Hur får man bort gult hår? – Steg för steg guide!

Oavsett om du är blond eller har brunt hår som är blekt så har de där varma och gula tonerna en tendens att kika fram efter ett tag, jag har själv varit med om det.

Så hur gör du för att få bort det gula från håret?

Du får bort gult hår med silverschampo eller silverinpackningar. Den violetta färgen i ett silverschampo dämpar det gula och varma i håret, vilket gör att håret får en kallare och askigare nyans.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks

Få bort gult hår snabbt med silverschampo – 5 enkla steg!

Innan vi sätter igång listar jag allt du behöver inför din silverschampo-behandling.

För att få bort gult hår behöver du:

  1. Vanligt schampo
  2. Silverschampo
  3. Plasthandskar
  4. Handduk
  5. Hårinpackning

Kolla in det mest populära silverschampot här!

1. Tvätta håret

tvätta håret

Börja med att tvätta håret med ditt vanliga schampo för att få bort smuts och fett från håret.

2. Vrid ur håret

Vrid ur håret så att det inte längre är blött men fuktigt.

3. Applicera silverschampo

Ta en stor klick av ditt silverschampo och applicera i håret. Applicera det försiktigt i håret och undvik att få det i hårbotten eftersom det kan göra att hårbotten ser lila ut.

Innan du klickar ut silverschampot, ta på dig ett par plasthandskar. Annars kan händerna bli lila.

4. Låt silverschampoot verka

Låt schampot sitta i håret i cirka 3 minuter (läs alltid vad som står på förpackningen vad som gäller för just ditt silverschampo).

Känns håret väldigt torrt kan du låta silverschampot sitta i en kortare stund (eftersom torrt hår suger åt sig färgen från silverschampot snabbare).

Om du har schampot i för länge finns det en risk att ditt hår blir lila.

Läs den kompletta guiden om silverschampo här!

5. Skölj ur

vad kan man göra åt gult hår

Nu är det dags att skölja ur håret. Silverschampo kan torka ut håret, därför är det viktigt att du avslutar med en hårinpackning.

6. Klart!

Nu har du fått bort de gula tonerna i håret!

Upprepa detta 1-2 gånger i veckan för att behålla en kall ton i håret. Använder du silverschampo för ofta kan håret få lila toner i sig.

Kan man bleka bort gult hår?

Ja, du kan bleka håret ännu mer för att få bort det gula men kom ihåg att blekning sliter på håret, så var försiktig eller låt en frisör göra det.

Blekning tar bort det gula medan en toning/inpackning döljer det gula för stunden.

kan man blek gult hår

Varför blir håret gult?

Anledningen till att håret blir gult är för att vi alla har varma pigment i håret. Därför upplevs håret gult när en nyansering eller toning försvinner eller mattas ur.

Dessa varma pigment är dock svåra att få bort helt, inte ens med ett bra blekmedel kan du få bort dessa pigment till 100%.

Men en blekning kan ta bort det mesta av det och ett silverschampo kan hjälpa till att dämpa det.

Hur får man gult hår kallare? (askigare)

Ett silverschampo kommer att ta bort de gula och varma tonerna vilket gör ditt hår kallare (askigare).

Vill du inte ha en askig ton på ditt hår så finns det hårinpackningar med beiga (kalla) färger som du kan använda. Då blir håret lite mörkare men också kallare, men det tar bort det gula i håret.

Jag tycker färginpackningarna från Revlon och Maria Nila är bra. Och jag har använt mig av både silverinpackning och de med mer beiga toner.

Maria Nila Sheer Silverschampo

Populäraste silverschampot mot gula toner i håret.

Hur får man bort det gula i grått hår?

Om du hår grått hår med gula inslag kan du använda dig av ett silverbalsam eller silverinpackning då det är skonsammare mot håret än vad ett silverschampo är. Ett grått hår är men ömtåligt än ett icke grått hår.

Ett silvershampo är mer effektivt men torkar ut håret, medan ett silverbalsam är vårdande men inte lika effektivt och kan användas efter varje hårtvätt.

Ett annat allternativ är att besöka frisören som får bleka bort det gula med en skonsam hårblekning.

Fungerar en färgbomb mot gult hår?

Ja det gör det. Det är samma som en silverinpackning fast med ett annat namn. En färgbomb är som en väldig lätt toning som sitter i några tvättar. Den är även skonsam mot håret då den återfuktar.

Ska du ha en färgbomb mot gult hår ska du välja den som är violett för att dämpa de gula och varma tonerna i håret.

En färgbomb funkar enbart på redan blekt hår. Använder du den på ofärgat hår kommer det inte bli någon skillnad.

Vad är nyansering?

En nyansering är en toning som läggs i håret efter t.ex. en blekning eller en färgning för att jämna ut färgen i håret och dämpa starka kontraster eller gula toner. En nyansering är också skonsammare mot ditt hår än en färgning då det inte sliter lika mycket.

Nyanseringen kommer att mattas av med tiden så frisörer brukar rekommendera att man bokar ny tid efter 6-8 veckor för att behålla tonen i håret. Det är däremot inget måste utan görs bara om det behövs.

Jag själv tycker det är enklare att underhålla ett blekt hår med en silverinpackning varannan vecka så slipper jag besöka frisören för nyansering.

Få bort gula toner med äppelcidervinäger

Många pratar om att äppelcidervinäger ska få bort gula toner i håret men jag kan inte ge något ärligt svar på det. Jag har testat en gång men inte sett någon direkt skillnad, dessutom luktar det inte så gott.

Det som sägs är att de ska dämpa det gula i håret, men inte lika effektivt som ett silverschampo.

Även om det är naturligt att använda äppelcidervinäger i håret så kör jag inte med det själv då jag som sagt inte såg några resultat, men även pga. av doften.

få bort gula toner med äppelcidervinäger

Sammanfattning – Hur man får bort gult hår

För att få bort gult hår ska du använda dig av silverschampo för bäst och snabbast resultat. Det fungerar även med silverinpackningar och silverbalsam.

Det violetta som finns i silverschampon neutraliserar det gula i håret och ger håret en kallare ton. Tänk på att inte använda det för ofta eller att massera in det i hårbotten. Det kan ge en lila ton i håret och en lila hårbotten.

Använd alltid handskar när du applicerar silverschampo då det färgar av sig.

Lämna en kommentar