Fylligare läppar – 6 enkla steg till fylliga läppar hemma

Många av oss önskar fylligare läppar. Och du kanske inte vill betala för att göra fillers eller kanske inte är ett stort fan av nålar. Du kan få fylliga läppar utan fillers, med små enkla knep du kan göra själv hemma.

Du får fylligare läppar snabbast av en lip plumper, den ökar blodcirkulationen i läpparna och ger en stickande känsla vilket gör att läpparna sväller lite. Du kan också sminka dig till fylligare läppar med hjälp av läppenna och läppstift för att skapa en illusion av större läppar.

Få fylligare läppar – 6 enkla steg för fylligare läppar (utan fillers)

Jag har gjort en guide på hur du uppnår fylligare läppar utan att behöva fylla läpparna med filler.

1. Återfukta läpparna

återfukta läpparna

Återfuktade dina läppar är viktigt för att ge ett intrycka av fylligare läppar. Det gör också dina läppar mjuka och följsamma. Börja alltid med att återfukta dina läppar med ett lypsyl eller läppbalsam.

Torra och spruckna läppar gör att läpparna upplevs mindre. Torra läppar har även en ljusare färg som är nära våran hudton vilket gör att de ser mindre ut.

Gör detta varje kväll

Du kan också varje kväll innan du ska lägga dig applicera ett lager läppbalsam och låta det verka över natten. Så att dina läppar får en återfuktning på djupet.

2. Skrubba läpparna

lip scrub

Skrubba läpparna för att få bort torra och döda hudceller från läpparna.

Att skrubba läpparna sätter igång din blodcirkulation i läpparna som gör att din läppfärg blir mer tydlig, ger en jämn yta som kan reflektera mer ljus vilket i sin tur gör att läpparna ser större ut.

Genom att skrubba hjälper det till så att du får ett snyggare, jämnare och ett mer hållbart resultat när du målar läppenna och läppstift på sen.

För att skrubba läpparna behöver du en lip scrub eller så kan du göra din egen skrubb och använda dig av en mjuk och ren tandborste.

Längre ner i inlägget har jag gjort ett alternativ på egen läppskrubb och det är den jag själv använder.

3. Applicera lip plumper

Nu när du har förberett dina läppar är det dags att applicera en lip plumper. En lip plumper kan sticka lite på läpparna, vissa mer än andra.

Vad en lip plumper gör är att den sätter igång blodcirkulationen i läpparna vilket gör att läpparna ser fylligare ut samtidigt som den återfuktar. Du kan använda en lip plumper ensam som den är, innan läppstift eller efter läppstift – välj det du själv föredrar helt enkelt.

4. Fyll i läppkonturerna

Du kan också fuska till dig fylligare läppar genom att använda läppenna. Använd en läppenna som är så nära din egna läppfärg som möjligt och våga måla lite utanför läpplinjen.

Har du tänkt att använda läppstift så tar du en läppenna som är i samma färg eller liknade färg som ditt läppstift. Så att de går ihop bra. Även här ska du våga gå utanför din egen läpplinje.

Genom att måla med läppennan utanför din läpplinje ser dina läppar både större- och fylligare ut. Markera särskilt vid amorbågen det ger en illusion av en mer putande läpp.

5. Applicera läppstift

applicera läppstift

När du ska applicera läppstift så gäller det att du har rätt läppstift rätt färg på läppstiftet. Blir du lätt torr om dina läppar så undvik matta läppstift.

Använd i stället ett läppstift som återfuktar, det ger ett fylligare utseende.

Undvik för mörka färger det göra att läpparna ser mindre ut. Välj istället färger som är dovt rosa, har pärlemor i sig eller nudefärgade läppstift. De färgerna ger ett naturligt fylligt resultat.

6. Ge en illusion

För att ge ännu en illusion för mer putande läppar kan du applicera lite highligter på amorbågen eller använda en nudefärgad läppenna. Amorbågen är kanten på din överläpp.

Gör din egen läppskrubb hemma

egen läppskrubb hemmakur
Egen läppskrubb (socker, kokosolja och honung)

Du kan enkelt göra din egna läppskrubb med få ingredienser som oftast finns hemma.

