Bästa ögonfransböjaren 2024 (Bäst i test)

De flesta av oss vill ha långa, fylliga och fint böjda ögonfransar. Och det kan vi få med lite hjälp på traven. En bra start är att använda sig av en ögonfransböjare som hjälper till att böja dina fransar och på så sätt öppna upp ögat och dina fransar ser både längre och fylligare ut.

En bra ögonfransböjare ska ge dig en fin och hållbar böj, inte klämma eller nypa dig i skinnet, vara enkelt att använda och vara skonsam mot dina ögonfransar.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Nordicfeel och Kicks

1.Shiseido Eyelash CurlerBästa ögonfransböjaren allround
2.Tweezerman Classic Lash CurlerBästa ögonfransböjaren budget
3.Blinc Heated Lash CurlerÖgonfransböjare med värme
4.Catrice Lasch CurlerBästa ögonfransböjaren med kam

Den bästa ögonfransböjaren i testet är utan tvekan Shiseido Eyelash Curler. I flera år har den varit en favorit hos många och även min favorit. Du får enkelt en fin fransböj som håller hela dagen och du slipper att bli nypt i skinnet eller att din fransar fastnar och går av tack vara designen som är kantfri.

Enda nackdelen är att den är dyrare än många andra ögonfransböjare men det är det värd för det resultatet du får. Shieseido har refillpads som går att köpa separat till ögonfransböjaren.

Är du ute efter en prisvärd ögonfransböjare så ska du kika på Tweezerman Classic Lash. Det här är Tweezwemans mest sålda ögonfransböjare som ger dig böjda fransar som håller länge. Det följer med tre extra silikonpads när du köper fransböjaren. Nackdelen är att det inte finns några refillpads att köpa till.

Vill du ha en ögonfransböjare med värme så är Blinc Heated Lash Curler något för dig. Du böjer dina fransar skonsamt med hjälp av värme. Blinc lash curler kan du även använda efter att du applicerat mascara vilket gör att du kan förbättra fransböjen under dagen.

Det sägs även att detta är Kate Moss favorit. Nackdelen är att det kan vara svårt i början att få till en böj på fransarna så det krävs tålamod och det tar lite längre tid.


Bästa ögonfransböjaren – 4 bra fransböjare för fina ögonfransar

Jag själv har långa ögonfransar men de är raka och pekar nästan neråt. Jag har alltid haft svårt att få en fransböj att hålla hela dagen och har testat så otroligt många genom åren och har äntligen hittat rätt.

Att använda sig av en ögonfransböjare gör stor skillnad till dina ögon, den öppnar upp ögat och gör att du ser piggare ut, dina fransar ser både längre och fylligare ut med hjälp av en ögonfransböjare. När du väl har testat en ögonfransböjare kommer du inte vilja vara utan den sen.

Jag tycker det är värt att lägga lite extra pengar på en bra fransböjare då det verkligen är skillnad på en billig och en lite mer kostsam ögonfransböjare. De är också även mer skonsam mot dina ögonfransar medans billigare sliter lite mer.


1. Shiseido Eyelash Curler- Bästa ögonfransböjaren

ögonfransböjare Shiseido

Shiseido Eyelash Curler är den populärast ögonfransböjaren på marknaden som flest personer använder och älskar, även jag. Här får dina ögonfransar en wow-effekt, fransar blir snabbt böjda och böjen håller hela dagen. Shiseido ögonfransböjare fångar in alla dina fransar och böjer dom vid roten, utan att vara krångligt eller att du nyper dig i skinnet på ögonlocket.

Tack vare en kantfri design slipper du att dina fransar kläms och går av. Även den breda kurvan gör att du kan fånga in alla dina fransar från inre- till yttrekant i en enda böj.

Nackdel med Shiseidos ögonfransböjare är att den är dyr, men den är helt klart värd det för den fina och hållbara böjen du får. Fransböjaren håller även i flera år och du behöver endas köpa refillpads till den.

För vem passar Shiseido Eyelash Curler?

Shiseido eyelash curler passar dig som enkelt vill få till en snygg fransböj utan krångel som håller hela dagen. Även om den är dyr så är det en engångskostnad för den kommer att hålla år efter år och fortsätta ge dig fint böjda fransar.

Det enda du behöver byta är silikonpadsen som blir slitna med tiden. Och Shiseido säljer separat refillpads i gummi (2-pack).

Det här är min personliga favorit av ögonfransböjare och det är den jag har använt de senaste åren. Det ser nästan ut som jag har ett tunt lager mascara på fransarna efter att jag har böjt dom och jag ser piggare ut.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Ger tydligt böjda fransar
 • Fransböjen håller länge
 • Går att köpa refillpads separat

Nackdelar

 • Dyr

2. Tweezerman Classic Lash Curler – Bästa ögonfransböjaren budget

bästa ögonfransböjaren tweezerman

Tweezerman Classic Lash Curler är den mest sålda ögonfransböjaren från Tweezerman. Även denna ögonfransböjare är populär hos många och du får den till ett rimligt pris. Tweezerman lash curler ger dig böjda fransar som håller, då silikondynan (paden) är tjock och rundad ger den en intensiv böjning från roten.

Nackdelen är att det inte finns några refillpads (dyna) att köpa till när de som följer med är förbrukade. Viket gör att du måste köpa en helt ny ögonfransböjare när du inte har några silikonpads kvar. Det följer med tre stycken extra silikonpads.

För vem passar Tweezerman Classic Lash Curler?

Tweezerman Classic Lash Curler passar dig som är ute efter en grym ögonfransböjare till ett billigare pris. Den är också enkelt att använda och du får böjda fransar vid ett kläm.

Tweezerman är ett prisvärt alternativ för dig som inte vill lägga för mycket pengar men ändå få fint böjda fransar. Det följer med tre extra silikon kuddar till fransböjaren som gör att du kan använda den länge. Tyvärr går det inte att köpa några refillpads när dom tagit slut.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Ger böjda fransar som håller
 • Enkel att jobba med

Nackdelar

 • Finns ingen separat refillpad att köpa

3. Blinc Heated Lash Curler – Ögonfransböjare med värme

ögonfransböjare med värme

Blinc Heated Lash Curler är en ögonfransböjare som med hjälp av värme böjer dina ögonfransar. Den går upp i 55 grader och då lyser lampan gult och den är redo att användas. Blinc heated lash curler går på vanliga AA batteri som byts med jämna mellanrum.

Ögonfransböjaren är skonsam mot dina fransar då du inte behöver klämma dom utan bara använder värme för att få till böjen. Den går att använda på både bara fransar men också efter att du applicerat mascara.

Nackdelen jag tycker med Blinc lash curler är att det tar alldeles för lång tid att jobba upp en fin böj och det kräver lite övning innan man får till det.

För vem passar Blinc Heated Lash Curler?

Blinc Heated Lash Curler passar dig som vill ha en smidig ögonfransböjare som böjer dina fransar med hjälp av värme. Vill du förbättra fransböjen under dagen så kan du använda Blinc då det går att böja på fransar med mascara. Den är också väldigt lätt att ta med sig så den är så slimmad.

Personligen tycker jag inte den ger lika bra böj på fransarna som med den klassiska ögonfransböjaren. Den är också krånglig och det tar tid att lära sig hur man använder den. Men har du bra tålamod så tycker jag absolut att du ska testa den om du är nyfiken på att böja dina fransar på ett annat sätt.

Fördelar

 • Skonsam
 • Enkel att få med sig
 • Inga silikonpads behövs
 • Går att använda efter mascaran

Nackdelar

 • Ger en svag böj
 • Tar lång tid att jobba med

4. Catrice Lash Curler – Bästa ögonfransböjaren med kam

ögonfransböjare med kam

Catrice Lash Curler är en ögonfransböjare med kam som hjälper till att separera dina ögonfransar och på så sätt ge fransarna volym. Den anpassade kammen som sitter på är flyttbar så du kan plocka av den om du vill.

Den här fransböjaren är lätta jobba med och du behöver bara klämma till en gång så har du böjda fransar. Det följer med två extra gummidynor till fransböjaren och den är väldigt billig.

Nackdelen är att den inte ger någon skarp böj på fransarna och att den tappar böjen snabbt. Så vill du att fransarna ska hålla sig böjda en längre tid så applicera en vattenfast mascara direkt efter.

För vem passar Catrice Lash Curler?

Catrice Lash Curler passar dig som vill ha en ögonfransböjare med kam som hjälper till att separera och ge fransarna volym.

Jag personligen gillar när jag får en skapare böj på mina fransar och jag tycker inte att jag får det av den här. Men den är helt klart värd att testa då den inte alls är dyr.

Fördelar

 • Separerar fransarna fint
 • Billig
 • Enkel att jobba med

Nackdelar

 • Ger ingen skarp böj på fransarna
 • Finns ingen refill på gummidynor

hur använder man en ögonfransböjare

Saker att tänka på när du köper en ögonfransböjare

 • Lätt att jobba med En ögonfransböjare ska vara lätt att arbeta med och vara skön att hålla i. Det ska inte vara krångligt att böja dina fransar.
 • Skonsam mot dina fransar – En bra design på ögonfransböjaren gör att den både blir skonsam mot din fransar så de inte går av eller fastnar men också att du slipper klämma dig i ögonlocket när du använder en fransböjare.
 • Bra silikonpads – Silikonpads är till för att skydda dina fransar när du böjer dom. Så det är viktigt att de inte är för mjuka då det ger ett sämre skydd. När de börjar tappa styvheten så är det dags att byta.
 • Vilken böj vill du ha – Olika fransböjare ger dig olika böj, vissa en skarp och intensiv böj medans andra ger en mindre och mjukare böj.

Olika sorters ögonfransböjare

Förutom den vanliga ögonsfranböjaren som vi är vana att se och använda så finns det andra varianter på fransböjare. Alla har samma mål att ge dig böjda och fina fransar som håller länge. Så klart är det en smak sak vad man gillar och vad man själv tycker är lätt att jobba med.

Välj en ögonfransböjare som passar för dig, jag går in lite närmare på två andra varianter av fransböjare här nedan.

Ögonfransböjare med värme

Det finns fransböjare som böjer dina fransar med hjälp av värme. Genom att använda värme när du böjer dina fransar så gör det att de håller böjen på dina fransar längre. Fransböjare som är varma går på batteri som värmer upp fransböjaren till en exakt temperatur.

De kan se ut på två olika sätt, antingen som en vanlig fransböjare men med ett handtag som är brett och som klämmer dina fransar. Eller så kan en ögonfransböjare med värme se ut som en smal penna med en kam på. Då ”borstar” du upp dina fransar till en böj den är också skonsam då du inte klämmer fransarna.

Jag tycker det är svårt att använda en ögonfransböjare med värme, det kräver lite övning innan man får till det.

Ögonfransböjare med kam

En annan variant på ögonfransböjare är att det sitter en kam på. Med hjälp av den lilla kammen som sitter på så hjälper den till att separera dina fransar.

Genom att separera fransarna ger det ett intryck av fylligare fransar. Det är en kam som är speciellt anpassad för ögonfransböjaren som går att plocka av om du vill. Eftersom den är anpassad för sin fransböjare så kan du inte sätta på kammen på en annan ögonfransböjare.

En ögonfransböjare med kam ser precis ut som en vanlig fransböjare förutom att det sitter en liten kam på framsidan vid silikondynan.

bra ögonfransböjare

Hur ofta behöver man använda en ögonfransböjare?

Du behöver endast använda den en gång per dag innan du applicerar din mascara. Använder du ingen mascara och känner att du tappar böjen under dagen så kan du böja fransarna flera gånger om du vill.

Du ska aldrig böja fransarna när du har mascara på dom. Ögonfransböjaren med värme Blinc kan du använda även efter du applicerat mascara och kan därför böja fransarna mer än en gång under dagen om du känner för det.

Hur använder man en ögonfransböjare?

Böj fransarna i 2-3 steg för att få en naturlig och hållbar böj. Börja längst in vid roten var försiktig så du inte nyper dig, flytta fram fransböjare lite, kläm och håll en stund gör detta en tredje gång om du har långa fransar.

Du böjer alltid dina fransar innan du applicerar din mascara. Böjer du fransarna med mascara på så sliter du på fransarna och du riskerar att de går av. Att böja efter du applicerat mascara gör också att fransarna klibbar ihop sig och ger inte separerade fransar.

Steg-för-steg:

 • Böj på rena fransar utan mascara
 • Börja inne vid roten håll böjen i några sekunder
 • Flytta fram fransböjaren på fransraden någon millimeter, kläm och håll några sekunder
 • Flytta fram ögonfransböjaren ytligare några millimeter om du har långa fransar och kläm
 • När du är nöjd med böjen applicerar du din mascara

Kan ögonfransarna gå av när man använder ögonfransböjare?

Nej inte om du använder den på rätt sätt. Det kan alltid lossna någon frans ibland men det är helt naturligt då vi hela tiden tappar fransar och det kommer nya. Precis som med håret så har ögonfransar en franscykel.

Ögonfransarna kan gå av om du böjer dom när du har mascara på, det har faktiskt hänt mig när jag var yngre och det är inte alls kul. Men fransarna växer ut igen även om det tar tid.

Varför du bör köpa en bra ögonfransböjare

Vill du ha fylliga, långa och böjda ögonfransar så är en ögonfransböjare ett måste i sminkväskan. Det är skillnad på en billig fransböjare och en dyrare fransböjare dels i kvalité men också hur de böjer dina fransar och hur länge de håller böjen.

Jag tycker absolut du ska satsa på en en dyrare ögonfransböjare förutom att de ger dina fransar en finare och hållbarare böj så är de också skonsammare mot dina fransar.

Vanliga frågor om ögonfransböjare

Sliter ögonfransböjare på ögonfransarna?

Ja de kan slita på dina fransar om du använde en fransböjare på fel sätt.

Hur ofta måste man byta silikonkudde i fransböjaren?

Det beror helt på hur mycket du använder din fransböjare. Men så fort du känner att silikonkudden börjar bli slapp eller trilla av din ögonfransböjare så är det dags att byta. Det är viktigt att du gör det då den är till för att skydda dina fransar.

Behöver man tvätta en ögonfransböjare?

Ja du kan behöva att torka av eller tvätta den från sminkrester emellan åt som kommer från foundation och ögonskuggor. Det gör också att fransböjare håller längre.

Hur länge håller en ögonfransböjare?

Den kan hålla i flera år. Det enda är att det är silikonkuddarna som tar slut och det som gör att du behöver köpa en ny. Om du inte kan få tag på enbart refill till din fransböjare.

Hur får jag fransböjen att hålla hela dagen?

Efter att du böjt dina fransar så applicerar du en vattenfast mascara. Det håller böjen bättre än att du använder en vanlig mascara som lätt kan tynga ner dina fransar.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat en del ögonfransböjare från olika märken genom åren både billiga och dyrare och vet vad jag gillar och vad som funkar för mig. Jag har långa men väldigt raka ögonfransar som är svåra att få en hållbar böj på.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka ögonfransböjare flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa ögonfransböjaren. Många av de fransböjarna som andra rekommenderade har även jag själv testat. Hoppas att du ska hitta en bra ögonfransböjare som ger dig fint böjda fransar som håller hela dagen med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar