Bästa CC Cream 2024 – (Bäst i test)

Vill du kombinera hudvård och smink i ett? Då kan en CC Cream vara något för dig. Här får du flera hudvårds egenskaper som bland annat spf och återfuktning samtidigt som du sminkar dig och får hjälp med att jämna till hudtonen och släta ut den.

En bra CC Cream ska jämna till hudtonen, reducera rodnader, kännas lätt på huden, ha solskydd och vara återfuktande. En CC Cream är hudvård och smink i ett.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko, Bangerhead och Kicks

1.Lumen CC CreamBästa CC Cream för lyster
2.It Cosmetics Your Skin But Better CCBästa CC Cream för torr hy
3.Biodrogna MB Even&Perfect CC CreamBästa CC Cream för mogen hy
4.Juice Beauty Stem Cellular CC CreamBästa ekologiska CC Cream
5.BeautyAct Niacin CC CreamBästa CC Cream för fet hy

Den bästa CC Cream är helt klart Lumene CC Cream. Den har i flera år varit mångas favorit och även min. Den återfuktar din hud samtidigt som den reducerar rodnader, jämnar till hudtonen och ger dig en naturlig lyster och finish.

Här får du en prisvärd CC Cream som passar för alla hudtyper och är dessutom vegansk. Nackdelen är att den har en lätt parfymdoft, så är du känslig mot dofter ska du undvika denna.

Bästa CC Cream för torr hy är It Cosmetics Your Skin But Better CC. Förutom att ge dig extra återfuktning så täcker och reducerar den rodnader väldigt bra utan att kännas för tjock på huden. It Cosmetic CC Cream är framtagen med hjälp av plastikkirurger och du får sju produkter i en.

Extra bra är att det finns många nyanser att välja på så den passar för alla hudtoner. Nackdelen är att vissa upplever en stark doft från den och den är dyr.

Är du ute efter en CC Cream som ska passa dig med mogen hy så är Biodrogna MB Even&Perfect CC Cream något för dig. Här får du en CC Cream som ger dig flera hudvårds egenskaper som återfuktning, anti-aging och som skyddar dig från fria radikaler innehåller även spf 20.

I kontakt med huden aktiveras de inkapslade färgpigmenten och anpassar sig efter din hudton. CC krämen slätar ut och lägger sig inte i rynkor och fina linjer. Nackdelen är att det tar lite tid för den att sjunka in i huden.


Bästa CC Cream – 4 bra CC Creams för naturlig täckning

Jag har alltid lagt min sminkbas med en vanlig foundation och tycker oftast att det har känts tungt och onaturligt. Jag gillar att ha en lättare sminkning där min egna hud får lysa igenom lite och inte kännas tung på huden.

En CC Cream har flera fördelar som jag gillar, den ger återfuktning, har spf skydd, täpper inte igen dina porer och ger en lätt till medeltäckande täckning. Eftersom du får så många fördelar i en produkt så gör det även att din sminkrutin går fortare.

CC Cream passar alla hudtyper och är en mix mellan hudvård och smink. Har du exempel rocasia så är en CC Cream perfekt för dig då den reducerar rodnader och är färg-korrigerande men ändå är snäll mot huden.


1. Lumene CC Cream – Bästa CC Cream för lyster

bästa cc cream för lyster

Lumene CC Cream är en CC Cream som ger dig en naturlig lyster och glow. Den är medeltäckande men går att bygga upp om du önskar mer täckning. Formulan glider lätt på huden och gör den enkel att applicera. CC Creamen är vegansk och har SPF20 (solskydd).

Lumene CC Cream har flera bra fördelar, den jämnar och slätar ut hudtonen, reducerar rodnader och sitter hela dagen. Det här är även min personliga favorit när det kommer till CC Cream och jag har en kombinerad hy.

Nackdelen med Lumenes CC Cream är att den finns i få färger och vissa upplever att den har en stark parfym doft. Men för priset och resultatet du få så är det här helt kart en av de bästa CC Cream.

För vem passar Lumene CC Cream?

Lumene CC Cream passa alla hudtyper men är du känslig mot dofter så skulle jag undvika den. Den har en parfymdoft som jag vet många är känslig mot. Personligen har jag inget problem med det.

Vill du ha ett sminkat resultat utan att känna dig sminkad så är den här bäst. Jag älskar den och använder mig av den varje dag till vardags. Även om Lumene har kommit med fler nyanser så tycker jag ändå det är för få. Jag har alltid två nyanser av Lumenes CC Cream så jag kan blanda ihop min egen nyans.

Fördelar

 • Vegansk
 • Prisvärd
 • Lätt att blanda ut
 • Lätt på huden
 • Tar bort röda pigment
 • Medeltäckande

Nackdelar

 • Få nyanser
 • Stark doft

2. It Cosmetics Your Skin But Better CC – Bästa CC Cream för torr hy

bästa cc cream för torr hy

It Cosmetics Your Skin But Better CC ger dig sju produkter i en. Här får du en CC Cream som ger dig serum, primer, återfuktning, högt solskydd (SPF50), concealer, färgkorrigering och en hög täckning. It Cosmetics CC Cream är även deras bästsäljare och är framtagen med hjälp av plastikkirurger.

Var försiktig när du pumpar ut CC Cream då den är väldigt dryg, du behöver väldigt lite av den. Eftersom den är så pass dryg gör det att den kommer att räcka länge.

Trots att It Cosmetics CC Cream ger dig hög täckning så ser det naturligt ut på huden och inte alls kakig ,den känns även väldigt lätt att ha på sig. Nackdelen är att vissa upplever att den har en stark doft, såklart är det olika från person till person. Vissa känner doften mer än andra.

För vem passar It Cosmetics Your Skin But Better CC?

It Cosmetics Your Skin But Better CC är en CC Cream som passar extra bra till dig med torr hy och behöver extra återfuktning eller dig som vill täcka rodnader. It Cosmetics Your Skin But Better CC är dryg och därför behöver du bara en liten mängd av produkten för att täcka hela ansiktet, testa dig fram.

Det jag tycker är extra bra med It Cosmetics CC Cream är att den finns i flera nyanser och passar alla olika hudtoner. Den smälter även in bra i huden. Den finns även som oljefri med ett matt resultat som passar dig med fet/oljig hy It Cosmetics Your Skin But Better CC Oil-Free Matte.

Fördelar

 • Känns lätt på huden
 • Full täckning
 • Hög SPF 50
 • Bra återfuktning
 • Många nyanser

Nackdelar

 • Dyr
 • Stark doft

3. Biodroga MD Even & Perfect CC Cream – Bästa CC Cream för mogen hy

bästa cc cream för mogen hy

Biodrogna MB Even&Perfect CC Cream ger dig hudvård och smink i ett. Förutom att reducera rodnader i huden så piggar den upp trött och glåmig hud och har även en anti-aging effekt vilket gör att denna CC Cream passar för en mogen hy men även dig som har en torr och känslig hy.

Biodrogna MB Even&Perfect CC Cream ser ut som en vanlig ansiktskräm med en lite grönaktigare ton i krämen när den kommer direkt från tuben. När du applicerar den på ansiktet så kommer krämen att ändra färg till en hudfärgad ton som anpassas efter din hudton.

Biodrogna CC Cream innehåller:

 • Tripeptid – hjälper huden under nybildning av kollagen
 • E-vitamin – effektiv mot fria radikaler
 • Aprikoskärns-olja – gör huden mjuk och len
 • Hyaluronsyra – ger intensivt med fukt till huden

Nackdelen med Biodrognas CC Cream är att det kan ta lite tid för den att sjunka in i huden och det kan känns som att den glider runt. Men har du lite tålamod och låter det ta lite tid så kommer du se hur fint den lägger sig på huden.

För vem passar Biodrogna MB Even&Perfect CC Cream?

Biodrogna MB Even&Perfect CC Cream passar alla hudtyper men främst dig med mogen hy men är även extra bra för dig med torr och känslig hy då den innehåller flera goda hudvårds egenskaper som återfuktar och hjälper huden att behålla fukten.

Det jag gillar med denna CC Cream är att den ger bra återfuktning och känns skön på huden, den ger också en fin och naturlig lyster. Det bästa är att den passar alla hudtoner, i krämen ligger det inkapslad färgpigment som smälter när den kommer i kontakt med huden.

Fördelar

 • Anpassar sig efter din hudton
 • Flera hudvårdande egenskaper
 • SPF 20
 • Dryg
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Tar tid att sjunka in i huden

4. Juice Beauty Stem Cellular CC Cream – Bästa ekologiska CC-Cream

bästa ekologiska cc cream

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream är en ekologisk CC Cream som främst passar dig med normal, torr och mogen hy. Den innehåller bara naturliga ämnen som är bra för din hud som bland annat stamceller från olika frukter, ekologisk jojoba-och solrosoljor och zinkoxid som skyddar huden från solljus.

Krämen hjälper till med att minska fina linjer och rynkor, återfuktar, stramar upp huden, ger lyster och jämnar ut hudstrukturen.

CC krämen är lätt att arbeta in i huden och även om du inte hittar en exakt färg till dig så anpassar sig krämen efter din hudton. Du får en väldigt lätt täckning som går att bygga upp lite så önskar du dig ett täckande resultat så är det här inte en CC Cream för dig.

Förutom att den ger dålig täckning så har den även en strak doft i början men som försvinner efter ett tag. Förövrigt är det en bra och vårande ekologisk CC Cream.

För vem passar Juice Beauty Stem Cellular CC Cream?

Enligt företaget själva så passar Juice Beauty Stem Cellular CC Cream för alla hudtyper. Jag håller inte riktigt med om det. Har du en fet eller oljig hy så skulle jag undvika just denna CC Cream från Juice Beauty då den ger mycket lyster och innehåller kokosolja. En oljig hy bör undvika att ha kokosolja på huden då det kan täppa igen dina porer men gör också att du ser mer glansig ut.

Jucie Beauty passar däremot dig som vill ha en väldigt lätt täckning till vardags den går att bygga upp lite om du önskar det. Och är du ute efter en bra ekologisk CC Cream så är den här den bästa. Vissa tycker att det är en väldigt stark doft till en början men den försvinner efter ett tag på huden.

Fördelar

 • Ekologisk
 • SPF 30
 • Ger lyster
 • Färgen anpassar sig efter din hudton

Nackdelar

 • Väldigt lätt täckning
 • Strak doft

5. BeautyAct Niacinamide CC Cream – Bästa CC Cream för fet hy

cc cream kicks

BeautyAct Niacinamide CC Cream är Kicks egna CC Cream som passar dig med en fet och oljig hy. BeautyAct CC Cream reducerar rodnad och ger dig en jämnare hudton med lätt lyster. Du får en lätt täckning som går att bygga upp till en medeltäckning om du vill.

Förutom att ge dig en snygg makeup bas så hjälper CC krämen även huden att stärka sin egen skyddsbarriär och jämna till ojämnheter i huden.

Den här CC krämen passar som sagt bäst för dig med en fet hy. Har du en normal eller torr hy så kommer du uppleva att den känns torr i ansiktet och att den är svår att applicera. Har du däremot en kombinerad hy och blir oljig och fet i hyn på sommaren så kan den här CC krämen vara ett alternativ till dig.

För vem passar BeautyAct Niacinamide CC Cream?

BeautyAct Niacinamide CC Cream passar dig med en fet och oljig hy eller om du upplever att blir fet i hyn under sommarhalvåren. CC krämen sitter bra hela dagen men har en tjock konsistens som kan gör att den inte glider lika lätta på huden som andra CC krämer som är tunnare, vissa gillar det och andra inte.

Ett tips från Kicks är att blanda ner några droppar av ditt favorit serum i CC krämen för att få den lite mer lätt arbetad och slippa känslan av att den är för torr. Jag tycker det har funkat bra för mig som inte har en så fet hy.

Fördelar

 • Vegansk
 • SPF 30
 • Täpper inte igen porer
 • Innehåller Niacinamide
 • Prisvärd
 • Mycket färger att välja på

Nackdelar

 • Tjock koncistens
 • Kan torka ut huden om du har normal/torr hy och använder denna

hur applicerar man en cc cream

Saker att tänka på när du köper en CC Cream

 • Hudtyp – Olika CC krämer passar olika för olika hudtyper men oftast passar de dom flesta.
 • Täcknings grad – Hur mycket vill du att din CC kräm ska täcka? Vissa har en väldigt lätt täckning och är mer som en färgad dagkräm medans andra har en större täcknings förmåga.
 • SPF (Solskydd) – Alla CC krämer innehåller spf vissa har en högre spf än vad andra har. Jag skulle rekommendera spf 20 som lägst.
 • Välj rätt nyans – Många CC krämer anpassar sig efter din egen hudton och därför kan utbudet på nyanser hos vissa märken vara dåligt. Oavsett utbud så ta en färg nära din egen. Du kan också blanda två nyanser om du vill ha en perfekt färg för dig.

Hur applicerar man en CC Cream?

Du kan applicera en CC Cream på lite olika sätt och det beror också på vad du vill ha för täckning. Är det en lätt eller en medeltäckning du vill uppnå?

Så här kan du applicera en CC Cream:

 • Fingrarna – Applicerar du din CC Cream med fingrarna så kommer du få den mest lätta täckning och ett det kommer se naturligt ut. Kom ihåg att ha rena händer innan du applicerar CC krämen i ansiktet.
 • Beautyblender (sminksvamp) – Vill du ha lite mer täckning än vad du får med fingrarna så ska du använda dig av en fuktad Beautyblender den täcker lätt men ger också ett jämt resultat över ansiktet. Buffa (dutta) in CC krämen i huden för bästa resultat. Gör inga svepande rörelser. OBS! Beautyblendern ska vara fuktad när du använder den.
 • Foundationborste – Vill du ha mycket täckning av din CC Creame så ska välja att applicera den med en foundationborste som har täta och korta strån och applicera CC krämen med cirkulerande rörelse.

Även om en CC Cream är en blandning av både hudvård och smink så tycker jag att du ska återfukta huden med bland annat toner, serum och någon form av ansiktskräm. Avsluta alltid med ett setting powder för att få sminket att hålla hela dagen.

Vilka kan använda CC Cream?

Alla kan använda sig av en CC Cream oavsett om du har en torr, känslig, fet, mogen eller en kombinerad hy. Det som är så bra med en CC Cream är att du får så mycket mer än bara en foundation.

Det enda jag kan tycka är att en CC Cream är väldigt återfuktande och kan se glansig ut så om du har en fet/oljig hy så ska du applicera ett setting powder efter för att dämpa det lystriga i en CC Cream men också så att den sitter bättre och inte glider runt i ansiktet.

Det finns lite olika typer av CC Cream där vissa passar bättre för vissa hudtyper än andra. Det står oftast i beskrivningen.

vilka kan använda cc cream

Hur väljer jag färg på CC Cream?

En CC Cream anpassar sig oftast efter din hudfärg. Vissa märken som säljer CC Cream har endast en eller två nyanser. Det enda du ska välja då kan vara vilken underton du har i din hudfärg om det är kall, neutral eller varm.

Många CC krämer har även en grön nyans som försvinner när du applicerar den på huden för att reducera det röda i huden som rodnader, så vill du dölja rödhet i ansiktet ska du välj en CC Cream med en grön ton. Annars väljer du en nyans på CC Cream som är så nära din egen hudton som möjligt.

Vad betyder CC Cream?

CC Cream eller Colour Corrector som det egentligen heter betyder färgkorrigering. Hudtonen blir jämn och speciellt bra är en CC Cream för att reducerar röda pigment i ansiktet.

CC Cream ger bättre täckning än vad en BB Cream gör och har högre spf i sig. En CC Cream är lätt att bära utan att kännas tung och ger ett lätt till medeltäckande resultat. Den låter även huden andas utan att täppa igen dina porer.

vad betyder cc cream

Behöver man ha primer innan CC Cream?

Nej det behöver du inte. Men primer är alltid bra att ha innan du applicerar ditt smink oavsett om det är en CC Cream eller en vanlig foundation. Av flera anledningar, det gör att ditt smink sitter bättre den gör huden slätare genom att blurra och minska synlighet av porer och fina linjer.

Jag använder primer när jag ska iväg och vill att sminket ska sitta extra bra och få en jämnare hy. Annars kör jag utan primer på vardagar och jag tycker det funkar bra.

Varför ska jag välja en CC Cream istället för foundation?

En CC Cream är hudvård och smink i ett tillskillnad från en foundation som endast är smink som du använder för att få en jämn och fin makeup bas. En CC Cream återfuktar huden, ger dig en naturlig lyster, innehåller hög spf, täpper inte igen dina porer och korrigerar hudtonen.

Med en CC Cream får du så mycket mer än bara en jämn bas som du endast får med en foundation. Sen jag började använda mig av en CC Cream så har jag aldrig gått tillbaka till en vanlig foundation av flera anledningar. Det känns lätt på huden, min hud får andas och jag får ett naturlig lyster och täckning.

Hur länge håller en CC Cream?

En CC Cream kan hålla i upp till två år efter öppnad förpackning om du förvarar den på rätt sätt. Med att förvara den rätt menar jag att du ska ha den i rumstemperatur och inte i direkt solljus.

Kolla alltid på hur din CC Cream luktar och ser ut, har den ändrat färg skurit sig eller luktar annorlunda? Då är de dags att slänga den. Använder du en dålig CC Cream så är det inte farligt det enda som händer är att den inte ser bra ut på huden eller att den har en annan färg som inte passar dig.

hur länge håller en cc cream

Varför du bör köpa en bra CC Cream

En CC Cream ger dig flera fördelar och jobbar på olika områden än att bara jämna ut hudtonen som foundation och BB Cream gör. En CC Cream är även perfekt för dig som har rodnader eller röda partier i ansiktet som du vill dölja. Passar för alla hudtyper.

Genom att köpa en bra CC Cream så får du:

 • Spf
 • Återfuktning
 • Naturlig lyster
 • Färgkorrigering
 • Täpper inte igen porer
 • Anpassas efter din hudton

Vanliga frågor om CC Cream

Vad är skillnaden på en CC Cream vs BB Cream?

En CC Cream (Colour Correct) är färgkorrigerande och jämnar till din hudton, den har även ett högre spf och är mer täckande än vad en BB Cream är. En BB Cream (Beauty Balm) täcker inte lika mycket som en CC Cream utan är mer som en färgad dagkräm som återfuktar.

Kan alla använda CC Cream?

Ja alla kan använda sig av en CC Cream. Extra bra är den för dig som har rodnader eller rosacea som du vill täcka.

Hur mycket kostar en CC Cream?

Det kan kosta allt från 100-500 kr. varför det variera så mycket i pris har först och främst att göra med innehållet men också märke. En dyrare CC kräm ger dig oftast fler fördelar och mer hudvårds egenskaper.

Vilka är de vanligaste CC Cream?

De absolut vanligaste CC krämerna är från märken som It Cosmetics, Lumene, CLE och Biodroga MD.

Kan man bygga upp täckningen med CC Cream?

Ja det kan du. Vill du ha en högre täckning på din CC kräm kan du använda dig av en foundationborste med tätare och kompaktare strån.


Hur jag har sammanställt informationen i inlägget

Jag har själv testat olika CC krämer från olika märken genom åren både från billiga och dyrare märken. Och vet vad jag gillar och vad so funkar för mig. Det jag gillar kanske någon annan inte gillar. Därför har jag även gått igenom recensioner och betyg från olika skönhetsbutiker på nätet för att se vilka CC krämer flest gillar och rekommenderar.

På så sätt har jag kommit fram till de bästa CC krämerna för olika hudtyper. Många av de CC krämerna som andra rekommenderade har även jag själv testat. Hoppas att du ska hitta en bra CC Cream som ger dig en fin makeup bas och som jämnar ut hudtonen med hjälp av min guide.


Lämna en kommentar