Eftersom det ska appliceras på läpparna så är det lätt att de också kommer in i munnen så välj ingredienser du tycker om. Jag ger dig några alternativ här nere.

Du behöver:

  • 1 tsk socker eller kaffe (kaffesumpen går bra att använda)
  • 1/2 tsk kokosolja, olivolja eller mandelolja
  • Någon droppe honung

Blanda ihop alla ingredienser och lägg på dina läppar. Använd en mjuk och ren tandborste för att skrubba bort de döda hudcellerna på läpparna. Var lätt på handen så du inte skrubbar för hårt.

Jag brukar själv använda mig av denna läppskrubb och upplever att mina läppar blir väldigt mjuka och lena efter skrubben. Jag blandar socker, kokosolja och honung, den både luktar och smakar gott.

Få större läppar med hemmakur

Du kan göra egna hemmakurer för att få fylligare läppar. Det här är inga resultat som varar länge, utan bara i några timmar.

Undvik att testa något av detta om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Var medveten om att det kan både sticka och svida på läpparna.

Kanel på läpparna

Smörja in läpparna med vaselin eller någon annan olja som olivolja eller kokosolja, ta det du har hemma. Dutta sedan på kanel över läpparna.

Eller blanda ihop vaselin/koksolja/olivolja med kanel till en pasta och applicera på läpparna.

Låt det sitta på en tag. Jag har själv testat och jag upplever en liten pirrig känsla på läpparna efter ett tag. Skölj bort kanel-blandningen efter cirka 10 minuter.

Jag tycker dock inte att det är någon större skillnad mer än att läpparna är lite rödare och aningen svullna mitt på läppen. Känslan sitter i ett litet tag men försvinner sen.

Större läppar med chili

Ja, du kan använda chili på dina läppar för ett fylligare utseende. Chili finns också som en ingrediens i många lip plumpers. Kanske inte så konstigt då chili svider på läpparna. Det gör i sin tur att läpparna svullnar.

Det chili gör med läpparna är att de ger läpparna en slags inflammation vilket ger svullna och röda läppar. Det är övergående och inget som håller i sig över dagen. Det kan både sticka och svida att ha på läpparna.

Blanda lite chili tillsammans med olivolja och smörj in läpparna. Låt sitta i 5-10 minuter, tvätta sedan av det. Nackdelen är om du vill ha ett hållbart resultat under hela dagen är att du måste ha chili med dig i väskan.

Fylligare läppar med lip plumper

Du kan enkelt få fylligare och mer volym i dina läppar med att använda en lip plumper. Det en lip plumper gör är att den sätter igång blodcirkulationen i läpparna och skapar en slags irritation.

Det i sin tur gör att dina läppar får en mer rosa/röd färg och svullnar lite. Vilket gör att dina läppar upplevs fylligare.

En lip plumper är som ett lypsyl men också som ett läppglas som finns i fler färger. Du kan använda den före du applicerar läppstift eller som ett läppglans ovanpå ditt läppstift.

Lip plumper kan svida på läpparna

Att använda en lip plumper kan både sticka och svida i läpparna, men det är övergående. Och du måste återapplicera för att behålla effekten av den.

Jag personligen är inte så förtjust i att använda lip plumper då jag inte gillar den stickande känslan i läpparna.

Sammanfattning – Fylligare läppar

  • Du kan enkelt skapa en illusion av både större och fylligare läppar genom att använda läppenna och läppstift. Du kan också använda en lip plumper för fylligare läppar.
  • Det är viktigt att du vårdar och tar hand om dina läppar – som att återfukta och skrubba dom ibland för att ta bort döda hudceller och få igång blodcirkulationen i dom. Genom att göra det så ger dina läppar också ett intryck av att de är fylligare.
  • Torra och spruckna läppar ser mindre ut.
  • Undvik att använda matta och mörka färger på läppstift, de förminskar dina läppar. Använd istället återfuktande läppstift i nudefärger eller dovt rosa färger på läppstift, de gör att läpparna ser större ut.
  • Du kan även göra huskurer hemma med kanel och kokosolja eller chili och olivolja, applicera på läpparna för att sedan tvätta bort. De skapar en irritation på läpparna som gör att de sväller lite. Resultat håller endast i någon timme.

Lämna en kommentar