Bästa nattmasken 2024 (Bäst i test)

En nattmask är precis som det låter, en ansiktsmask som du sover med på natten, kallas även för overnight mask eller sovmask.

Hur härligt är det inte att vakna på morgonen med lyster, återfuktad och mjuk hy? Allt det får du med en nattmask, en nattmask ger synliga resultat direkt.

En bra nattmask ska återfukta på djupet, lugna och reparera huden från yttre påfrestningar från dagen. En nattmask ska även sjunka in bra i huden och inte kännas klibbig mot örngottet. Ett plus är om den är har en svag doft eller är doftfri då du ska sova i den.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Åhlens och Kicks

1.Filorga NCEF Night MaskBästa nattmasken allround
2.Emma S. Treatment Overnight Repair MaskBästa nattmasken för lyster
3.Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel MaskBästa återfuktande nattmasken
4.Lernberger Stafsing Overnight Retinol + MaskBästa nattmasken med retinol

Den bästa nattmasken är Filorga NCEF Night Mask som är en lyxig nattmask att sova med. Nattmasken jobbar på de flesta behov som blanda annat fina linjer och rynkor, lyster, jämnare hudton, porer och återfuktning. Det här är mångas favorit nattmask och även min. Med den här nattmasken får du synliga och snabba resultat redan efter en natt och den är inte kladdig. Nackdelen är den stora och otympliga burken.

Vill du ha en nattmask som ger dig extra lyster ska du spana in Emma S. Treatment Overnight Repair Mask. Det här är en vegansk nattmask från svenska märket Emma S. Masken hjälper huden att återhämta sig under natten och ger en uppstramade, återfuktande hud med lyster när du vaknar på morgonen. Nackdelen är att den inte passar dig som har en extremt torr hy då passar en fuktmask bättre. Nattmasken kommer i en bra tubförpackning på 100ml.

Behöver du en återfuktande nattmask ska du kika på Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask. Här får du en svalkande och skön nattmask som ger återfuktning direkt. Masken har en härlig gel formula som sjunker in snabbt i huden. Lumenes nattmask är både prisvärd och doftar gott och fräscht. Masken kan användas som både nattmask och en vanlig ansiktsmask för att lugna och svalka en stressad hud.


Bästa nattmasken – 4 bra overnight mask som jobbar på djupet

Jag älskar nattmasker och har nog testat de flesta. En nattmask är en ansiktsmask som du inte tvättar bort efter cirka 15-20 minuter som du gör med en vanlig ansiktsmask. Utan den jobbar och verkar på djupet under natten när du sover. Så nattmasken får längre tid på sig än vad en vanlig ansiktsmask får.

En nattmask passar perfekt för dig som vill ha extra återfuktning eller vill jobba extra med rynkor och fina linjer. Du får även lyster och en len hud när du vaknar på morgonen. En nattmask eller overnight mask som det också heter passar för alla hudtyper.

När du köper en nattmask så är det viktigt att du i första hand vet vad du har för hudtyp men också vad det är din hud behöver och vad du vill jobba med. Det kan vara t.ex. extra fukt, pigmentfläckar, extra lyster eller fina linjer.


1. Filorga NCEF Night Mask – Bästa nattmasken allround

bästa nattmasken filorga

Filorga NCEF Night Mask är en nattmask med aktiva ingredienser som ger ett synligt resultat redan på morgonen. Masken innehåller NCEF som förbättrar hudkvalitén och ger en anti-aging effekt.

Filorgas nattmask jobbar på flera områden som rynkor, jämnare hudton, återfuktning, porer, lyser, minskar trötthetstecken och ger volym till huden. Tips! Vill du ha en extra svalkande och avsvällande effekt av masken kan du förvara den i kylskåpet innan du applicerar den på kvällen.

Nackdelen med Filorga NCEF Night Mask är att burken är stor vilket den inte alls hade behövt att vara. Det ser ut som du ska få mycket produkt med den stora burken. Mängden innehåll matchar inte burkens storlek.

För vem passar Filorga NCEF Night Mask?

Filorga NCEF Night Mask passar alla men är extra bra för dig som vill jobba på fina linjer och rynkor. Du vaknar till en hy som känns boostad och återfuktad på morgonen. Nattmasken sjunker in fint i huden utan att kännas kladdig på kudden.

Jag gillar den här nattmasken och ser tydligt resultat efter bara några nätters användning. Får ofta komplimanger för min hy när jag sovit med Filorgas nattmask. Huden känns återfuktad och jag har en fin lyster på morgonen. Det jag inte gillar är den stor och otymplig burken som inte gör någon nytta.

Fördelar

 • Kladdar inte
 • Skön formula och textur
 • Bra mot fina linjer och rynkor
 • Ger lyster
 • Återfuktar

Nackdelar

 • Stor burk
 • Dyr

2. Emma S. Treatment Overnight Repair Mask – Bästa nattmasken för lyster

nattmask emma s

Emma S. Treatment Overnight Repair Mask hjäper huden att återhämta sig på natten. Nattmasken från Emma S har en uppstramade effekt på huden, ger en jämnare hudton, återfuktar och ger den lyster. Nattmasken är vegansk och helt fri från parabener och mineraloljor.

Formulan på masken är krämig och skön att applicera känns inte alls kladdig på huden som andra nattmasker kan göra. Nattmasken kommer i en bra tub på 100ml och har en mild och härlig doft som inte känns jobbig att ha på sig.

Nackdelen med denna är att den inte riktigt funkar för dig som har en väldigt torr hy. Då rekommenderar jag dig att istället använda en fuktmask.

För vem passar Emma S. Treatment Overnight Repair Mask?

Emma S. Treatment Overnight Repair Mask passar för alla som vill ha lite extra lyster. Lätt och skön att applicera på huden och sjunker in snabbt så du slipper ett kladdigt örngott.

Jag personligen tycker att det har en mild och fräsch doft på nattmasken som sedan försvinner efter ett tag, men jag vet att de som är doftkänsliga tycker att doften är stark. Så är du känslig för dofter ska du leta efter en doftfri nattmask.

Fördelar

 • Vegansk
 • Återfuktar och ger lyster
 • Bra förpackning
 • Svag och behaglig doft
 • Sjunker in bra i huden

Nackdelar

 • Passar inte dig som är mycket torr

3. LumeneOxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask – Bästa återfuktande nattmasken

nattmask lumene

LumeneOxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask är svalkande gelmask som ger omedelbar återfuktning lyster. Masken innehåller bland annat ekologiskt björrksav, lingon-, blåbär- och hjortronvatten, källvatten och mineraler som ger syre.

Du kan använda masken på två olika sätt, antingen som en en vanlig ansiktsmask då du lägger ett lite tjockare lager och sedan torkar bort det överflödig efter cirka 15 minuter. Eller så lägger du ett tunt lager och låter den verka över natten.

Tycker det inte finns någon riktig nackdel med Lumenes nattmask. Det enda är att den kan svida lite på huden första gången du använder den men inget som håller i sig.

För vem passar LumeneOxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask?

LumeneOxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask passar alla men extra bra för dig som behöver extra fukt och är torr.

Du får en återfuktad och plumpad hud med denna nattmask. En prisvärd nattmask med en härlig gel formula som känns lyxig. Doftar fräscht och gott.

Ett tips! Förvara masken i kylskåpet för en extra svalkande effekt jätte skönt och det dämpar även svullnader. Extra skönt på sommaren när det är varm.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Svalkande
 • Omedelbar återfuktning
 • Passar alla hudtyper
 • 100% Vegansk

Nackdelar

 • Kan svida lite första gången

4. Lernberger Stafsing Overnight Retinol + Mask – Bästa nattmasken med retinol

nattmansk med retinol

Lernberger Stafsing Overnight Retinol + Mask är en nattmask som innehåller retinol (vitamin-A) men också naturens egna retinol som är bakuchiol. Lernberger Stafsing är en nattmask som med tiden minskar ålderstecken. Masken ger dig även återfuktning, lyster och en jämnare hudton.

Nattmasken kommer i en tubförpackning vilket gör det enkelt att applicera, den sjunker även in snabbt i huden och du slipper den klibbig känsla. Masken går att använda som både nattmask men också som en vanlig ansiktsmask.

Nackdelen med nattmasken är att den inte passar för alla. Du som har en känslig hy bör undvika denna nattmask då den innehåller retinol. Annars är det en grym och effektiv nattmask.

