd hy och passar både mörk och ljus hy.

En ljus hy ska satsa på korall läppstift som går mer åt det rosa hållet medans en mörk hy ska sattas på en mer intensiv och starkare korall färg på läppstiftet.

Nude läppstift

Ett nude läppstift passar i alla lägen att bära och alla säsonger på året. Det blir aldrig fel och det är även enkelt att hitta en färg som passar dig.

Ta en nyans på läppstiftet matchar din hudton men i någon nyans mörkare.

Nude läppstift som går åt persika hållet passar bäst på en mellan hy, koppar till en mörk hy och rosa till en ljus hy.

Vilken färg på läppstift för vitare tänder?

vilken färg på läppstift för vitare tänder

För att få dina tänder att se vitare ut ska du välja ett läppstift som har blåa undertoner i sig. Då det blåa neutraliserar gult och ger en illusion som ser ut som att du har vitare tänder.

Bra färger på läppstift som ger intrycket av vitare tänder är bäriga toner som är lilarosa, rött läppstift med neutral under ton eller blå underton. Rosa läppstift ger också intrycket av vitare tänder.

Få ditt läppstift att poppa

Ett läppstift som har en stark färg som röda och korall färgade läppstift passar bäst om du inte har mycket smink i övrigt på dig.

Alltså väldig neutral ögonskugga eller ingen allas. Det får ditt läppstift att poppa och det ser inte för mycket ut till resten av din makeup.

Har du exempelvis ett par mörkt sotade ögon och ett rött läppstift till det så är det lätt att det blir för mycket av allt och ditt läppstift kommer att försvinna i allt annat smink.

Sammanfattning – Vilken färg ska man ha på läpparna

För att hitta rätt nyans och färg på ett läppstift ska du utgå från din hudton. Om du är en varm eller kall hudton. Lättaste sättet att ta reda på det är att kolla på dina blodådror på underarmen för att se om de skiftar i grönt eller blått.

Har du blåa ådror har du en kall underton och ska välja läppstift med kalla toner. Och har du gröna ådror väljer du läppstift som har varma toner. En mörk hy passar bäst i intensiva och mörka färger medans en ljus hy passar bäst i nyanser åt det ljusare hållet.

Alla färger på läppstift passar alla det gäller bara att hitta rätt underton på läppstiftet som passar ihop med din hudton.

Ett läppstift i nude färg går alltid hem i alla sammanhang. Ett korallfärgat läppstift är snyggast att bära på sommaren. Och det klassikt röda läppstiftet passar dig som är både ljus och mörk i hy.

Lämna en kommentar