För vem passar Lernberger Stafsing Overnight Retinol + Mask?

Lernberger Stafsing Overnight Retinol + Mask passar dig som vill jobba på ålderstecken eller som vill jobba förebyggande mot fina linjer och rynkor. Du får också en otrolig lyster med denna nattmasken som syns redan på morgonen.

Jag tycker det här är en super härlig nattmask som ger både snabba resultat men också resultat med tiden. Den är skön att sova i då den inte känns kladdig utan sjunker in bra i huden.

Fördelar

 • 100% Vegansk
 • Exfolierande
 • Lyster givande
 • Återfuktande
 • 75ml

Nackdelar

 • Passar inte dig med känslig hy

har man serum under nattmasken

Saker att tänka på när du köper en nattmask

 • Vad vill du få ut av en nattmask? Vilka utmaningar vill du jobba med på din hud? Är det fina linjer och rynkor, extra återfuktning, behöver du mer lyster och liv till ditt ansikte? Det finns olika nattmasker som jobbar extra mycket på vissa områden så därför är det viktigt att du tar reda på vad du vill hjälpa din hy med och vad det är den behöver.
 • Textur och konsistens – Det finns olika texturer på nattmasker det finns i gel, feta och lättare texturer. Nattmasker som är i gel passar bra för dig med en fet/oljig hy eller för dig som inte gillar den feta känslan på huden du kan få av en rikare nattmask. Är du mycket torr så kan en fetare nattmask passa dig bättre då du behöver det oljiga och feta från masken för att mjukgöra och ge fukt.
 • Doft – Har en nattmask en för stark doft kan det vara jobbigt att bära den då du ska ligga och sova i den hela natten. Många nattmasker har en svag doft eller ingen alls som går utmärkt att sova i. Är du doft känslig så ska du kolla efter nattmasker som är helt doft fria.
 • Förpackning – Jag tycker förpackningen är viktig för jag gillar när krämer kommer i en tub där du slipper vara nere med fingrarna i burken då det finns risk att bakterier kommer ner. Tyvärr så är det många nattmasker som kommer i burkar ändå. Se isfall till att du har en liten plast spatel du kan ta upp nattmasken med. Går det så välj en nattmask som är i tub.

Hur applicerar man en nattmask?

En nattmask applicerar du som sista steg i din hudvårds rutin och istället för din nattkräm eller ansiktskräm. En nattmask overnight mask applicerar du i hela ansiktet det går även bra att lägga nära ögonen om det inte är en stark nattmask med exempel retinol i sig. Kolla upp det innan.

En vanlig hudvårds-rutin kan se ut så här:

 • Oljebaserade rengöring
 • Vattenbaserad rengöring
 • Toner
 • Essence (vissa gör detta steg för att få extra återfuktning)
 • Serum (går också att hoppa över när du använder nattmask)
 • Nattmask

Massera in nattmasken ordentligt i ansiktet och låt den sjunka in lite i huden innan du lägger dig. Vissa lägger på ett tjockt lager med nattmask och det är så klart frivilligt. Jag gillar inte det då det blir klibbigt på örngottet. Det räcker med ett tunt lager.

”SOS-mask”

Det går också att använda vissa nattmasker som en ”SOS mask” för att snabbt lugna en stressad hud t.ex. om du bränt dig i solen eller är väldigt torr. Lägg ett tjockare lager låt sitta i cirka 10-20 minuter tvätta inte bort utan torka bara bort masken med bomullpads.

Hur ofta ska man använda en nattmask?

En nattmask använder du 2-3 gånger i veckan för att hjälpa huden på traven under reparations processen som sker under natten. Det är under natten huden återhämtar sig.

Däremot kan du använda en fuktmask som också kallas för nattmask hur ofta du vill och när du extra torr. Under vintermånaderna är det bra att använda en fuktmask då vi har en tendens att bli torra.

Läs alltid nog på förpackningen på din nattmask hur den ska användas. Det skiljer sig åt från mask till mask beroende på innehållet och hur aktiva ingredienser det är i nattmasken.

hur ofta ska man använda en nattmask

Vad är skillnaden på nattmask och nattkräm?

En nattkräm har en rikare formula än en nattmask och fokuserar på att återfukta och låsa in de tidigare produkterna du använder i din hudvårds-rutin som toner, essence och serum.

Medans en nattmask skämmer bort huden ordentligt med ingredienser som jobbar på djupet och är bäst på att ge synliga resultat direkt. Nattmasker finns för alla hudtyper och behov. En nattmask ger snabbare resultat än vad en nattkräm gör.

En nattkräm kan du använda varje natt till skillnad från en nattmask som endast ska användas 2-3 gånger i veckan.

Har man serum under en nattmask?

Både ja och nej, det finns inget som är rätt eller fel här. Har du ett serum du använder så kan du applicera det innan du lägger din nattmask över.

Men ett serum är inget måste att använda när du använder nattmask. Så du väljer själv. En nattmask funkar lika bra med serum som utan serum innan.

kan man sova med alla ansiktsmasker

Kan man sova med alla ansiktsmasker?

Nej det kan du inte. Du kan sova med de ansiktsmasker där det står att det är en nattmask eller en overnight mask, andra ansiktsmasker ska du inte sova med.

Ansiktsmasker är till för att endast ha på ansiktet i 10-20 minuter för att sedan tvättas bort. Det beror oftast på att det kan vara starkare och mer aktiva ingredienser i en ansiktsmask som ska sitta på i cirka 15 minuter.

Ansiktsmasker som ska tvättas bort har också en annan formula och textur än vad en nattmask (overnightmask) har. ”Vanliga” ansiktsmasker är oftast tjockare och ligger mer som en mask på ansiktet och sjunker inte in i huden på samma sätt som en nattmask gör.

Varför ska man använda nattmask?

Under natten förlorar huden mycket fukt och jobbar hårt med återhämtningen av cellförnyelse. Det gör att hudbarriären blir mer porös och därför är det lättare för aktiva och näringsrika ingredienser att tränga sig in på djupet i huden.

Därför är det med fördel att använda en nattmask då dess ingredienser kommer ner lättare i huden. Och kan hjälpa till att boosta huden under återhämtnings processen som sker på natten.

Är du extra torr under vissa perioder som på t.ex. på vintern kan du byta ut din nattkräm helt mot en fuktmask för att ge fukt till huden under den perioden.

nattmask eller nattkräm

Varför du bör köpa en bra nattmask (overnight mask)

En bra nattmask ger dig snabba och synliga resultat direkt. Och det finns nattmasker som passar för alla hudtyper och behov. Med en bra nattmask kan du minska fina linjer och rynkor, jämna ut hudtonen, återfukta, ge lyster och liv till en trött och glåmig hy.

Jag tycker en bra nattmask är ett måste i hudvårds-rutinen. Nattmasken skämmer bort huden ordentligt och är i särklass bäst på att ge oss synliga resultat direkt.

Du spara också tid med att använda en nattmask eftersom du sover med den och det är inget extra steg du måste göra som med en vanlig ansiktsmask. Därför kan vem som helst ta hand om sin hud lite extra.

5 anledningar att köpa en bra nattmask (overnight mask):

 • Återfuktar
 • Går ner på djupet i huden
 • Snabba och synliga resultat direkt
 • Enkel att använda
 • Passar för alla hudtyper och behov

Vanliga frågor om nattmasker

Vad kostar en nattmask?

En nattmask kostar allt från 200-800kr. Priset skiljer åt beroende på märke, ingredienser, förpackning och mängd.

Hur ofta ska man använda en nattmask?

En nattmask använder du 2-3 gånger i veckan. En fuktmask kan du däremot använda varje natt. Speciellt bra om du är torr.

Ska man ha använda nattkräm när man använder nattmask?

Nej det behöver du inte utan det räcker endast med nattmask. Men är du torr kan du applicera din nattkräm först och sen din nattmask över. Det finns inget rätt eller fel.

Vad gör en nattmask?

Hjälper huden att återhämta sig under natten och ger näring och fukt. Du kommer vakna upp med lyster och en återfuktad hud på morgonen.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag älskar att använda mig av nattmasker och har testat en hel del genom åren. Och vet vad jag gillar och vad som passar bäst för mig och min hy.

Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka nattmasker flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa nattmaskerna. Många av de nattmasker som andra rekommenderade har även jag provat. Hoppas du ska hitta en nattmask som gör att du vaknar återfuktad och mjuk på morgonen och med tiden även får en jämnare och slätare hy med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar